Federley gör reklam för Sverigedemokraterna


På hans hemsida finns det en annons för Sverigedemokraterna. Han har kanske inget emot den saken.

Han har tidigare sagt sig villig att debattera mot dessa nazianstuckna partis representanter till omgivningens förskräckelse. Men man undrar förstås om han tycker det är roligt att ha dessa som sponsor.. Men vad säger Maud..?

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, federley, nazianstuckna sverigedemokrater, centerpartiet, ungdomsordförande[/tags]


13 svar till “Federley gör reklam för Sverigedemokraterna”

 1. Så om ”Toppkandidaten” Petter ska få kicken för sitt samarbete med ”Osynliga Partiet”, vad ska då Federley få för att ta emot sponsorpengar från SD? Jag föreslår en medalj för veckans mest hycklande politiker.

 2. Det är inte ofta jag tar Federley i försvar men det är faktiskt Google som har valt att marknadsföra Sverigedemokraterna. Federley vet troligtvis inte ens att Sverigedemokraternas textreklam har dykt upp på bloggen. Sedan är det väl inte direkt strategiskt av honom att ha reklam på sin blogg vars innehåll han inte kan kontrollera i någon högre utsträckning.

 3. Somliga bryr sig helt enkelt inte hur de tjänar sitt levebröd, eller hur de vinner ett politisk val se (fp). Det påminner lite om Wallenbergarna under andra världskriget som gladligen gjorde affärer med bägge sidor. Den som trodde att marknadskrafterna inte hade en grundläggande humanitära sida: allas pengar är ju lika bra.

 4. Som nämnt ovan: Federley har inte ett dugg med annonsen att göra, det är Google som generar fram dem.
  Det skulle dock inte förvåna mig om Sverige Demokraterna ägnat sig åt ”ord-kappning”: att de köpt annonser t ex på orden ”Federley”, ”Centern” eller liknande (eller kanske rent av ordet ”kristallnatten”, med tanke på deras sympatier, och texten på sidan).

  F ö har jag märkt att jag ofta får annonser på min blogg för någon religiös organisation med texten ”Gud älskar dig!”. Och jag är inte så överdrivet religiös..

  Vidare kan man notera att annonserna knappast gör någon rik: tror jag tjänat 27 dollar (ännu outbetalda) på annonserna jag haft i snart ett år.
  Tror jag behåller mitt dagsjobb ett tag till..

 5. nog troligt att sd:s reklam dyker upp när något nyckelord finns med i texten. Vad jag inte kan förstå är varför Federley över huvud tagen väljer en gratis-blogg. För några tior slipper man annonser som man inte själv styr över. Självklart för en seriös politikerbloggare tycker jag.

 6. Hur mycket man tjänar på sina annonser är väl rätt ointressant i sammanhanget. Bara det faktum att man tycker att det är rimligt att inrama sina synpunkter med annonser över vilket man har ringa kontroll säger väl en del om hur man tänker (eller kanske inte gör). Att man måste ta ansvar också ör annonsernas innehåll är väl fullständigt självklart.

  Jag tycker att det var rätt kul att Jinge fick syn på detta.

 7. Hur mycket man tjänar på sina annonser är väl rätt ointressant i sammanhanget. Bara det faktum att man tycker att det är rimligt att inrama sina synpunkter med annonser över vilket man har ringa kontroll säger väl en del om hur man tänker (eller kanske inte gör).

  Jag tycker din ”poäng” är rätt billig och ointressant.

 8. Om det hela varit omvänt, .. ifall nån prominent vänsterbloggare genom google ads gjort reklam för te.x. Radio Islam eller nån liknande grupp. Undrar vem som skulle gapa och skrika om det…

 9. Wille! Jag tycker att hans poäng var helt korrekt.

  Yabosid: Korrekt! Det är ett av skälen till att jag är tämligen kallsinnig mot länkar. Folk har länkat dit via skumma ställen och jag har först efteråt hajjat det. Nu kanske de inte har Googlereklam, men jag skulle fan-i-mig inte överleva om min blogg gjorde reklam för Sverigedemokraterna. Inte en sekund..

  Willes kommentar var således helt poänglös.. :-)

 10. yabosid, personligen skulle jag tycka att det var lika uppseendeväckande (och oförsvarligt) om en ”prominent vänsterbloggare” hade reklam för något förgripligt. Ansvar har man förstås för vad man länkar till. De flesta av oss tillämpar samma måttstock oavsett andra preferenser:-)

  Sker länkandet i kommentarer är det förstås kommentatorn som tar på sig ansvaret – även om det kan kännas som om man som bloggägare måste kontrollera också sådant.

 11. Google AdSense, som Federley antagligen använder, tillåter att man blockerar annonser man inte vill ha på sin sajt. Han kan välja bort reklam för Sd, men det kanske han inte vill…