Fågelinfluensan H5N1 här.


Ett par döda fåglar i Oskarshamn har dött av H5N1, den s.k. fågel-influensan.

Presskonferensen var tämligen tam eftersom de inte hade med ngn riktig expert. Men det kommer väl mer info antar jag. Det var väl bara ngn vecka sedan som TT stack ut hakan och hävdade att fågelflunsan redan fanns i landet.


3 svar till “Fågelinfluensan H5N1 här.”

  1. Myndigheterna är lustiga. ”Fågeljakt kommer inte att tillåtas i området”. Hela landet kommer ju att drabbas av fågelflunsan..

  2. Jag har oxo hört det. Min misse är dock innekatt så fågel står inte på hennes meny. Men det är lite spännande detta iaf tycker jag. Nu är det två jåglar och man har satt upp ett ”säkerhetsavstånd”.. :-)

    Fåglar kan flyga. Ngn måste meddela myndigheterna detta tycker jag. Och det är rimligt att tro att vi kommer att hitta hundratals smittade/döda fåglar och då handlar det mer om att förvissa sig om att folk, framförallt småungar, inte tar i dem eller försöker att ”hjälpa” sjuka fåglar. Ngn som alla ungar automatiskt vill göra.

    Den största faran i nuläget är den ekonomiska faran för hönserier och äggproducenter. Eftersfrågan kommer att minska drastiskt. Blir det så småningom en pandemi av detta så får vi hoppas att vaccinfabriken står färdig och att man hittat ett vaccin.