Dubbel olycka på McDonalds


Idag rapporterar Expressen om en allvarlig arbetsplatsolycka med – dubbel otur för den som drabbades.

Expressen: Fritösen på McDonalds blev plötsligt strömförande. En 20-årig man som jobbar i restaurangen fick en så kraftig stöt att hans hjärta stannade. – Han kastades bakåt och låg livlös på golvet, säger ögonvittnet Jörgen Möllenhoff till Expressen.

Den dubbla olyckan består i att killen, som det fortfarande är kritiskt för, inte råkade ut för detta i USA. Hade han gjort det hade händelsen gjort honom till multimiljonär i dollar. I Sverige kommer arbetsgivarna undan sitt ansvar alldeles för lätt. Överlever han får han säkert bara mellanskillnaden mellan F-kassan och vad han skulle haft i lön..

Andra bloggar om: ,


i

[tags]mcdonalds, arbetsplatsolycka[/tags]


8 svar till “Dubbel olycka på McDonalds”

 1. Vi har ju också våra mesiga fackförbund att tacka för de låga skadestånden. Det gick en dokumentär för någon månad sedan om asbestskandalen där svenska arbetare, till skillnad från arbetare från andra länder, fick nöja sig med småsmulor i skadestånd. Allt för att inte rucka på det heliga samförståndet. Vilka tjänar på detta förutom företagen?

 2. Visserligen läser vi ofta om stora skadestånd i USA men att man generellt skulle få skadestånd för allt är en skröna. De allra flesta har inga möjligheter att driva en rättsprocess eftersom riskerna är ofantliga om man förlorar. När det gäller de stora skadestånden brukar det i slutändan också bli så att advokaterna stoppar ned. Vid många arbetplatsolyckor är det de inblandade som brutit mot någon säkerhetsföreskrift och då kan man glömma skadestånd och skydd i de länder som tillämpar stora skadestånd.

  Jag är ganska säker på att en arbetare i Sverige som råkar ut för en arbetsskada har betydligt större trygghet än en bilarbetare i Chicago som får en Hummer H3 på foten.

  Glädjande nog är vi också ett av de länder i världen som har lägst antal dödsfall i arbetslivet.

  Ni skall inte tro att gossarna som har båtar i Miami eller kåk i Beverly Hills lyckats skaffa dessa genom stora skadestånd.

 3. Mja, advokaterna brukar kosta 0.- om de förlorar, i gengäld tar de 30-50 % om de vinner. På hart när vartenda sjukhus i USA finns det advokater som frågar inkommande olycksfall vad som orsakat olyckan..

  Gissa varför?

 4. Nää.. Där är det lite tvärtom. Nån kvinna brände sig på kaffet på McDonalds och fick flera miljoner dollar i skadestånd. (Jag kan alltid klanka på USA.. :-)

 5. ”På hart när vartenda sjukhus i USA finns det advokater som frågar inkommande olycksfall vad som orsakat olyckan..”

  Säg mig, har du sett det på riktigt eller bara på TV? :) (jag har bara sett det i tv-serier, och undrar om det överhuvudtaget existerar eller är en sorts myt som fått liv genom TV)

  ”Nån kvinna brände sig på kaffet på McDonalds och fick flera miljoner dollar i skadestånd. ”

  Jaså.

  Kvinnan, en 79-åring f.ö, fick till slut $640,000. Inga miljoner dollar där inte. (även om väl 6-7 miljoner kronor inte är helt fel…)

  Kvinnan fick tredje gradens brännskador på runt 10 procent av huden. Hon låg på sjukhus i över en vecka och genomgick operationer med hudtransplatation.

  Det var typ lite mer än ”brände sig”…

  Kaffe-fallet visar att ”systemet” faktiskt fungerar, tänk dig vilka advokater mcdonalsd har råd med.. Det enda hon skulle fått i Sverige var väl ett rabatthäfte på Big Macs (och ”gratis kaffe!” vouchers)

 6. Jodå det är helt riktigt att det finns advokater på de större sjukhusens akutavdelningar. Fråga de som bor i landet får du höra. Nja, 6-7 miljoner är inte heller helt fel. Men det vore väl rimligt att anpassa nivåerna till något bättre när det gäller skadestånd i vårt land.

 7. När det gäller skadestånd, eller livräntor om det sen är från en trafikolycka eller från Förs.kassan så är det numera i princip omöjligt att få något sådant. Blir du sjuk eller skadad på arbetet eller i en trafikolycka brukar det sluta med att du blir friskförklarad och utkastad från Förs.kassan. Socialförsäkringssystemet i Sverige har brakat samman för länge sedan. De som inte inser detta är oftast de som tänker: ”det drabbar inte mig”.