Federley har tappat huvudet!


I ärlighetens namn måste jag säga att jag ytterst sällan läser hans blogg. Det är tämligen naturligt, men jag måste ändå skriva det.

Men saken var den att jag läste i Expressen att han beslutat sig för att skänka pengar till den israeliska militären, ett något udda beteende bland svenska politiker alldeles oavsett partifärg. Så jag läste vad han skrev och det som står kursivt nedan är direkta citat ur artikeln.

Centerpartiet har ofta inte kommit med i den utrikespolitiska debatten”

Ofta inte? Nåja, jag förstår trots språkförbistringen att han vill ändra på det förhållandet. Och ska man få publicitet så vill det till att ta brösttoner. Svårigheten för centern är väl närmast att man knappast har speciellt många som vare sig är kunniga eller intresserade. Det är i alla fall den slutsats jag drar efter att ha läst igenom artikeln.

”Syrien och Israel saknar fortfarande ett fredsavtal”

Det tycks förvåna vår unge center-partist. Men Israel ockuperar fortfarande Syriskt territorium och jag tycker inte att det verkar konstigt att Syrien inte bara tuggar och sväljer detta. Skulle vi i Sverige låta norrmännen sno en stor del av fjällvärlden och sedan skriva ett fredsavtal med dem?

Frågan är om centerpartiet över huvud taget skulle vilja försvara oss i händelse av att en ockupant knackade på? Man kanske skulle koppla in en telefonsvarare som gav upp landet?

”Israel har ett särskilt ansvar som Mellanösterns enda demokratiska stat”

Där blir jag riktigt bekymrad faktiskt. Israel uppfyller inte FN:s resolutioner mot landet, de bryter hela tiden mot Genève-konventionen och alla konventioner om mänskliga fri- och rättigheter. Utöver detta har de dessutom ett antal olagliga bosättningar på västbanken och håller ca 10 000 palestinier fängslade. Låt vara att en del av dessa de facto är brottslingar och bör sitta bakom lås och bom. Men cirka 1000 stycken har vare sig blivit dömda och än mindre rannsakade. De sitter inlåsta på obestämd tid utan att de ens fått reda på varför.

Rasismen i Israel, förtrycket av landets palestinsk/arabiska befolkning kvalificerar troligen Israel till att vara världens mest rasistiska stat. Mängder av författare och journalister har vittnat om detta men Fredrick babblar på som en dresserad papegoja och hävdar att det är en demokratisk stat.

Samtidigt ska vi minnas att de omgivande länderna till stor del är skurkstater som inte har respekt för demokrati, mänskliga rättigheter eller andra internationella konventioner.

Jo det är sant. Det är ingen förfalskning. Han skrev exakt så i Expressen.. Jag länkar till artikeln så att alla själva kan se att det stämmer. Det står strax nedanför mitten på sidan.

Uttrycket ”skurkstater” har han nog inte hittat på själv tror jag. Jag undrar just vem som inspirerat honom.

Han skriver också i artikeln att om alliansen vinner valet så ska allt genast rättas till när det gäller Sveriges utrikespolitik. Jag kan inte lova att emigrera till Norge om så händer, men jag kommer i alla fall att överväga saken.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]politik, federley, nyliberal, höger, alliansen, israel, mänskliga rättigheter, fn, Genèvekonventionen, ockupation, krig, etnisk rensning[/tags]


16 svar till “Federley har tappat huvudet!”

 1. Det är bra att vi redan nu ser att Alliansen kommer att ställa upp för Bush-regeringen och Israel i deras Krig mot Terrorismen. Kanske Centern kan skicka en brigad med bönder till Irak?

 2. Efter att ha läst artikeln, är jag glad att centerpartiet så sällan har kommit med i utrikesdebatten.
  Det som oroar mig mycket är när han i slutet skriver …”Med Mauds Olofssons allt större intresse för utrikespolitiken öppnas för ett utrikespolitiskt nyvaknande i centerpartiet ..”.
  Huvva, huvva.

 3. Ja det är ett läskigt perspektiv att (c) kommer in i regeringsställning, och tänk om de skulle sitta på utrikesminiserposten. Nu är centern så svaga i Stockholm att Federley knappast kommer in i riksdagen lyckligtvis..

 4. Att skicka pengar till Israeliska armén är ju att stödja statsterrorism, är det inte dags att skicka denna brunskjorta till Guatanamo? Bodström är säkert på med att ordna transport via Egypten.

 5. Den verklighetsfrånvända Esbati skickade pengar till PLFP utan att någon till vänster skrek i högan sky!

  Vissa delar av det Federley skriver jag gärna under på, vissa inte. Men sällan eller aldrig har jag läst något från vänster som kritiserar Islamisterna, varför?

 6. Men visst ska Israel kallas Demokrati ska man inte bete sig som de skurkstater som ligger runt omkring(ej Libanon). Har lite svårt med detta att de straffar Libanon, där de flesta invånarna vill ha fred o frihet pga Syrien/Iranstödda Hizbollah!

 7. PFLP ska jag oxo skicka en slant till. Jodå, vänsterfolk kritiserar oxo islamister, iaf de militanta grupperna. Tror du att vänstern gillar religiösa fanatiker så tror du fel.

 8. Ja inte har man märkt av det iaf! Och PLFP är ju en verkligt demokratisk organisation Jinge. Dom tillhör väl kategorin nackskottsromantiker.

 9. Nej inte i tillräcklig grad. Men jag skulle inte kunna tänka mig att stödja Hizbollah i annat fall att en av världens starkaste militärmakter hoppar på dem. Skulle israelerna gjort en snabb räd och tagit en bunt av dem så hade jag säkert muttrat i skägget, men så beter sig inte israelerna. De är så förbannat arroganta att de hoppar på hela landet med infrastruktur och hela midevitten. Ett satans tilltag. Att det finns bra saker med Hizbollah har jag hört, men ”guds armé” är inget för mig oavsett förtecken i övrigt.

 10. Appropå telefonsvarare tycker jag att Libanons regering borde svara på Israels angrepp genom att ge upp. Vad skulle Israel egentligen göra om Libanon kapitulerade ovillkorligt?

 11. Ett krux är väl att Hizbollah inte ger upp. Det spelar ju ingen roll om landets regering gör vare sig si eller så i all den stund angreppen med raketer fortsätter..

 12. Att Hizbollah inte ger upp förstår jag väl, men likafullt blir det ett ytterst konstigt läge för Israel. Nu ställer de ultimatum till Libanons regering om att utlämna de där fångna soldaterna i full vetskap om att regeringen inte har någon möjlighet att göra det därför att dess kontroll över landet är för begränsad. Om helt plötsligt Israel blir direkt ansvarigt för Libanon blir hela sörjan där deras ansvar, då har de inga andra att skylla på. Själv tror jag Israel för död och pina vill slippa något sådant ansvar, men kan man efter att ha beskrivit det man ägnar sig åt som krig vägra acceptera en ovillkorlig kapitulation?

 13. Jo jag förstår hur du tänker Thomas. Som du vet så drar jag mig inte ett smack för att kritisera Israels agerande i MÖ. Men i ärlighetens namn så kan man inte förvänta sig att de ska acceptera att Libanon ”kapitulerar” när regeringen inte har den minsta kontroll över Hizbollah. Så DET kan jag inte klandra dem för.

  Däremot kan jag kräkas hundrafalt över det övervåld som Israel utsätter libaneserna för, i alla den stund när de liksom palestinierna huvudsakligen rör sig om oskyldiga civila.