Expressen ljuger obesvärat vidare


Ibland blir jag lurad av kvälls-tidningarnas lögner trots att jag borde vara observant på deras medvetna ljugerier för att få läsare.

Häromdagen så visade Expressen upp en bild på en hoppande delfin som har något pistolliknande på den ena fenan. De hävdade i rubriken att det var en pistol som skjuter förgiftade pilar mot terrorister och spioner.

Idag sitter jag lätt rodnande framför min dator och medger att jag gick på den lögnen utan att blinka. Ja vaffa.. delfiner är begåvade djur som man säkert kan träna till det mesta. Nu saboterades Expressens s.k. ”nyhet” av Sveriges Radio och P1-morgon. De tog helt enkelt kontakt med delfintränarna på Kolmården och frågade om det var möjligt.

Vederbörande fnös föraktfullt och berättade att man visst kan träna delfiner att -markera- dykare och annat främmande i vattnet, men att varje sorts vapen allvarligt skulle skada delfinernas känsliga hörselsystem, hydrofon, balans och möjlighet att orientera sig.

Det är helt uteslutet att djuren skulle utrustas med något vapen som kan ge verkanseld av något slag. Själv sitter jag och ser lätt fånig ut. Jag borde inte gått på den lögnen känner jag, men samtidigt blir jag förstås förbannad. Hur mycket skit kan den där blaskan få ljuga i folk innan vi samfällt går till Marieberg och river kåken sten för sten?

Jag undrar vad de skulle säga om det kom 100 personer med skottkärror, hackor och spadar

i akt och mening att rädda det fria ordet medels destruktion av en lögnfabrik.. Kruxet är väl bara storleken på huset, det är ju inte en Friggebod precis..


13 svar till “Expressen ljuger obesvärat vidare”

 1. Kul att veta hur de skulle tolka en massiv folksamling med hackar, spett och släggor. Skulle de ta åt sig?

 2. Det vore i sanning intressant. Möjligen skulle det bli en hyfsat stor polisinsats och hela bandet skulle transpoteras till ngn slags lokaler och förvaras där. Säkerligen helt utan möjlighet att ta del av kvällspressens fortsatta ljugande. Men var skulle man få tag i en massa hackor och släggor? Man måste ju rimligen göra intryck av att man skulle sätta planerna i verket annars skulle de bara klappa en på huvudet och hävda att man har rätt att säga sin åsikt.. :-)

  Någon förslog förut att man skulle pinka på blaskorna, utrustning för det har alla människor naturligt.. :-)

 3. Mjaha.. Risken är, som jag skrev tidigare, att vi inte ens kommer fram. farbror polisen tar oss säkert. jag nappade dock lite på (ditt?) förslag från tidigare.. :)

 4. En sak är säker. Du skulle bli brännmärkt som antisemit av PM Nilsson!

  Expressen är sanslös. Jag skulle nog lita mer på En Ding Ding Värld som sanningssägande källa, än Mariebergsblaskan.

  :)

 5. PM Nilsson, är inte det göken på Kvällsposten som gillar Jihad i Malmö? faan vikka dårar det finns..

 6. Inte för att jag vill ta Expressen i försvar, men lögnen härstammar från The Observer och The Guardian, Expressen har ”bara” fört vidare lögnen och brustit i källkritik. Orginalartikeln finns här.

  Delfiner, och andra djur, används dock av marinen i USA. Om det kan man läsa här:
  U.S. Navy Marine Mammal Program
  eller i National Geographic.

  Bilden föreställer gissningsvis en delfin med någon form av träningsredskap?

 7. Tror Du att vi som är hjärtsjuka och inte orkar riva själva kan hyra en eller flera letter som hjälper till för att göra saken lite lättare.

  vh kas

 8. Bildtexten säger att det är en kamera. För övrigt är artikelns formuleringar rätt kul: delfinerna ”befaras” ha rymt och de ”kan” vara beväpnade. Om inte alla ljuger så har antingen delfinerna brutit upp ett vapenskåp och snott några M-16 assault rifles som de nu terroriserar haven med eller så har den amerikanska militären noll koll.

  – Private Littlewood!! Were the dolphins armed when they escaped today?
  – Sir! I dont know, Sir!
  – How the fuck is it that you don’t know, Pt. Littlewood??!! Were’nt you the one in charge of the arms today?!
  – Sir! They may have been armed with poisonous arrows Sir! But I cannot affirm that 100%, Sir!
  – Goddamit Littlewood! Do you have your head stuck up your arse, or what??!!
  – Sir! No Sir! (etc. etc.)

 9. Tja, detaljerna om pistol är säkert felaktiga. Dock påminner det mig om svenska marinen som under kriget tränade sälar att simma mot ubåtar och där utföra ett självmordsuppdrag genom att en mina som var fäst vid sälen exploderade när djuret var vid ubåten. Det blev visst ingen succé.
  För övrigt har jag dykt med delfinerna i Kolmården, det var kul.

 10. Olydig: ”Jinge, du har väl inte missat det här hoppas jag? “Expressen är bäst!”

  :-) Nej jag såg det. Det är väl kul att tidningsbranchen som domineras av familjen Bonnier ger en av sina tidningar ett pris för att vara bäst.. :-) Hur ska de annars kunna få priser?