Drömmen om den FETA vinsten

Jag har skrivit ett par gånger om den riktigt stora vinsten på spel, det är en dröm som jag delar med många. Men det är få förunnat att vinna mycket pengar även om jag känner en bloggare som vann 2,4 miljoner på Lotto för något år sedan.

Jag slänger in en eller annan Lottokupong lite då och då, men vinster större än ett par hundralappar har jag inte sett. Det är kanske inte så konstigt eftersom bara 49 procent av det spelade beloppet går tillbaka till spelarna, för att inte tala om Trisslotter. Sådana köper jag mycket sällan, vinner man så är det 25 kronor och då tar alla en ny lott varpå pengen gått förlorad.

För drygt 20 år sedan så hade jag ett bolagsspel på jobbet och vi vann nästan varannan vecka, men det var småvinster och systemet var dyrt, jag tror att det var V65. Det enda knepiga var att skriva ut systemet men hästarna valde vi enligt rankingen. Två spikar, två lopp med hästar rankade 1-4 och två rankade 5-8, jag har för mig att det var så i alla fall.

Igår fick jag ett lättare återfall. Men jag hade listat ut att jag istället borde spela på totalisatorn från min spelbutik. Jag valde ut en hyfsad häst i lopp fyra på Solvalla och satte 50.- vinnare på den. Den skulle ge ett bra vinnarodds. I ett annat lopp valde jag ut en outsider och satsade 50.- plats. Nöjd och glad kontrollerade jag i morse hur mycket jag vunnit. Min vinnare kom bland de sista i lopp 4 och min plats-
spelade häst likaså.

Nu vet jag inte hur många procent spelarna får tillbaka från ATG, men jag inbillar mig att det är mer än 49 procent i alla fall. Jag har hört talas om sådana som spelar på trav professionellt, människor som försörjer sig på spelandet. Det verkar vara en

utomordentligt riskabel sysselsättning tycker jag. En bekant hävdade att många av dessa enbart ägnar sig åt platsspel, det ska vara säkrare sägs det.

Nej jag tänker inte utforska saken närmare, jag vet inte ens vilka tidningar som har den mest seriösa travbevakningen. Innan jag hade listat ut vilka kuponger man skulle fylla i var bara det ett äventyr. Jag trodde att det var som på travbanorna förr, man sade till vilket lopp, vilken häst, vilket spel och summan. Men så enkelt var det inte minsann. Jag får se om jag gör något ytterligare försök.

Själv ser jag spel som ett slags skatt på drömmar. Min dröm finns över denna bloggpost och är en Nordhavn 46. En sådan båt kan man få tag på för ett hyfsat pris, runt fyra miljoner kanske fem. Åtskilliga Nordhavn har körts jorden runt av sina ägare och de är byggda för att klara rätt tuffa förhållanden. Det händer ibland att en sådan dyker upp när jag sluter ögonen och den sortens drömmar underlättas givetvis om man har ett pågående spel. Har man inte det blir det svårare.

Jag kanske skulle bosätta mig ombord och puttra söderut när den kalla årstiden kommer, vem vet. Nu är jag inte någon storspelare så för att få sju rätt på Lotto skulle jag behöva leva till år 271 583, typ. Men det skulle inte vara några problem med att blogga från en Nordhavn. Det finns internet via både mobiltelefonnätet och satellit… i t

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Båtar, Drömmar, Drömskatt, Lotto, Tips, Trav, V75, Triss, Segling, Spel, Lotteri[/tags]

  11 comments for “Drömmen om den FETA vinsten

 1. 23 oktober, 2008 at 19:52

  Blev sugen på båt när jag såg inredningen. Jag är verkligen förtjust i Mahogny. Min båt var av det blygsammare slaget men jag lärde mig nita skrov, byta akterspegel, akterdäck mm. Den sken som en flygel med sina 20 lager lack. Jag blir sentimental och drömmer mig tillbaka…

 2. 23 oktober, 2008 at 20:01

  Jag tror inte att det är mahogny. Men visst, det är en 14-15 meter lång bostad med garanterad sjötomt.. :-)

  En begagnad ligger runt $ 500 000 och uppåt. Men då kan man oxo bo i den permanent.

 3. MX
  23 oktober, 2008 at 23:05

  Med tanke på oliepriser, förorening etc … Du har inte funderat på segebåt istället? För 5 mille går det att drömma ihop en väldigt bra och garanterat sjövärdig båt utan stora, lågt placerade panoramafönster som slås in i första och båsta stormen.

 4. 23 oktober, 2008 at 23:46

  När det gäller drömmar så finns inte de klassiska problemen som t.ex. oljepriser eller växthuseffekten. När det gäller fönstren så är det en del av dessa båtar som har extraförstärkta sådana. Och jo, jag älskar att segla. Men en segelbåt i en storlek som jag skulle klara av är väl en liten Allegro, en sådan är nog för liten att bo bekvämt på.

 5. MX
  24 oktober, 2008 at 09:32

  Behöver du verkligen mer än ett litet navbord med en laptop för att bo bekvämt? Med kaffepannan inom räckhåll i pentry som bonus :D

 6. 24 oktober, 2008 at 09:37

  Nä. Men en Allegro 33 fullt utrustad kostar en slant, sedan måste man se till att ha hyfsat klimat ombord året runt, automatstyrning och tillgång till elverk och stora batterier. Jag skulle tippa att båten fullt utrustad ligger närmare miljonen. Visst, billigare än en lägenhet men ska det bistra klimatet uppvägas så krävs det antagligen ett lite större utrymme… :)

 7. MX
  25 oktober, 2008 at 09:43

  Med tanke på ”det bistra klimatet” …

  Det är både svinkallt och dyrt att bo på en båt på vintern. Och snö och is har du på bryggan. Tveksamt om du kan tanka tillräckligt med diesel på din Nordhavn 46 för att klara dig igennom den tiden du ligger fastfrysen i isen utan att tvingas sova med dubbla stortröjor och rysk pälsmössa …

  Bättra sticka söderut då … Kanske? Världshaven är numera förorenade, inte bara med plast och olja men även med stora containere som ligger och flyter runt i vattenytan i väntan på att slå sönder din dröm. Att ensamsegla över Atlanten till Karibien har blivit väldigt riskabelt.

  [MX tar fram sitt exemplar av ”Kon-Tiki” och drömmer sig tillbaka till en bättra värld]

 8. 25 oktober, 2008 at 10:47

  Har för mig att hon klarar tusen gallon i tanken, det betyder drygt fyra kubik.

 9. MX
  25 oktober, 2008 at 12:11

  OK, då klarer du dig utan mössa.

  Jag stryker över vad jag sa innan och ändrar till:

  Kyligt och /svindyrt/

  Jag tror – som du förstår – inte så mycket på boende på båt som ett billigare alternativ till lägenhet.

  Å andra sidan, en liten båt som funkar som sommarboende kostar ingen stor förmögenhet. Om jag fick bestämma, så vore det lag på att lära sig segla – åtminstone för vi som bor vid havet. Sätter algblomningen i ett begripligt perspektiv.

 10. 25 oktober, 2008 at 12:21

  :-)

  Visst, dessutom är det busenkelt att lära sig segla, jag hyrde en segelbåt och seglade hem den ensak från Stockholm till Årsta Havsbad. Jag fattade ju på ett ungefär vad det gick ut på så tuppkammen växte redan efter en halvtimme så jag hissade GenuaII och fick båten att kränga rejält.

  Nackdelem med att segla ensam är förstås om man ramlar överbord… :-I

 11. MX
  25 oktober, 2008 at 13:52

  Man ramler inte överbord när man ensamseglar, helt omöjligt. Fötterna är fastklistrade vid däck som med Karlssons klister.

Comments are closed.