Drevet mot Johan Ingerö


Vi minns alla hur den social-demokratiske partifunktionären tvingades att säga upp sig från SAP:s partikansli.

Fredrik Reinfeldt var mäkta upprörd och såg ut som en ledsen hund på alla bilder i medierna. Det kan man förstå. Själv har han varit primus motor i ett flertal ”kampanjer” mot (s) under åren. Och inte bara mot (s). Även internt i moderata samlingspartiet har det förekommit kampanjer som bekant. Han var väl rädd att någon journalist skulle berätta..

Och nu är det Johan Ingerö och någon folkpartitjej som har varit stora nyheter hela morgonen. Helen Eduards har låtit sig intervjuas i Ekot där hon lagt handen på bibeln och sagt. ”- Jag har inte haft sex med den mannen” eller något i den vägen. Frågan är inte om det är sant eller ej, frågan är om det är relevant.

Vad enskilda statstjänstemän på departementet gör på sin fritid intresserar väl knappast speciellt mycket. Det som är intressant är hur det kommer sig att Persson lagt locket på under förespegling att det kan skada rikets säkerhet eller hur han nu sade det. Det är sanningen som ska fram, det vill säga svaren.

Under dagen får väl Danielsson vila eftersom alla medier nu pratar om två folkpartistiska bloggare. Men hur länge dessa bloggare är i fokus vet jag inte, men jag kan tänka mig över kvällsnyheterna också. Men inte kommer Ingerö få sparken från (fp) inte.. Vi måste ha klart för oss att medierna är borgerligt styrda. Hade det varit en sosse hade det minsann blivit andra bullar..

Johan Ingerö skrev en debattartikel i Aftonbladet för ett tag sedan där han förklarade att politiker inte ska lägga sig i folks privatliv.. Länk nedan.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, johan ingerö, folkpartiet, moral, alliansen, Helen Eduards, lars danielsson[/tags]


12 svar till “Drevet mot Johan Ingerö”

 1. Det gäller ju inte bara folkpartister. MUF-ordföranden Johan Forssell har ju dragit igång kampanjen “Sparkadanielsson.nu”, där man b l a kan bidra med förslag på ”VAD TROR DU HAN GJORDE”. Samt skicka mail till Lars Danielsson med innehållet:

  ”Hej Lars!

  Jag har inget förtroende för dig efter att du lämnat fyra olika uppgifter om vad du gjorde på annandagen 2004. Varför kan du inte bara berätta sanningen?

  Jag tycker att du ska avgå!”

  Det kan nog vara hög tid för Johan Forssell att avgå.

 2. Det hela är en mediaanka som heter duga. Att beskylla Ingerö och Nylander för ”ryktesspridning” och jämföra det hela med sosseriets anonyma ryktesspridning är minst sagt tunt:
  Ryktena härör ursprungligen från journalister, och samma dag som Ingerö och Nylander skrev sina beryktade inlägg hade Aftonbladet en minst sagt insinuant artikel publicerad (http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,780065,00.html), utifrån man kunde dragit exakt de slutsatser Ingerö och Nylander dragit.
  Så Ingerö och Nylander är minst sagt dåliga syndabockar för något media (och framförallt Aftonbladet) ursprungligen dragit igång..

 3. Kurt: Att kritisera Danielsson som Forsell har gjort är inget misstag till skillnad mot den form av ryktesspridning som bl.a. Ingerö uppenbarligen har gjort sig skyldig till.

  För övrigt är det rätt oväsentligt vem som styr och ställer i MUF.

 4. Extra kul att han själv skrivit en artikel i AB där han säger att han inte vill att politiker ska lägga sig i fols privatliv.. :-)

 5. Ingen jävel skulle brytt sig om Helens och Lars eventuella affär om inte Lars ljugit som en borstbindare för att förklara varför han inte skötte sitt jobb den dagen.
  Frågan om han var hos en älskarinna den dagen eller ej har _inte_ med hans privatliv att göra så länge han vägrar tala om vad han egentligen gjorde.

 6. Ingen jävel skulle brytt sig om Helens och Lars eventuella affär om inte Lars ljugit som en borstbindare för att förklara varför han inte skötte sitt jobb den dagen.
  …………………………………………………

  Nej och du bekräftar att ni inte skule ha nåt problem att sälja era egna morsor om det krävdes för saken.

 7. Hej!

  Jag såg reportaget med Johan Ingerö i Aktuellt ikväll. Johan kunde inte ge ett vettigt svar på en enda fråga huruvida han på något sätt är ansvarig att kolla fakta i de rykten som han sprider, Johan skyllde på dem som gett honom informationen/ryktena. Det var riktigt pinsamt.

 8. Anders:
  Det är en rätt intressant spin som media och (s) fått på detta..
  Nylander och Ingerö har bara skrivit rakt ut vad Aftonbladet insinuerat i en artikel samma dag, men inte vågat säga rakt ut.
  Orkar man kolla upp Nylanders och Ingerös omtalade inlägg så kan man t o m se att de länkar till- och utgår ifrån Aftonbladets artikel.

  Är det någon som bör bära hundhuvudet är det snarast Aftonbladet som varit ursprunget till ryktena, och som böjt sig baklänges för att låta antyda en massa saker utan att säga dem rakt ut.
  Tyvärr tar dock hela cirkusen fokuset från det som verkligen är relevant: var tusan höll Danielsson hus, och varför ska det vara så svårt att hosta upp sanningen?

 9. Har ni läst Lisa Marklunds ”Studio sex”? Tänk om det är något Lars Danielsson verkligen inte kan berätta…oooh, detta kan bli spännande.