Expressen slår mynt av fågelinfluensa

Det var ju en väntad utveckling, och i fredags visade jag en bild på tidningens löpsedel som jag sade var ”kul”.

Men idag vet jag inte om jag satte skrattet i halsen egentligen. För Expressens komiker tycks ha drabbats av en mental härdsmälta. Nu låter man en ornitolog (?) skissera olika åtgärder för att förmå flyttfåglar att välja ett annat land.

T.ex. berättar ”fågelskådaren” att man lyckats prägla gäss på människa så att man med ett lättviktsflygplan kan förmå fåglarna att följa efter åt ”fel” håll. Tanken kanske är att lura alla fåglar till USA i stället för Europa.

Visserligen tycker jag att USA:s regering länge betett sig mycket illa, men bakteriell krigföring tycker jag ändå inte att vi ska ägna oss åt. Sedan fortsätter ”fågelskådaren”:

”- Ett annat radikalt grepp vore att med hjälp av fåglarnas egna varningsläten få dem att vända om. Det vore en fantasifull men tämligen enkel åtgärd att på ett ”

pärlband av pråmar ute till havs, montera upp högtalaranläggningar ur vilka varningsläten från fåglarna spelas upp.

Expressens anställda komiker gör att begreppet ”det fria ordet” devalveras.

Vem bryr sig om en produkt av det slaget utsätts för censorer? Det kan ju faktiskt inte bli sämre..

  3 comments for “Expressen slår mynt av fågelinfluensa

 1. Nobbe
  23 oktober, 2005 at 14:08

  Ornitologchock?

  Personligen har jag svårt att se nåt roligt med kvällstidningarnas löpsedlar.

  Man kan dessutom undra hur den där ornitologen har tänkt göra för att prägla fullvuxna fåglar på människor. Men om det går röstar jag på att prägla fåglarna på expressenanställda!

  Fear and consumption…

 2. 23 oktober, 2005 at 15:44

  Kan man inte stifta något slags terrorlagar mot gäss och gräsänder? Själv tror jag att det är fåglarna som nu slår tillbaks som ett kompakt massförstörelsevapen efter år av förtryck. Självmordsattacker, biologisk krigföring etc. Allt talar för det!

  Jag kan för övrigt se hela luftrummet fyllt med flygplan som försöker styra fåglar åt höger och vänster. Vilka fantasier!

 3. Jinge
  23 oktober, 2005 at 15:51

  Ja det är otroligt. Var ute och promenerade med mitt mellanbarnbarn nyss. Klara nybliven 5-åring. Hon var oroad över fågelinfluensan tyvärr. Det enda är ju att inte pilla på döda fåglar om ett halvår eller så..

  Men ska Expressen stå för någon slags ”information” så är det rent mörker.. DE kan ju hitta på vad faan som helst bara för att sälja tidningar uppenbarligen..

Comments are closed.