Expressen ljuger medvetet!


Expressenjournalisten Erik Pettersson ljuger medvetet och påstår att Lilly Näslund som greps igår vid en demonstration för Israel är ”V-politiker”.

Det är en synnerligen osmaklig lögn därför att Lilly Näslund INTE är V-politiker eller medlem i Vänsterpartiet över huvud taget. Förra gången hon greps vid Odenplan vid en Reclaimdemonstration påstod Expressen samma sak. Många kontaktade Expressen då och berättade att hon inte ens varit med i partiet någonsin.

Med det är tyvärr typiskt för den värsta av alla lögnaktiga tidningar. Kan man på något sätt fabricera falska fakta som talar mot vänstern så gör man det. Man gör det dessutom fullt medvetet och bryr sig inte ens om att kolla hur sakförhållandet är med partiet.

Skandalöst dåligt. Man ställer sig givetvis frågan om någonting över huvud taget är sant som Expressen skriver. Ljuger Expressen om allt?

Uppdatering 10.06: Expressen backar från uppgifterna och har tagit bort artikeln från förstasidan på nätet och även den länk som finns här till höger. Det lär komma en skriftlig rättelse i papperstidningen i morgon enligt uppgift.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, expressen, lögner, mediekritik, Erik Pettersson, Lilly Näslund, journalistik, val2006[/tags]


16 svar till “Expressen ljuger medvetet!”

 1. Hon satt ju som nämndeman för (v) i tingsrätten och har jobbat på vänsterpartiets kansli.

  Räcker inte det för att bli betcknad som vänsterpartist?

 2. Nej Erik. Hon har inte suttit i tingsrätten för Vänsterpartiet och för att kunna kallas Vänsterpolitiker tarvas det väl att man är MEDLEM i Vänsterpartiet och har förtroendeuppdrag. Hon har inte ens varit det.

  Expressen tar bort webbartikeln inom en liten stund på grund av att den är uppenbart felaktig. När de gjort det uppdaterar jag bloggposten.

 3. hahahaha…..
  Skulle Expressens lögner och vinklingar vara någon större nyhet? :)

  Rent generellt så stinker kvällspressen, men Expressen spelar i en egen division.

 4. Hon kanske inte har suttit i tingsrätten, men ngn med namnet Lily Näslund har varit nämndeman i ngn nämnd för V, http://insyn.stockholm.se/kf/insynContentText.asp?id=4&page=opinion&nodeid=176583. Och för att sitta i en nämnd så MÅSTE man väl vara medlem i ett parti, åtminstone vid tillsättningen, lämnar man partiet räknas man väl som ”politisk vilde”. Om det inte råkar finnas två, vilket det iofs kan göra, så är ju frågan: Vem är Lily Näslund?

 5. Detta är ännu en del av smutskastningen av vänsterblocket, ser ni mönstret? Jag har en längre tid märkt av denna kampanj och syftet är enkelt, en högerregering i höst.

 6. Hon var kanske nominerad men hoppade av då hon insåg att hon måste vara med i partiet?

  Hon har aldrig tjänstgjort som nämndeman för (v) och hon har aldrig varit med i partiet.

  Och jo, jag har kollat.

 7. ”Lilly Näslund (v) har beviljats begärt entledigande från sina nämndemannauppdrag.”
  Dessa rader står på sida jag tidigare länkat till, och det tolkar jag som att hon inte bara var nominerad utan även vald.

 8. Bertil!

  Nu drar jag det en gång till! Hon har inte tjänstgjort som nämndeman och hon har aldrig varit medlem i vänsterpartiet. Troligen har hon själv anmält sig som intresserad av ett sådant uppdrag men hoppat av då hon insåg att hon måste vara partimedlem för detta.

  Jag har pratat med partiet centralt idag och fått dessa upplysningar. Övriga intresserade ombeds att vända sig dit. Jag kan bara redovisa de svar jag fått.

  Att Expressen tog bort artikeln från nätet och inför en dementi i papperstidningen i morgon, är inte det svar nog?

  Kontakta Expressen och fråga varför de drog tillbaka artikeln i stället!

 9. Är du förvånad att en borgerlig tidning, som gör vad den kan för att svartmåla ex v Vänsterparitet, tar alla chanser att sprida ofördelaktig propaganda om sina meingsmotståndare?

  Att den taktiken dessutom visar sig gå hem hos det stora flertalet gör inte saken sämre från Expressens horisont. Detta alldeles oavsett den kommande dementin…

 10. En dementi når bara ngn enstaka promille medan rubrik/bild redan idag setts av hundra tusentals.. Smart taktik att ta bort det på anmodan..

 11. Men kom igen nu. Man behöver INTE vara medlem i något parti för att vara nämndeman. Däremot måste man nomineras av ett parti för att bli utsedd till det – vilket gör att man tjänstgör på ett ”partimandat”. Vem som blir nämndemän beslutas i politisk församling.

  Måhända har LN aldrig tjänstgjort, men om hon entledigats från uppdrag har hon inte bara nominerats utan också valts på ett (v)-mandat. Expressen är ofta ute och cyklar, men i det här fallet är de mindre vilse än vad du försöker göra gällande.

 12. Det är ju klockren lögn, om det stämmer det du skriver. Men tror att även moderaterna (i alla fall ”gamla moderaterna”) hade fått samma behandling. När det gäller partier som av många anses lite aparta, då kan det skarvas. Beror på ett beteendemönster hos massan och upp till ”de aparta” att övertyga om motsatsen, vara exemplariska o s v.

  Men V är ju politiskt så apart att ni tjänar förmodligen på att sånt här fokuseras ;;-)

 13. Jinge.
  Jag vill bara klarlägga detta öppet.
  LN. har suttit i tingsrätten (du hade fel, och du har fått mail). Det är riktigt som Måns säger man kan vara nämndeman med partibeteckning utan att vara partimedlem (jag hade fel). Nu har jag erkänt öppet att jag hade fel, och förväntar mig att du gör detsamma, då jag var 95% säker på att jag hade rätt i frågan om nämndeman, jag hade inte stått på mig annars. Jag hade bara inte tid att inhämta erforderliga uppgifter efter ditt ”arga” inlägg.

 14. Oki Bertil! Hon hade suttit nämndeman i sex dagar skrev du. Det var mer än jag visste men hon har enligt uppgift INTE varit medlem i vänsterpartiet.

  Var mitt inlägg argt? Var det fetstilen som var arg?

  Jag litar på ditt påstående i mailet att hon suttit nämndeman i sex dagar!

  :-)

 15. No hard feelings.
  Fick just reda på att LN var nämndeman 20050101 – 20060630, och du det var 8 dagar. Uppgifterna kommer från Stockholms Tingsrätt och registratorn hos kommunstyrelsen i Stockholm.