Ohly! Fäll regeringen!


Att vänsterpartiet har förlorat i opinionen efter Ohlys kommunistuttalande är uppenbart. Och när Schyman pratar om ”mansskatt” och ”talibaner” så försvinner många fler sympatisörer, också de ut åt höger.

Men allra mest förlorar vänsterpartiet på samarbetet med socialdemokraterna. För de flesta socialister känns nog det samarbetet som ett stort svek mot deras ideal. Socialdemokraterna är ett parti som fjärmat sig så långt ifrån sina grundläggande värderingar att det idag får ses som ett rent borgerligt parti.

Förr fanns det socialister som hävdade att det var i (s) man skulle arbeta för att kunna påverka partiet till en mer socialistisk inriktning på politiken. Idag finns inga sådana socialdemokrater kvar. Och de som taktikröstat på vänsterpartiet för att på det sättet påverka den politik som förts kan nu sluta drömma. På en presskonferens efter EU-mötet i Bryssel hävdade Persson enligt DN:

– Vi kan se en möjlighet att också regera tillsammans med miljöpartiet. Den har växt med tanke på hur de förändrat inte minst sin försvarspolitik. Jag utesluter inte att vi hamnar i ett sådant läge, sade Persson vid en presskonferens efter EU-toppmötet i Bryssel.

Det nuvarande parlamentariska samarbetet med vänsterpartiet och miljöpartiet har spelat ut sin roll, tror Persson, som inte räknar med en fortsättning efter nästa val. – Jag tror att detta samarbete är tömt på sin kraft, säger Göran Persson om det v-mp-samarbete regeringen nu lutar sig mot.

Läs artikeln i DN!

Att vänsterpartiet förr eller senare skulle ha hamnat i den här situationen var väntat. Splittringen inom partiet har gått så långt att det i praktiken finns två olika partier inom partiet. Lönnroths ”Vägval Vänster” har många sympatisörer vilket jag kan tycka känns lite märkligt eftersom de är mer pragmatiska än Ohly & Co.

Vänsterpartiet borde med omedelbar verkan sluta samarbeta med (s), annars är jag rädd att partiet kommer att försvinna helt efter valet 2006. Och efter Perssons uttalande så måste det ju ses som en merit att fälla sosseregeringen!


Ett svar till “Ohly! Fäll regeringen!”

 1. När nu högern visar sitt rätta ansikte, så får man väl kalla det för vad det är: sitt fula tryne. De lyckas inom ett par veckor rasera det som tagit svenska folket sekel att bygga upp.
  Nu senast deklarerade Reinfel, att de ska sälja ut alla statliga företag, svenska folkets kapital och vår enda garant för att ha några arbeten kvar i detta land, och att regeringen mer aktivt vill föra en frihandelspolitik.
  Javisst med regeringern och deras familjers egna aktier i svenska och utländska företag, så förstår man ju direkt vem som kommer att gynnas vid dylika utförsäljningar-inte är det arbetaren.
  De som på 1800-talet var för frihandel, var också för slaveri, barnprostitution, ocker, pedofili, prostitution och emot fattigvård-det är samma människor idag. Kulturlösa, okunniga överklassmänniskor, utan förankring i någon annan verklighet än sin egen överklassvärld, med fyllda konton och kylskåp
  Slaveriet i ett fjärran land, långt ifrån våra kontroller, berör inte våra känslor- men nu vill man också flytta slaveriet innanför våra gränser, genom att importera arbetare, som skapar ännu större konkurrens på en redan konkurrensutsatt arbetsmarknad.
  Man bygger nu ett klassamhälle som vi ännu inte skådat. Men låt inte motsättningarna skilja oss åt-låt oss i stället gå samman och fälla denna otäcka regering.