EU:s ministerråds hemliga rapport om Jerusalem nu på min blogg


Nu kan jag visa den av EU:s ministerråd hemligstämplade och stoppade rapporten om situationen i Östra Jerusalem.

Jag har också svårt att tro att de Likudtrogna svenska Stalkers som oupphörligen ropar ”Antisemit!” så fort någon kritiserar Israel ska bråka nu. De kan ju knappast beskylla hela EU för att vara antisemiter?

SvD: ”EU:s ministerråd och unionens ”utrikeschef” Javier Solana har beslutat att begrava en tidigare beställd EU-rapport som i detalj beskriver hur Israels expansion i det östra, ockuperade Jerusalem utgör ett hinder för en fredlig lösning av Mellanösternkonflikten.”

Men sedan 1967 har östra Jerusalems karaktär och befolkningssammansättning genomgått stora förändringar. Huvuddragen i förändringen beskrivs i den nedtystade EU-rapporten:

• I dag finns 190 000 israeliska bosättare i östra Jerusalem, varav merparten i stora förstäder. Dessa bosättningar är lika olagliga som de bosättningar som uppförts på Västbanken.

• Separationsbarriären har byggts långt innanför den gröna linjen från 1967, i strid med det utslag som fällts av

FN:s internationella domstol (vilken kallar byggnationen för Mur, inte Barriär som EU skriver).

Merparten av östra Jerusalem, med dess 230 000 palestinska invånare, är därmed avskiljda från resten av Västbanken. Det betyder att barriären skiljer palestinier från palestinier, i stället från palestinier från israeler, heter det.

Läs resten av Bitte Hammargrens utmärkta artikel i Svenska Dagbladet!

(Nu kommer jag att Stalkas och Spammas igen i vanlig ordning..)

[i] Den hemliga rapporten!

[i] Bitte Hammargrens artikel i SvD


3 svar till “EU:s ministerråds hemliga rapport om Jerusalem nu på min blogg”

  1. Å fan. Nä så värt mycket grävande var det faktiskt inte, men var det allmänt känt? jag hittade den först igår, eller om det var i förrgår. Och den ÄR faktiskt hEmLiG.. :)

    Varför har du inte visat upp den om du känt till den, eller tipsat mig?

    Uppdatering; Ja t.o.m. Helle Klein har tydligen länkat till den rapporten någonstans. Man kanske ska börja läsa hennes blogg. Skönt oxo att få sällskap som ”antisemit” av henne. Känns lite bra.. :) Själv fick jag tips om att den israeliska fredsrörelsen lagt ut den på sin hemsida..