Ekots bloggkrönika redan på nätet!


Ekots bloggkrönika finns på nätet tidigt igen. Det är bra eftersom många är på språng lördagar vid lunchtid.

En bra krönika och som vanligt har de tagit upp vettiga saker från bloggosfären, synpunkter som inte bara bloggarna själva behöver få del av.

Förra krönikan bråkade en del bloggare om att Ekot bevakat ”vänsterbloggar”. Det ska

bli extra roligt att höra kommentarerna nu när det handlar om det motsatta.

Kul att Magnus Ljungkvist och Wille Faler kom med, bloggar som jag själv ofta läser med behållning. Spokhead var ny för mig. Är det bara jag som har problem med den sidans teckenkodning?


8 svar till “Ekots bloggkrönika redan på nätet!”

 1. Det var en lite larvig kritik från de högerbloggar som yttrade sig. Mitt inlägg som citerades var mediekritik och saknade politisk färg. Inte heller de andra inslagen handlade inte om politik i ngn större utsträckning.

  Sedan anser ju högern att allt till vänster om (c) är ”vänster” vilket tyder på en viss fantasilöshet kan jag tycka..

 2. Proffstyckare? Ja, det var ett nytt ord och ett nytt begrepp. Å andra sidan är det betraktaren som avgör vad som är vilket och inte bloggaren.

  Tur att jag själv bara är en amatörtyckare :). Det ger mig lite mer svängrum.

  Annica

 3. Skrev ett inlägg om detta idag.
  Kortfattat kan man väl säga att denna veckas krönika luktar onekligen lite smicker för att blidka kritikerna.
  Men om man ger dem ”the benefit of a doubt” så kan tänkas att Eriksson inte kände till andra än vänsterbloggar pga egna politiska sympatier.
  Politiska sympatier behöver dock hos en professionell journalist inte innebära att denne är oförmögen att leverera något som åtminstonne lutar åt att vara objektivt och mångfacetterat som rör sig över hela spektrat, från vänster till höger och däremellan. Huruvida detta är fallet eller inte här får vi väl se över de kommande månaderna..

 4. Jösses vad du kan vara fånig Wille!?

  Menar du verkligen att Ekots bloggkrönika ska hinna bevaka/nämna alla 1000 bloggar som finns redan i de första sändningarna? Rimligen så gör de någon slags journalistisk bedömning av vad som är intressant, och samtidigt vad som kan hålla ihop de 2-3 minuter som inslaget kan ta.

  Jag kan tycka att du, och resten av högerbloggarna, intar en märkligt barnslig inställning i den här frågan. Dels har ni inte rätt i att vänsterbloggare favoriserades, men nu när ett antal högerbloggare nämnts, så fortsätter ni med diverse konspirationsteorier.

  Tröttsamt..

  Ge ekots bloggkrönika ett halvår och tyck sedan!

 5. Johan Norbergs barnsliga utfall visar hur en demokratisk bloggosfär hotar Timbro.

  Bloggosfären ger alla möjlighet att tycka, inte bara Norberg. Och om bloggosfären för fram bra – och speciellt oavlönade – tyckare så kommer Norbergs sötebrödsdagar och hans lön att vara ett minne blott.

  Jag har tidigare bloggat om hur trivialt det mesta av Timbros tyckande är. Jag tror att herr Norberg har fått en inte helt artig fråga från sina finansiärer, ”varför kom inte du med”?

  En demokratisk bloggosfär utgör ett klart hot mot Timbro.

 6. Lennart: Dubbelsuck! ”sötebrödsdagar”, vad du insinuerar låter som ren och skär svensk avundsjuka – även om man råkar bo i USA går tydligen inte ränderna ur.

  Förresten, har du någon aning om vad Johan Norberg tjänar? Om inte är det riktigt barnsligt att slänga ur sig en dylik kommentar. Jag hoppas att hans lön är riktigt hög – han är värd vartenda öre för att han för ut idéer och tankar som andas friskhet.