Duktiga klättergrodor


Det här inlägget är författat av Björn Nilsson. Han har genomgått forskningsförberedande kurs i historia, var tidigare industritjänsteman, på senare år politices magister, bloggare, med mera. Hans huvudblogg heter Björnbrum, http://bjornbrum.blogspot.se/. Han har här bidragit med andra gästblogginlägg, om copyright, om MMT, om arbetslinjen, om poeten Stg Sjödin och om källkritik. Denna gång behandlar han ett helt annat ämne – en särskild slags grodor. Vi har i vår vardagsspråk många anspelningar på djurs egenskaper: Stark som en oxe/björn, flitig som en myra, dum som en åsna/gås, full som en kaja, arg som ett bi etc. Och nu gör klättergrodan entré.

Björns inlägg:
Den här lilla dikten av Nils Ferlin kommer från samlingen Från mitt ekorrhjul (1957):

Ack, klättergroda lilla;
ihärdigt under årens lopp
från gren till gren du klättrat upp.
Nu står du högt i buskens topp
men luktar lika illa.

Den verkar vara ständigt aktuell, läs detta:
Sveriges tidigare statsminister Göran Persson blir delägare i ett riskkapitalägt it-bolag som verkar i sjukvårdssektorn. Därmed gör han samma resa som sin före detta finansminister Pär Nuder: från en socialdemokratisk regering till riskkapitalsektorn.

Eller det här:Politikerna ska inte lägga sig i bankernas bonusdiskussioner och FI:s kvartalsvisa bolånerapport visar inte verkligheten. Det konstaterar den tidigare politikern Thomas Östros – numera bankförespråkare.
Att herr Östros tidigare varit framträdande socialdemokrat kanske vi inte behöver påminna om?

Bilden ovan visar en groda som tycks klättra. Huruvida den befinner sig i karriären eller inte kan vi dock inte uttala oss om.


i , , , ,, , , , ,

SvD – länk till citatet om Göran Persson
SvD II – länk till citatet om Tomas Östros


  3 comments for “Duktiga klättergrodor

 1. Martin Kullberg
  17 september, 2012 at 13:33

  Oportunister kan vara användbara, då de enkom jobbar för sig själva är de alltid högt motiverade. Men de skall hållas i strama tyglar och aldrig lämnas ensamma med syltburken, för då kan det gå som för SAP.

 2. Leif Öhman
  17 september, 2012 at 14:50

  Sammansmältningen mellan politiken och kapitalet, fackföreningar(med ansvar) och krigsmakten: Den korporativa staten.

 3. 18 september, 2012 at 08:44

  Beklagar att ni fått vänta länge på att få kommentarerna publicerade. Är i Norrbotten och har bara sporadisk internetkontakt till i kväll.
  Instämmer i båda kommentarerna. Svårt med SAP. Att bli politiker är väl alltmer en karriärväg, inte minst inom SAP.

Comments are closed.