En mäktig ledare reser sig ur Libyens ruiner


Jag hade anledning att skriva rätt mycket om Libyen i blogginlägget i morse. Denna artikel ger viktig information om dagens situation.
Det är med glädje jag presenterar detta blogginlägg från skolkamraten Brage Norin, Bodensare som jag. Vi bedrev våra studier vid hal (högre allmänna läroverket) i Boden, Sverige främsta militärstad med 13 000 invånare och 5 regementen (I 19 – Sverige största regemente, A8, S3, P5 och Ing 3), Arméns helikopterskola, fortifikationen, staben för 6:e militärområdet och Bodens fästning bestående av ett antal fort som skulle kunna klara kärnvapenangrepp. Jag minns i början av 1950-talet då jag var 6-7 år talet om de förfärliga bröderna Enbom som sålt ut Bodens fästning till ryssen – vilket visade sig väsentligen vara struntprat och en rättsskandal. Brage ”vill gärna tillägga att jag föddes hemma på sofflocket i en avlägsen by i Norrbottens inland. Detta är jag stolt över. Jag brukar skämtsamt hävda att BB-ungar inte fått uppleva livets hårda skola.”

Brage imponerade genom sin muskelstyrka och genom att vara socialist redan då – vilket inte jag var. Vi hade sedan kontakt i Uppsala i början av 1970-talet, då vi återfann varandra i samma vänsterorganisation. Brage blev fysiker, fil.dr och universitetslektor, och jag studerade medicin. Nu har vi åter fått kontakt på underliga vägar. Brage huserar i Skogås tankesmedja utanför Boden ”en stad i Norden där solen aldrig ler”, som det hette i soldatvisan. Men det märkte inte vi.
Boden_centrum

Han har bidragit med artiklar här i flera ämnen, som utmärks bl.a. av en förmåga att undvika kanslisvenska, och av en visionär ansats.

Artikeln
Efter att ha hjälpt Syriens plågade folk att befria sig från ISIS – den av CIA skapade terrororganisationen, väntar nästa plågade folk i Mellanöstern på hjälp av Ryssland. Guardian rapporterar i november “Our relations are crucial, our goal today is to give life to these relations,” the TASS news agency quoted Haftar as saying at the start of talks with Lavrov. “We hope we will eliminate terrorism with your help in the nearest future.”…. ”Haftar, who is aligned with the eastern parliament and government based in Tobruk, has been fighting a two-year military campaign with his Libyan National Army against Islamic extremists and other opponents in Benghazi and elsewhere in the east.” Guardian: General Haftar möter utrikesminister Lavrov för att söka hjälp

haftar

Även Libyens folk längtar efter fred.
Haftar sträcker ut det libyska folkets hand mot Moskva – hjälp oss. När det ryska folket ser sådant på TV känner de naturligtvis stolthet över sin ledare Putin. Hans popularitet har nått den ”omöjliga nivån” 90 procent.

Nu när fredsförhandlingarna äntligen kommit igång i Syrien och CIA:s legoarme ISIS kan bli krossad, har ödet skapat en historisk chans för det libyska folket. Generalen har varit i händerna på CIA under många år, men har vaknat upp till djupare insikter. Det var en NATO-operation som skapade ett kokande helvete i landet. Det var den förljugna västvärlden som ödelade Libyen. Många västländer var engagerade i folkslakten i Libyen – precis som i Afghanistan – precis som i Irak – precis som i Syrien – precis som i Palestina – listan är lång.

Blodet sprutade ur Khadaffis kropp när han dödades. Hillary Clinton jublade ”We came, we saw, he died”. Hon sammanfattade den ”fria demokratiska” världens brutala folkmord i Libyen. Afrikas mest välmående land krossades i smulor av den ”orange revolution”. Upproret inleddes med att CIA pumpade in mängder av vapen i det uråldriga klansamhället. Det var som att kasta syra i ansiktet på hela det libyska folket. Landet färgades snart rött av blod.


Det svenska stridsflyget var med i kampen för friheten i Libyen. Sådana erfarenheter är ovärderliga för varje stridsflygplan. Politikerna kände sig stolta. Militärledningen var överlycklig. De svenska piloterna blev våra hjältar och visades många gånger i TV-sändningar i vårt land.

NATO SKAPADE HELVETET I LIBYEN – MEN NU VÄNTAR FREDEN.
Haftar har besökt Moskva två gånger det senaste halvåret och förhandlat med både Rysslands försvarsminister och utrikesminister. Generalen behärskar Libyens oljerika område i östra Libyen liksom storstaden Beghazi. Han kontrollerar landets mest tätbefolkade områden.
Libyen Sverige skickar plan imagesCADO8RPI
Men Haftar kontrollerar inte hela Libyen. Det finns en rivaliserande maktstruktur med säte i Tripoli i västra Libyen. Där finns den ”regering” som stöds av USA. Premiärminister Fayez al-Serraj leder denna löst sammansatta organisation. USA har satsat stort på att stärka denna grupp. ”Regeringen” i Tripoli är i den förljugna västvärldens händer. I verkligheten har CIA fortfarande västra Libyen i sitt grepp.

Obamas beslut att inleda kriget mot ISIS i Libyen genom omfattande bombningar i den libyska staden Sirte, var ett försök att stärka den fraktion som har makten i Tripoli. General Hafters styrkor deltog inte i dessa strider. Det är ungefär som i Syrien. Vissa stridande fraktioner stöds av väst – medan andra stöts av andra stater. De som stöder ”regeringen” i Tripoli är i huvudsak samma länder som bombade Libyen i smulor.

General Hafters styrkor har ett utbrett folkligt stöd och stöds av många länder – bland annat Egypten. Putin har länge varit avvaktande mot att engagera sig i Libyen, men nu när freden i Syrien är i sikte har läget förändrats. Egypten och Libyen vill utöka det militära och ekonomiska samarbetet med både Ryssland och Kina.

”EURASIA” – EUROPA OCH ASIEN SMÄLTER SAMMAN.
Det nya århundradet blir det ”eurasiatiska århundradet”. Jordens största landmassa förenas ekonomiskt ännu en gång i historien. Megaprojektet One Belt – One Road (det kinesiska namnet för Den nya Sidenvägen) är detta århundrades största infrastrukturprojekt. Afrika är långsamt men säkert på att kopplas samman med den nya sidenvägen. Egypten är bryggan mellan Eurasia och Afrika. Egyptens grannland Libyen i väster är därför också av strategisk betydelse.

Kina och Rysslands grundinställning – att aldrig lägga sig i andra länders inre angelägenheter – är en grundsten i det enorma samverkansprojektet. Denna fredliga diplomatiska grundregel kommer att prägla morgondagens värld. Vi går med stormsteg mot en värld i fred. Det framgångsrika diplomatiska receptet är förklaringen till att USA förlorat sitt inflytande i både Nordost- och i Sydostasien på en ”historisk sekund”.

2017 – EN NY VÄRLD FÖDS.
CIA:s ”orange revolution” i Ukraina kollapsar. De nazistiska krigsförbrytarna kommer att ställas inför riksrätt. Landet återknyter kontakterna med Ryssland. EU hör inte naturligt samman med Ukraina. Det var CIA som organiserade statskuppen i landet. Carl Bildt måste ställas till svars liksom många politiker i Europa som aktivt deltog i statskuppen. Ukraina kommer själv att ta om hand sina landsförrädare. Självklart ler Putin. Han behöver bara luta sig baklänges i TV och beskåda skeendet. Ryssland behöver inte hjälpa Ukrainas folk. Det gör dom själva. Händelseutvecklingen är redan i gång.

EU står med byxorna neddragna inför hela världen.
EU:s linje i ukrainafrågan placerar EU i skamvrån i många år framöver. Vi stödde öppet en statskupp som organiserades av CIA i landet. Det var många länder i EU som var aktiva – även Sverige. Vår utrikesminister Carl Bildt var flera gånger med på barrikaderna på Majdantorget i Kiev. En större svenskt politiskt misstag är svårt att tänka sig.

EU:s agerande i Syrien är en annan katastrof. Vi stödde ett försök till statskupp även i Syrien. Bevisen har fått EU att tystna. Syrien och Ryssland har redan i FN presenterat namnen på alla CIA-agenter som ledde de ”morderata”krigarna i Aleppo. De infångades nämligen. Den hysteriska kampanjen i väst för att få ut sina agenter ur Aleppo misslyckades. Denna sanning har redan kommit ut i många oberoende kanaler. Den prostituerade pressen i väst håller käft – men sanningens vatten forsar snart igenom lögnens vallar. Sanningen når snart ut i hela världen – även i den förljugna världen.

USA har blivit EU:s kvarnsten runt halsen.
Trump kom in för sent. Obama hade lyckats dra USA ända fram till stupet – ”The Fiscal Cliff”. ”The Clintons”, Bush och Obama blev det amerikanska imperiets fall. Trump fick ta över ett konkursbo. Imperiets kollaps inleddes under andra halvåret 2016. Samtidigt började öst ta över kommandot i världen. Nu är det bara en tidsfråga innan en ny värld är verklighet. Snipp, snapp, snorum – världen förändrades som genom ett trolleritrick. Den gamla världen finns snart icke mer – Good Bye. Mänsklighetens största glädjestund är ett faktum. Mordors rike går i graven.

intressant.se Libyen, , , , , , , , , ,


12 svar till “En mäktig ledare reser sig ur Libyens ruiner”

 1. Brage du tycker inte du borde ta det lite lugnt med domedags profetiorna för västvärlden? Om jag inte är fel informerad så har du sedan 1970-talet hävdat att USA kommer att kollapsa vilken dag som helst. Och för lite mer än ett år sedan hävdade du att under 2016 skulle USA kollapsa med 100% säkerhet vilket inte hände.

  • Christian, 2016 var det år då USA;s kollaps blev synlig för den vakna människan. Hur det än går, om Trump blir president eller inte, så kommer USA som världens ledande stormakt att upphöra under 2017.

   • Ber om ursäkt Wikström då jag måste ha sovit och helt missat det. Dock brukar det vara ganska svårt att missa när ett imperium kollapsar då det brukar framgå ganska så tydligt som när det Sovjetiska imperiet kollapsade. Men om jag återigen skulle sova under 2017 kan du vara snäll och höra av din när under 2017 USA upphör.

  • MAN MÅSTE VARA BLIND OM MAN INTE SER FAKTUM.
   2016 – ÅRET NÄR MORDORS RIKE BÖRJADE KOLLAPSA.
   * Året när NATO sprack. En nyckelstat i NATO:s sydöstra flank – Turkiet – bröt med USA, EU och NATO. Steg för steg för steg vände sig landet mot Ryssland och Kina. Den politiska omvändningen tog tid, men allt fullbordades under andra halvåret 2016.
   * Året när Krim befriades. Krims befolkning fick vakna upp i en drömvärld. Entusiasmen kan inte kläs i ord. Varje journalist som rapporterar om vad som inträffat är tvungen konstatera faktum – Krims befolkning jublar.
   * Året när Syriens folk äntligen fick fred. CIA:s absolut största satsning på en legoarmé efter andra världskriget – ISIS – krossades. Det syriska folket fick äntligen hjälp. ISIS tusentals militära anläggningar i Syrien grusades efter tre månaders ryska bombningar. Kriget övergick i en annan fas. CIA:s träningsläger inne i flyktinglägren på turkisk mark skolade fram tiotusentals nya ”moderata” muslimska krigare. Men kärnan av dessa trupper krossades i Aleppo. Jublet i Aleppo hördes i hela världen.
   * Året när naziregimen i Ukraina kollapsade. Chokladkungen Petro Porosjenkos popularitet försvann ner i avgrunden. Den ukrainska nya naziarmén havererade moraliskt. Den förljugna västvärlden tvingades till slut överge CIA:s femtekolonn i Kiev. Putin ler. Det ukrainska folket är på väg att återta makten i landet. Det nuvarande styret har inte en promilles chans att överleva året 2017.
   * Året när al Sisi i Egypten knöt banden med ”OBOR” – One Belt One Road – den nya sidenvägen. Detta steg är hisnande. Landet ställde upp direkt på den syriska presidentens sida militärt. Vilket enormt slag i ansiktet på hela den förljugna västvärlden. Nu engageras den egyptiska militären i fredsprocessen i Syrien. Det behövs tiotusentals beväpnade fredsobservatörer för att stabilisera freden.
   * Året när USA:s inflytande i både Nordost- och i Sydostasien havererade. Denna historiska omsvängning är ett resultat av den fredsdiplomati som utvecklats tillsammans av Kina och Ryssland. Den nya sidenvägen är mänsklighetens största infrastruktursatsning i Homo Sapiens historia. Den diplomatiska grundregeln att inte lägga sig i något annat lands inre angelägenheter är framgångsreceptet. Denna fredliga diplomati blir detta århundrades grundregel för allt internationellt mellanstatligt umgänge.
   * Året när Donald Trump avslöjade ”Crooked Hillary” och vann presidentvalet i USA. Trots oddsen 1 mot 1 000 besegrades den amerikanska krigsmaskinens representant. Hennes egna mejl offentliggjordes i delstat efter delstat i USA inför enorma folksamlingar. Folket exploderade av avsky mot den ofattbara korruptionen runt ”The Clintons”. Det är otroligt – sanningen vann över lögnen!
   * Året när Storbritannien röstade för utträde ur EU – ”Brexit”. Hela projektet Europas Förenta Stater skakades i sina grundvalar.Land efter land i södra och i östra EU började inse fällan – den gemensamma valutan Euro. Det blev dödsfällan för många EU-länder. Hela EU-projektet misslyckades det magiska året 2016. Nu faller land efter land i det europeiska imperiet som ”domino-brickor”.
   * Året när folken i EU vaknade. Flyktingströmmarna är ett resultat av NATO/CIA:s alla krig och alla ”proxy-wars” – krig med muslimska legosoldater. Denna historiska insikt har slagit ner som en blixt i EU. Land efter land i hela EU tvingas nu backa från NATO:s ”fredsbevarande insatser” i världen. EU är på väg att bryta banden med krigarimperiet i väst.
   * Året när det italienska folket röstade ”No”. Italiens folk sa nej till den korrupta makteliten i både Rom och i Bryssel – det var precis vad de gjorde. Premiärministern tvingades avgå. Hans stora förlust i folkomröstningen var oerhört förnedrande.
   * Året när alla försök att komma åt Trump efter hans jordskredsseger misslyckades (306 elektorer mot 232 elektorer). De enorma demonstrationerna urartade i fiasko. Omräkningarna av röster slutade också i fiasko. De tusentals mordhoten mot Trumps elektorer slutade i historiens största förlust av elektorer – för Hillary. Trump har vunnit det amerikanska folkets hjärta.
   * Året när den prostituerade pressen fick stå med byxorna neddragna inför hela världen. Alla massmedias betalda lögner avslöjades skoningslöst. Året 2016 vaknade miljoner människor upp ur Mordors djuphypnos. Sanningens kyss väckte oss.
   * Året när CIA misslyckades med oljekriget mot Iran och Ryssland. Saudiarabien skadades för svårt och bröt handelskriget som skakade många länder i världen. Nu har Saudiarabien övergett hela oljekriget och i stället börjat samarbeta med Ryssland. CIA:s krigföring misslyckades fullständigt.

   ALLT HAR GÅTT SÅ FORT. ALLT HAR FÖRÄNDRATS PÅ EN ”HISTORISK SEKUND”.
   En ny värld har fötts. Nästan ingen ser skogen – det har blivit för många träd som skymmer sikten. Det har blivit kaos i hela den ”fria” världen (den förljugna världen). Fientligheterna exploderar nu överallt i väst. Vi har bara sett början. Alla välfärdssystem i Mordors rike – och i alla länder i Mordors imperium – kollapsar mitt framför ögonen. Fientligheterna kokar över i land efter land.

   EN HISTORISK VÄNDPUNKT.
   Vi har äntligen insett vad NATO/CIA ville åstadkomma med alla sina krig för ”friheten”. Hela världen har insett denna självklara sanning. NATO/CIA:s plan var att upplösa nationsgränserna och krossa kulturen i varje land. Det är precis samma taktik som när väst med Biblar och utvandring krossade andra kulturer. Men vi vaknade nästan för sent. Skadorna kommer att bli fruktansvärda.

   SLUTORD:
   Mordors rike har blivit en kvarnsten runt halsen för EU.
   Må djävlarna som samlats runt ”The Clintons” störta ner i avgrunden 2017.
   Gud hjälpe oss. Vi måste få din hjälp att befria oss.

   Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

   • Men faktum kvarstår Brage och det är att USA kollapsade inte under 2016 som du hävdade skulle hända med 100% säkerhet. När vi sedan står här igen om ett år skall du se att USA fortfarande inte har kollapsat. Därför råder jag dig Brage att under 2017 spendera lite tid på att komma på bortförklaringar till januari 2018 när det står klart att USA inte kollapsade under 2017 heller. Behöver du hjälp kan du alltid fråga Anders för han är verkligen de dåliga bortförklaringarnas mästare

 2. Hälsa den mäktige ledaren, Hell Haftar, snart i var mans mun!

  USA kollapsar, Sovjetunionen och Kommunistkina befriar hela världen, utan att någonsin lägga sig i någon annan stats inre angelägenheter. Bäst av allt; det är helt sant, på riktigt, inte alls skoj eller ironi. Obama till gulag! USA har bara varit till besvär, kan de inte ta med sig sina soldatgravar i Frankrike när de åker?

 3. DET AMERIKANSKA ROMARRIKETS DAGAR ÄR RÄKNADE.
  Professor Johan Galtung är känd som skaparen av den vetenskapliga fredsforskningen. Han grundade institutet för fredsforskning i Oslo och startade tidskriften Journal of Peace Research 1984. Han är hedersdoktor vid rader av universitet och innehar professorstjänster vid flera stora universitet – i Geneve, Paris, London, Hawaii och Princeton (ett av USA:s mest berömda universitet).

  År 2000 förutspådde Galtung att det amerikanska imperiet skulle vittra sönder inom 25 år. När Georg Bush valdes till president sänkte han sin spådom om USA:s fall till år 2020. I en bok som publicerades 2009 ”The Fall of the American Empire – and then What?” stod han fortfarande fast vid att USA kommer att förlora världsherraväldet senast år 2020. Nu skriver Galtung att imperiets undergång kan inträffa ännu snabbare – kanske tidigt under Trumps första presidentperiod.

  Fredsforskningen har engagerat massor av stora tänkare. Historiska turbulenta skeenden har studerats noggrant av många duktiga forskare. Flera kända mönster återkommer nästan alltid strax innan kriser och krig utbryter – eller innan imperier faller. Självklart finns det serier av historiska lärdomar som har blivit till vetenskap – ”freds- och konfliktvetenskap”. Galtung har nominerats till Nobels Fredpris – men hans dystra spådomar om USA:s fall har förhindrat hans självklara pris.

  USA:S FALL ÄR NÄRA FÖRESTÅENDE. Imperiets fall har redan börjat. Andra halvåret 2016 accelererade fallet. Den ekonomiska kollapsen sker på några timmar eftersom fallet kommer som en följd av den bankkrasch som alldeles strax inleds i södra Europa – med stor sannolikhet i Italien. Det finns inte ens en promilles chans att Italiens storbanker klarar sig. Det kan röra sig om några månader – möjligen något år – innan den italienska bankkraschen är ett faktum. Det är denna händelse som får dominobrickorna att falla.

  Galtung skriver att USA har samlat på sig rekordmånga ”internal contradictions” – viktiga inre motsättningar eller inre konflikter – som alla är typiska tecken på ett imperiums fall. Men ett av dessa är imperiets akilleshäl – kreditsystemet. Detta håller på att kollapsa. Man kan säga att folket har handlat ihjäl sig ”på krita”. I samma timme som förtroendet för dollarn faller kollapsar USA. Folk börjar ta ut sina pengar från bankerna när folk fattar att läget är allvarligt. Bankerna tvingas slå igen. Det finns nämligen nästan inga pengar på bankerna. Det blir kaos. USA kastas in i ett blodigt inbördeskrig.

  IMPERIER SOM FALLER GÅR ALLTID SÖNDER.
  Dollarns fall förändrar hela världen. Hawaii kanske bryter sig lös från USA. Alaska kanske återköps av Ryssland. Texas kan bli en egen stat. Även EU kommer att brytas sönder.

  Signaturen Christian ser inga drastiska förändringar framför sig. Jag kan bara hoppas på att han får rätt. Jag önskar mig inget kaos. Det är många historiska tungviktare, ekonomer och framtidsforskare som inte delar Christians syn på framtiden. The Fiscal Cliff är USA:s öde.

 4. Tack Brage för för denna utmärkta artikel om jordens framtid! Den är underbar, som Gin & klar. Mycket sannolikt att den nya sidenvägen vinner. Putin är överlägsen statsman och spelare vid det världspolitiska Chessboard. Han vinner jämt, varje gång, mot fred och samarbete över hela världen. Samtidigt som massmördande US/NATO/EU dunstar bort i ånga….