Federley, ledaren av Stureplanscentern..

Fredrick Federley ondgör sig på sin blogg över att Östersundsposten tycks ha glömt att dess ledarsida även i fortsättningen ska vara en centerpartistisk ledarsida.

I vart fall tycks dess nya ledarskribent Per Hansson ha glömt det anser Federley. Orsaken till Federleys indignation är att tidningen tar upp och skriver om den alltmer bekanta ”Stureplanscentern” och det får man ju inte göra, sanningen måste till varje pris döljas för partiets kärnväljare. Får de reda på att centerpartiet har blivit ett högerparti, ett i raden, och dessutom med starka nyliberala influenser så kommer det att gå illa i nästa val.

Federley: ”Idag skriver han (Hansson) ganska okunnigt om den idédebatt som pågått i partiet de senaste åren. Målet för hans varningar är jag och Stureplanscentern. I artikeln blandar han friskt med sina egna uppfattningar och generell högerindignation som jag skrev om i förra inlägget. Som vanligt när en person inte har konkreta exempel på vad som är fel är det svepande formuleringar, antydningar och det avslutas med att jag ska vara tyst för jag inte är torr bakom öronen.”

Hansson konstaterar i sin artikel att Federley knappt är torr bakom öronen vilket sårar Fredricks manlighet åt det grövsta. Han, som till och med har skänkt pengar till israels armé…

Samtidigt kan jag förstå att CUF är besvikna på ministerposterna. Bland annat har de fått in en varghatare, Eskil Erlandsson som jordbruks-
minister och det kan ju inte ses med blida ögon av stureplansgänget som tror att ”shots” är något man blir bjuden på eller får i pälsen.

Man kan se Hanssons artikel som ett tecken i tiden. Det tisslas och tasslas inom centerpartiet och det är givetvis bra om medlemmarnas åsikter

visas upp inför öppen ridå så att partiets företrädare kan ta till sig dessa. Själv minns jag som igår den dagen då Federley skrev på sin blogg att han ”älskade Timbro”. En av mina kusiner ringde mig då och var alldeles förtvivlad. Vederbörande sa en del saker som jag inte kan återge här i bloggen men som aktiv LRF-are svors det på att motarbeta Federley mycket mycket länge och intensivt.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Stureplanscentern, Fredrick Federley, Nyliberal, Högern, CUF, Politik[/tags]

  18 comments for “Federley, ledaren av Stureplanscentern..

 1. Charlie
  16 november, 2006 at 20:02

  Har inte fjäderlej en lite vågad urringning?

 2. 16 november, 2006 at 20:24

  Hur tänker du nu?

 3. Andreas
  17 november, 2006 at 00:17

  Charlies attityd finns långt ut till höger och långt ut till vänster..

 4. 17 november, 2006 at 01:22

  Nå, sen har väl Hansson inte varit särskilt långt från Stureplanscentern i politiken. Och det är åsikterna ännu mer än attityden som får en att känna avsmak.

 5. 17 november, 2006 at 01:47

  Han har ju den rätta fläkskotlettkamningen också, modern på Östermalm har jag för mig att jag har läst. Har inte Carl Philip också den där fettindränkta maffiosofrisyren numer?

 6. MIcke B
  17 november, 2006 at 11:45

  Federley är inte centerpartist.
  Han är en slamkrypare åt Svenskt näringsliv.

 7. Britta
  17 november, 2006 at 13:54

  Detta är hans egna ord

  På sin bloggsida: ”Kalla mig HÖGER. Från och med nu är jag en liberal HÖGER”

  I riksdagsdebatten som han tydligen själv är mycket stolt över:

  ”….då borde det rimligen också vara så att det är arbetstagaren själv som väljer att betala in arbetsgivaravgiften och därmed får ut hela sin lön och inte bara delar av den”

  Han är alltså för ett amerikanskt system där var och en efter förmåga och inkomst väljer sin egen pensionsförsäkring, arbetslöshetsförsäkring och sjukförsäkring. Problemet är att alla inte har råd att välja försäkring i det stora landet i väster.

  Undrans om detta är centerpartiets nya linje. Undrans om folk vet om detta.

 8. Lovelace
  18 november, 2006 at 04:01

  Centerns liberala kurs belönades i detta val, så varför skulle det inte fungera vid nästa?

  Britta:

  Om problemet är att vissa inte har råd, varför får då de med allra lägst lön betala ~60% i skatt?

 9. Britta
  18 november, 2006 at 10:02

  Jag känner flera som har röstat på centerpartiet som definitivt inte stöder en sådan linje. En som jag känner har röstat rött i hela sitt liv. Nu valde han centerpartiet för att han var så innerligt trött på Göran Persson.

  Den andra kommentaren är än mer märklig. I det stora landet i väster har man inte särskilt höga skatter. En rätt stor del av befolkningen har ändå inte råd att ta sjukförsäkring. Trots att man ofta tvingas att dubbelarbeta för att få ihop till mat och hyra.

 10. Jonas
  18 november, 2006 at 14:42

  ”Trots att man ofta tvingas att dubbelarbeta för att få ihop till mat och hyra.”

  Lika ofta som i Sverige. USA har inte fler dubbelarbetande låginkomsttagare än vi, det är en klassisk vänstemyt. Lönespridningen är mycket högre där än i Sverige, men eftersom deras inkomster totalt sett är så mycket högre (även justerat för att de ska täcka sociala försäkringar) så ligger låginkomsttagarna på ungefär samma nivå som i Sverige. Vårt system hindrar med andra ord inte folk från att bli fattiga, utan bara från att bli rika. Visst är det mer jämställt, men är en jämställdhet som bara innebär att vissa får det sämre utan att några får det bättre verligen något att ha?

 11. Lovelace
  18 november, 2006 at 15:40

  Britta:

  Att USA har ”inte särskilt höga skatter” är lite av en myt. Det varierar mellan delstater, men tex new york har en inkomstskatt på 46,5%, med ytterligare sociala utgifter som tillkommer. På det sättet ligger USA faktiskt inte långt från europas ”välfärds”stater.

  Den stora skillnaden mellan USA och Europa kan man nog säga är flexibiliteten på arbetsmarknaden, vilken har som följd att arbetslösheten är under 5% snarare än över 10% som i de flesta europeiska länder (inklusive Sverige, försök inte med åtgärdssiffertrixandet).

  Varje gång jag hör dubbeljobbspåståendet får jag mig ett gott skratt. Hur länge kan man egentligen hålle en hjärndöd myt i liv med konstgjord andning?

 12. 18 november, 2006 at 15:59

  Lovelace! En av skillnaderna består väl oxo i att man får betala sina egna sociala avgifter och sjukvård. De som inte har råd med detta blir utan vård. När du ändå är i farten i att prisa världens mest aggressiva nation kan du väl samtidigt berätta hur lång föräldraledighet småbarnsföräldrar har i USA. Ta samtidigt och berätta om deras lagstadgade semester, är det sex veckors betalt semester de har i USA?

  Hur länge kan man vara sjukskriven med full lön?

 13. 18 november, 2006 at 19:32

  Får de reda på att centerpartiet har blivit ett högerparti, ett i raden, och dessutom med starka nyliberala influenser så kommer det att gå illa i nästa val.

  Hm.. Jag tror nog att du får ta dig en funderare till på det här inlägget Jinge… Varför tror du att centerpartiet precis har gjort sitt bästa val på mycket mycket länge? Jo, därför att folk gillar den politik som partiet säger sig stå för.
  Och varför tror du att socialdemokraterna gjort sitt sämsta val sedan vi fick allmän rösträtt i det här landet? Jo, för att folk ogillar dem som socialdemokraterna gör. Själv röstade jag i år för första gången någonsin på centerpartiet eftersom de faktiskt är det enda parti i regeringsställning som ställer upp för den lilla människans rätt att styra sitt eget liv och att få skapa sin egen framtid, utan att få allt konfiskerat och omfördelat av en stor, förtryckande och förvuxen statsbyråkrati. (okej, även övriga borgerliga partier är med på detta delvis, men inte på samma nivå som (c)).
  Sedan tycker jag överlag att ditt inlägg är tråkigt eftersom det endast består av personangrepp och skitsnack utan att innehålla någon konkret och saklig kritik.

 14. 18 november, 2006 at 19:40

  Vilken tur att det är ett fritt land vi lever i då Anders! Får centern verkställa sina nya planer på integritetsinskränkningar så kanske det blir si och så med det. Att centern raskt överger bönderna är intressant, Nästa gång har bönderna övergett centern, var så säker. F.ö. citerade jag centerns ledarskribent på Östersundsposten, du kanske ska vända dig dit med klagomålen?

  F.ö. Anders. I aktuella opinionsundersökningar har (v) + (s) + (mp) nu stöd av 51,3 % av valmanskåren…

 15. Anders Gardebring
  19 november, 2006 at 04:25

  Man får inte ljuga i kommentarer här // Jinge

 16. Johan
  20 november, 2006 at 14:57

  Hmmm…. Integritetskränkningar, centerpartiet. Sådant kan bara den prata om som inte brytt sig om att förlja debatten över huvud taget. Centerpartiet var så vitt jag vet det parti som satte P för s och fp:s buggningsförslag. Dessutom är det vi som stått upp för ett öppet och fritt Europa.

 17. Peder
  21 november, 2006 at 10:48

  Jinge: Marita Ulvskog tyckte så sent som i Maj när det började dippa ordentligt för er i väljarundersökningar att de inte är något att bry sig om eftersom de går upp och ner, något för dig att fundera på kanske.

  Men tycker det är roligt att du tar ord som integritetsinskränkningar i din mun när du är för ett parti som släppt fram Bodström, denna person som varken förstår innebörden eller kan stava till det.

 18. 21 november, 2006 at 11:11

  Det gläder mig att du är road Peder! Än kuligare är att högerregeringen kommer att GENOMDRIVA Bodströms förslag..

  Jag är INTE road..

Comments are closed.