Expressen och Niklas Svenssons ”blogg”


Jag blir full i skratt när jag ser hur Expressen hanterar fenomenet bloggar.

Carl-Johan Bonnier är orolig för att nätet, och därmed bland annat bloggar, ska bli en för svår utmaning för tidningen Expressen. Det försöker man möta med silikonbröst, Jessica Lindgren och.. – Niklas Svensson!

Jag har funderat mycket på hur man egentligen tänker när man låter en pajas som Svensson ”blogga” från en TV-studio där det pågår en direktsändning av en debatt. Tror de möjligen att TV-tittarna ska läsa Svenssons ”blogg” parallellt med TV-tittandet?

En annan sak jag undrar över är om inte Expressen har några bildredaktörer längre? Se på bilden på Niklas så förstår ni vad jag menar. Vad tänker de sig att förmedla när de väljer en sådan bild?

Niklas ”blogg”: ”Persson åt två smörgåsar. Göran Persson var hungrig efter debatten och frågade er bloggare vart maten fanns…”

Man kan konstatera att 99,9% av landets

alla bloggare skriver mer intressanta bloggposter är så..

Niklas Svenssons största bedrift fram till idag var väl när han ”avslöjade” att det var folkpartibloggar som började skriva om Danielsson och hans eventuella kärleksaffärer. Det var det inte..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, mediekritik, expressen, bonnier, niklas svensson, bloggosfären, kvällstidningar[/tags]


6 svar till “Expressen och Niklas Svenssons ”blogg””

 1. Problemet är att när stora tidningar som Expressen lutar sig mot väldigt kortsiktiga människor så tappar man samtidigt bort en övergripande ideologi. Niclas Svensson tycks tro att människor i allmänhet och hans läsare i synnerhet bara klarar av ”såpa-formatet”. Tar man Danielsson-affären så lyfter man fram älskarinneperspektivet och lite konspirationsteori med hjälp av Ulvskog mot Folkpartiet. Sedan…….Tystnad. ”Vi avslöjade……”

  För den som är lite analytiskt intresserad finns det en liten analys om kommissioner-Persson-Danielsson på

  (Borttagen länk / Jinge)

  Det är inget för Expressen och NS. I all anspråkslöshet är det ett försök att i bloggens värld föra en seriös diskussion där man genom att skriva och läsa förhoppningsvis ska bli klokare, Men visst finns det knäppgökar så det räcker därute som använder sig av anonymiteten som ett klotterplank. Men det kanske är bra det också. Något slags mental säkerhetsventil. Undrar om det är så det fungerar för Niclas Svensson. Hans problem är bara att han inte är anonym.

 2. Det framgår inte riktigt av bilden hur fånig han ser ut på den. Man måste se originalet. Jag tror att han försöker se cool ut men det blir bara så patetiskt. Att han ljög och påstod att det var två folkpartister som skrev om Danielsson och hans relation kan jag förstå. Visst är du långt ifrån folkpartist men kruxet är väl att du inte är politiker. Hade du varit fritidspolitiker så hade du nog fått dina fiskar stekta trots att du inte skrev ut damens namn.

  För övrigt är det nog inte bara du som blir full i skratt över en blogg som berättar att Persson tog två smörgåsar. Han gör sig så förbannat löjlig så att folk undrar väl numer hur Expressen får tag på folk.

 3. Expressen är troligtvis först ute med det här nya ”bloggformatet” i Sverige. Jag har för mig att jag läste något liknande i samband med förra Oscarsgalan. Men du har rätt, det är inte alls intressant.

 4. Niklas Svenssons ”direktsändning” från partiledrdebatten är nog det roligaste jag läst på nätet i år. Vad händer härnäst? NS bloggar direkt om hur gräset växer på Harpsund?

  Är det någon mer än jag som kommer att tänka på Kurt Olsson?

  Allvarligt talat är väl Svenssons blogg ett tecken på hur svårt de traditionella medierna har när de ska hantera journalistik på nätet.

 5. Pa tal om det har med att blogga ifran TV-studion: statistik visar att folk vanligen anvander flera medium samtidigt, och da framst Internet och TV – sa IDEEN ar inte sa tokig som den later.