Expressen sysslar med koppleri


I den gamla Bonnieroperan, teaterpjäsen som gjordes av Fria Proteatern, så sjunger de om ”Lucke Hallick” och menar då Lukas Bonnier.


Man gjorde sig lustiga
över att Bonnier-
koncernen tjänade stora pengar på att, via bland annat Fib-Aktuellt, visa bilder på unga nakna flickor. Jag vet inte om den tidningen finns fortfarande, men jag konstaterar i alla fall att Expressen nu fortsätter på samma tema, men de låter prostituerade kvinnor blogga och ägnar sig därmed per definition åt – koppleri.

Att avsikten är att söka prostitutionskunder är uppenbart även om bloggen jag länkar till kan synas kritisera prostitutionsdebatten. Bilden är vald för att attrahera män i sexuell nöd och det går utmärkt att kontakta kvinnan ifråga via tidningens inbyggda meddelandeservice. Att Bonnierkoncernen inte tar avstånd från prostitution är en sak, men könshandel och trafficking borde inte få förekomma på en stor tidnings webbplats.

Och hur avgör Expressens webbredaktion om det verkligen är en kvinna bakom signaturen och att den kvinnan ställer upp frivilligt på att sälja sitt kön? Det kan lika gärna vara en hallick som säljer någon hitsmugglad sexslav.

Jag vet inte, men jag tror att samma sak förekommer bland Aftonbladets bloggar, Jag har inte tittat efter ännu, vet du något i den vägen så tipsa mig via e-post, adressen finns under bilden som illustrerar detta inlägg.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Prostitution, Koppleri, Trafficking, Expressen, Bonnierkoncernen, Politik[/tags]

Nyligen.se


11 svar till “Expressen sysslar med koppleri”

 1. Måste säga att jag inte alls håller med dig om att avsikten med bloggen är att söka kunder. Hon skriver långa, ordentliga inlägg i sin blogg och bilderna du talar om är förhållandevis få. Visst är de suggestiva men hon har väl rätt att ha vilka bilder hon vill så länge de inte bryter mot expressens regler (vilka nu de är).

  Att hon lockar till sig kunder via bloggen är knappast otänkbart men det framstår knappast som hennes huvudsyfte.

 2. Jag förstår inte varför Expressen släpper fram annonser för prostituerade. Blir nästa steg att lägga in dem bland bioannonserna?

 3. Vad handlade det där om? Hade du raderat en av hennes kommentarer? Hon verkar vara tämligen rundlagd dessutom, är det bra för hennes biznizz?

  Expressen skäms inte, det är helt i linje med deras policy.

 4. Att hon lockar till sig kunder via bloggen är knappast otänkbart men det framstår knappast som hennes huvudsyfte.

  Intressant att se hur Expressen reagerar på det..

 5. Så att om man inte håller med dej, då följer man inte ettikettregeln utan blir raderad då?

 6. Var det den smartaste frågan du kunde komma på Anders? Nedsättande omdömen om andra som kommenterar här är tillåtna, men det finns gränser för allt. DET är vad det handlar om…

 7. En del torskar, horkunder, har börjat skriva här. Meddelanden som ”Jag har gått hos 20 horor och jag har aldrig träffat på någon som knarkar” typ..

  Dessutom har ett flertal prostituerade skrivit under många olika namn – fast med samma ip-nummer(!!) Det känns väldigt oseriöst, man är uppenbarligen inte intresserade av att diskutera utan bara att försöka legitimera sitt val av utkomst.

  Att det finns torskar som inte kan få tag i kvinnor på annat sätt än att betala för dem inser nog alla samtidigt som bägge parter bara är att beklaga.