Droghandeln

Idag nämns i Ekot och SvD att Afghanistan nu återtagit sin position som världens ledande heroinexportör. Försäljningen beräknas idag ge 19,3 miljarder i inkomst vilket i gatulangningsledet betyder minst hundra gånger det beloppet. Pengar som på olika sätt ska införskaffas av missbrukarna.

Analogt med detta så ökar kriminaliteten och fler och fler människor utsätts för brott.

Hade världen via FN kunnat enas om hur man ska möta detta hot så skulle man med rätt så enkla medel sätta ”P” för produktion av Heroin och andra droger. Men så sker inte. Är det fler grupper än Talibaner som tjänar på det?

Varför? Vilka?

  5 comments for “Droghandeln

 1. Jan O
  20 november, 2004 at 02:32

  Troligen, annars skulle väl USA göra mer för att stoppa dem. I afganistan har odlandet ökat efter att Usa dragot bort sina trupper.

 2. 20 november, 2004 at 19:04

  Jaså nu vill nyliberalerna förstatliga knarket och hysta in det på apoteket. Tyvärr så innebär det att hundra tusentals snabbt skulle bli narkomaner. 90% av alla alkisar skulle byta direkt till Heroin, och heroin, amfetamin och kokain skulle snabbt slå igenom bland skoleleverna.

  Själv undrar jag hur det är ställt med förståndet när man läser sådana kommentarer.. Lämpligare namn vore väl:

  Dumnmies är nyliberaler!

 3. 20 november, 2004 at 22:42

  Jinge: Folk låter inte bli droger främst för att det är olagligt, utan för att det är farligt. Att hundratusentals personer som idag inte använder droger regelbundet, skulle börja för att det blev lagligt verkar väldigt otroligt och även om det skulle hända, vilken rätt har du att hindra någon från att leva självdestruktivt??? Har du gjort en enkät bland alkisar, eller bland skolelever???

  Om jag skulle spå, så tror jag att fler skulle testa droger när det blev lagligt, men att antalet missbrukare inte skulle ändras något drastiskt, och att antalet som både testar, använder regelbundet och missbrukar skulle sjunka när ”nyhetens behag” hade lagt sig.

 4. 21 november, 2004 at 03:39

  En ohyggligt naiv tanke. Du vet uppenbarligen inte ett skvatt om drogers verkan, iaf inte när det gäller Heroin eller Kokain.

Comments are closed.