Ett land utan folk till ett folk utan land


Att Ekot inte är en samling ofelbara journalister vet vi. Det kan man knappast begära av dem heller. Men nu halkade de rejält på ett israeliskt bananskal..

Följande text står i ingressen till en artikel om ett inslag där Israels premiärminister Olmert säger sig vilja förhandla:

”Israels premiärminister Ehud Olmert upprepade på söndagskvällen sitt löfte att förhandla med palestinierna innan Israel ensidigt införlivar palestinsk mark för att få nya gränser.”

Förhandla innan Israel ensidigt införlivar palestinsk mark?

Hur var det man sa nu igen. ”Ett land utan folk till ett folk utan land..”?

Det borde givetvis ha varit ”Ett land med folk stjäls av ett folk utan vett..”!

Andra bloggar om: , , , , , , ,


Olmert

[tags]politik, mellanöstern, israel, palestinafrågan, olmert, ekot, förhandlingar, ockupation[/tags]


7 svar till “Ett land utan folk till ett folk utan land”

 1. Jag ser egentligen inte vad du har för problem med formuleringen som sådan; den är tydlig och svår att missförstå. Aktiviteten den beskriver, å andra sidan, är monstruös.

  ”Israel vill ha minst x andel av Västbanken. Om PA inte skriver under på det tar vi x+y istället.”

 2. Formuleringen tycker jag åxå var konstig. Förhandla…

  Hela Israel blir alltmer monstruöst för varje dag som går.

 3. Nja, jag tycker nog att Ekot kunde varit tydligare. Man är inte direkt van vid sådana missar.

 4. Jinge, vad är missen? Ekot berättade vad Olmert sade hos Mubarak. Om detta är seriöst menat eller exakt vad man menar med ”förhandlingar” är väl en tolkningsfråga. Tycker du ärligt att Ekot ska lägga in löpande kommentarer till politikers uttalanden?

  Ursäkta, för det gör du säkert :-) Det borde inte heta ”Israels premiärminister” heller utan snarare ”terrorledaren för den olagliga sionistiska apartheidenklaven på islamsk mark i Mellanöstern talade återigen med falsk tunga i ett nytt försök att föra det rättfärdiga palestinska folket bakom ljuset” eller något liknande.

  Tror du att du skulle kunna fixa mig en anställning på Flamman? Jag tycker jag är rätt bra på det här.

 5. Anna: \”Terrorledaren för den olagliga sionistiska apartheidenklaven på islamsk mark i Mellanöstern talade återigen med falsk tunga i ett nytt försök att föra det rättfärdiga palestinska folket bakom ljuset..

  Anna du är UNDERBAR!! :-)

  Det är ju PRECIS så jag ser saken men jag ville inte formulera mig så precist, du vet folk ryggar tillbaka inför sanningens slemmiga tentakler! Men nu har du brutit isen, och eftersom du är judisk kan jag ju obehindrat citera dig utan att hamna i antisemitismfällan.. :-)

  En plats på Flamman är gjuten efter en så publikknipande kommentar.. :)

 6. ”Med kluven tunga”, skulle det vara. Får finputsa stilen innan jag skickar min nästa artikel till Flamman. Kan bara säga att jag snott lite från min f d lärobok i arabiska, som trycktes i dåvarande DDR på 70-talet :-).

 7. Fast i ärlighetens namn Anna: Jag tror att yttrandet egentligen passar bättre hos KPML(r)

  Flammans läsare är i huvudsak socialister..