Bonnierpressen förlöjligar Jesus


Knutbysekten upphör knappast att förvåna tidningsläsare runt om i landet. Att just Expressen driver på alla frågor som rör sex är inte heller så märkligt.

Sex är nämligen, av naturliga skäl, något som intresserar de flesta. Finns där samtidigt inbakat något mystiskt och förbjudet så minskar knappast folks intresse.

Att den kvinna som kallas Kristi Brud fått sin sexualitet belyst i medierna förut gör henne nu till ett lovligt byte. För nu påstår sig Expressen kunna publicera delar av hennes dagbok där hon berättar om sin relation till Jesus.

Expressen: Bland annat ska Jesus sagt till Åsa Waldau: ”- Jag längtar efter att få röra vid dig, och tillfredsställa din lust, det är min tillfredsställelse att se dig njuta. Jag vill älska med dig och ge dig all den kärlek du är värd.”

Jesus fortsätter: ”- Jag njuter när jag ser på dig, allt hos dig ger mig lust och njutning. Det är i sanning en härlighetsutgjutelse.” ”Din kropp är så skön, jag älskar när du rör dig inför mig.”

Jag är visserligen en övertygad ateist, men det är inte utan att jag känner ett visst medlidande med alla troende kristna en dag som denna. Trots att denna dagbok är ett slående bevis på att skribenten själv är i behov av psykiatrisk vård, så stänker det givetvis på alla troende.

Att Pingstkyrkan inte sagt upp alla relationer med Knutbysekten är ett bevis på deras tillkortakommande inför verksamheter som denna.

Att Jesus troligen var en mycket udda individ under sin levnad torde vara obestridligt. Att han dyker upp i sina beundrarinnors våta drömmar kanske inte är så märkligt, men visst borde pingströrelsen kapa alla trådar till Knutby.

Sekten håller sakta men säkert på att dra ett löjets skimmer över alla troende i landet.

Ivrigt påhejad av Bonniermedia…


16 svar till “Bonnierpressen förlöjligar Jesus”

 1. Men tänk om det är så att Jesus, äntligen, fått ihop det med en person av motsatt kön? Tidigare har han ju hela tiden haft ihop det med killar…

  Expressens nästa rubrik kanske kan lyda:

  ”Nu är det bevisat att Jesus inte är homo”

 2. Jag föstår fortfarande inte kopplingen. So what om dom äger en stor aktiepost i tidningen? Tror du verkligen hela familjen personligt överser varje sensationsjournalist eller löpsedelsrubrik? Jag äger aktier i Times-Warner. Tror du jag har något inflytande över en enskild journalist i CNN?

 3. Gör du inte? Har du inte lyssnat?

  Familjen Bonnier har en absolut makt i Expressen..

  De har inte ”någon enstaka aktie”.

  Lyssna på Fria Proteatern, det är minst lika aktuellt idag. Bonnier tjänar många pengar på Sex..

 4. So what?? Alla tidningar har en ägare.

  Är Göran Persson ansvarig när Aftonbladet häromdagen fälldes av Pressombudsmannen för sitt löpsedelsskvaller? Tidningen ägs ju av socialdemokratern. Kan man då säga att skvalleristerna där ”blev ivrigt påhejade av Sveriges regering.”

 5. Haha… :-)

  Jag förstår att israeliterna blir upprörga jinge. Men de är faktiskt värda all kritik eftersom de fortsätter med sitt folkmord på araber. Skönt att höra att en gammal skiva från proggtiden nu igen. Men du kommer att få skit från judar både i och utom landet.

  Men glöm inte att Bonniers inte är noterat på börsen. Det är ett familjeföretag!

  Han som surrar om Times Warner försöker att manipulera sanningen. Bonnier äger börsnoterade företag men koncernen är familjeägd. Men det undviker han att berätta.

  Keep on Jinge!

  Vet du att agentmagnus och krigskrönikan hoppar på dig? De behöver tudligen nya besökare… :-)

  Läs det mail jag skickade dig noga!

  Börjar vi bli gamla?

 6. Jinge –

  Jag är förvånad att du inte har plockat bort NilsE kommentar. Du brukar trumpetera ut att du inte tillåter rasistiska kommentarer på din blogg. Att påstå att judarna (israeliterna) håller på med folkmord på araberna är i högsta grad en anti-semitisk kommentar. Inför lagen kallas det ”hets mot folkgrupp” och är straffbart.

 7. Gus: ”Jag är förvånad att du inte har plockat bort NilsE kommentar.”

  Va???

  Man håller på med etnisk rensning, folkmord, brott mot de mänskliga rättigheterna och man bryter mot FN:s resolutioner och folkrätten.

  Ska jag ta bort min egen kommentar oxo ????

 8. Jesus var närmast asexuell, men kanske heterosexuell i alla fall (Magdalens legenden etc). Celibat leder närmare andlighet, känt sedan tusentals år. Tex i Kybele där män kastrerade sig inför prästinnorna.

 9. ”Är Göran Persson ansvarig när Aftonbladet häromdagen fälldes av Pressombudsmannen för sitt löpsedelsskvaller? Tidningen ägs ju av socialdemokratern.”….Skriver någon som kallar sig Gus i en kommentar här ovan.

  Tjäre Gus, du har uppenbarligen inte mycket kunskap om snart sagt någonting. Som upplysning till dig och andra mindre upplysta kan jag meddela att Aftonbladet ägs av den norska massmediakoncernen Schibstedt. Samma koncern äger också Svenska Dagbladet.

  Det kan inte vara lätt att vara okunnig, nu har du förhoppningsvis blivit mer kunnig!

 10. Om Aftonbladets ägare:

  Sedan 1996-05-02 äger Landsorganisationen (LO) 50,1 procent av aktierna och den norska mediekoncernen Schibsted 49,9 procent av aktierna i Aftonbladet Hierta AB. LO:s aktier är så kallade preferensaktier, vilket innebär att Schibsted har det fulla industriella och ekonomiska ansvaret för Aftonbladet.

 11. Det finns mycket annat jag skulle kunna säga, men jag nöjer mig med att konstatera att sexuell spänning mellan Jesus och de troende knappast är något som denna Kristi brud har infört i kristendomen Det är tvärt om en gammal tradition, om än inte så väldigt vitt spridd.

 12. Jag vill bara notera att de två senaste ’Sven’ som har kommenterat här är två helt olika personer. Denne och den förra kommentaren är av Sven Holmström. En vanlig liberal.