En moderat blindgångare, en i raden…


Moderata samlingspartiet har uppenbara svårigheter att få fram politiska representanter som tål medias granskande ljus.

Andelen grodor som hoppar ur moderat-munnar är klart i paritet med sossarnas olika statsråd som gång efter annan lyckas sno åt sig ett beundransvärt mycket utrymme i media.

Men moderaterna gör vad de kan för att inte hamna på efterkälken. Att Reinfeldt vill spara pengar på de sämst ställdas bekostnad för att överföra slantarna till de redan rika har vi ju sett. Att de välbeställda sedan ska få sina pigor sponsrade av de som inte har råd med pigor likaså.

Men slutnotan för den ekvationen kommer kanske inte förrän ”- september 2006 då de kan stå där med lustiga hattar på valdagen”, som Ali Esbati skriver på sin blogg…

Den här gången så är det inte den gamla grodan ”Stockholmare är smartare än lantisar”, som moderattjejerna drar fram, nejdå..

Nu har Anna Kinberg Batra flyttat från huvudkommunen för att det är en ”Kommunistregim”.

Det är ett märkligt uttalande efter att ha konstaterat att Stockholms kommun är en av landets mest avreglerade och marknadsanpassade. Och yttrandet ställer givetvis frågan på sin spets:

Om Stockholms Stad är en kommunist-regim, hurdana är så Annas åsikter?

De finns ju under alla omständigheter inte representerade i landets lagstiftande församling riksdagen, utan måste finnas i högerträskets utmarker där storstjärnor som Adolf tidigare dragit till sig maximal uppmärksamhet.

Där har Reinfeldt & Co ett problem som kan växa till sig rejält…


Ett svar till “En moderat blindgångare, en i raden…”

  1. Vem bryr sig vart hon flyttar.För mig kan hon flytta dit pepparn växser!Som du sa,en i raden……
    Lindholm