EU vill beskatta Internet


Ibland läser man saker som är så korkade att man kan misstänka att det är aprilskämt som hamnat i fel månad.

IDG.SE: För att täcka EU:s förändrade finansiering som utlovats inom ett par år diskuteras nu flera olika lösningar. Beskattning av sms och e-postmeddelanden är ett förslag. En utredningsgrupp tillsatt av europaparlamentet ska utreda en framtida skatt på e-postmeddelanden och sms. Förslaget drivs av den franske parlamentarikern Alain Lamassoure.

Lamassoure föreslår att man ska beskatta varje sms med 1,5 cent och alla e-postmeddelanden med 0,00001 cent, det vill säga drygt 10 respektive 0,0000009 öre. – Det här är småpotatis, men med tanke på alla miljarder översändelser som sker varje dag, skulle det fortfarande kunna generera en avsevärd inkomst, säger han.

I morse var det en miljöpartist som ansåg att bredbandsleverantörerna skulle betala upphovsmännen för de filmer och den musik deras kunder laddar ner. Ett utomordentligt naivt och okunnigt förslag. Nu läser jag på IDG.SE att en ledamot i EU-parlamentet vill att varje e-postmeddelande ska avgiftsbeläggas, och likaså varje SMS-meddelande.

Vad skulle hända om så skedde? Jo givetvis skulle dessa avgifter gradvis stegras från år till år. Snart nog skulle varje e-postmeddelande kosta mer än ett pappersbrev eftersom det levereras så snabbt till skillnad från post som bärs ut av brevbärare. Det ser väldigt oskyldigt ut med 0,0000009 öre men är det någon som verkligen tror på det?

Dessutom betalar vi redan skatt på vårt internet, och dessutom för redan skattade pengar. Lamassoure får kanske en guldstjärna i någon EU-himmel, eller kanske rentav en egen på EU:s flagga.

Men kommer han någonsin till Sverige så ska han se upp för alla äggkastande EU-motståndare..

Som motiv anger han: ”- Utbytet mellan olika länder har ökat avsevärt, så alla kommer kunna förstå att pengarna som krävs för att finansiera EU borde komma från de fördelar som EU gett upphov till, säger han.”

Aaahh.. Det är tack vare EU som vi har Internet..?

Vill du skriva vad du anser om hans idéer så har du hans mailadress här:

contact@alainlamassoure.com

Ta nu chansen och skriv ditt hjärtas mening!

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, Alain Lamassoure, eu, skatt, internet, epost, sms[/tags]


6 svar till “EU vill beskatta Internet”

 1. Jag skickade honom mina tankar om detta också.

  Snart får vi betala extra skatt som läggs på all mat, då de
  räknar ut hur mycket skit det kommer att bli av den matvaran.
  Eller så blir det straffavgift för dem som imploderat.
  Blir väl släktningarna som får betala.

  Ärligt talat, vad är det som händer?
  Kommer vi dreneras på blod i framtiden?
  Hej

 2. Hahahah!

  Ibland kan man undra vad de stoppar i pipan, de där politikerna/parlamentarikerna.

  Givetvis är det ren och skär girighet (som vanligt) som ligger bakom sådana här förslag. ”Åh, titta, en ännu outforskad möjlighet att kräva individen och företagen på -ännu- mer skatt och tjäna -ännu- mer pengar”
  EU-kommissioner, statliga och politiska organ, etc drivs på samma sätt som många större företag och koncerner idag, de prioriterar väldigt ofta vinst framför funktion och medmänsklighet.

  Att det dessutom är fullständigt ohållbart rent tekniskt sett med en sådan här lösning är det väl ingen som tänkt på heller, speciellt inte denne fransman.

  Min förhoppning är att sådana här ”stunts” av politiker kommer att få fler och fler att vakna och inse att vi egentligen inte är så himla långt ifrån den Orwellianska visionen. Storebror tar sakta makten genom att kontrollera media, beskatta allt, skapa stora koalitioner som sätter regelverk för hur, vad, när. Istället för vita kläder har vi tvångströjor skapade genom dubbel- och trippelbeskattning på ALLT.
  Kontroll.
  Makt.
  Girighet.
  ”Den heliga treenigheten”

  Det är en filosofisk och mänsklig fråga det här, inte bara politisk.

  För övrigt…
  Vart går alla EU-skattepengar egentligen?
  Det finns ju inga direkta överförmyndarnämnder eller oberoende insynskommittéer. Att de politiska organen ”synar” varandra och håller varandra om ryggen kan ni hoppa upp och sätta er på…..

 3. Förslaget är så korkat att…jag inte blir ett dugg förvånad. Det enda som är fårvånande – och hoppingivande – i denna historia är att en vänstersnubbe reagerar på byråkraternas skatteiver… :-)

 4. Ett litet påpekande bara. Denna idiot till politiker tillhör som jag förstått det hela INTE vänster i Frankrike utan snarast högern.

  Om de nu har svårt att få budgeten att gå ihop kanske följande saker kan vara värda att tänka på:

  1. 1 parlament istället för två.

  2. Sluta hålla småbönder från sydeuropa under armarna med miljarder. ( Skär bort 1/3 av alla bondebidrag )

  Dessutom är det jävligt kul att en fransk politiker vill lägga avgift på ett företeelse som är väldigt vanligt förekommande i norra europa, men inte alls lika vanlig i syd. Behöver man dessutom påpeka att över 2/3 av alla bidrag hamnar i syd.