Dra hem de svenska soldaterna från Irak!

Detta pressmeddelande kommer från föreningen Iraksolidaritet och har skrivits av dess ordförande Sigyn Meder som är mycket kunnig i ämnet.
Dra hem de svenska soldaterna från Irak!

Föreningen IrakSolidaritet uppmanar Sveriges regering och riksdag att dra hem de svenska soldaterna från Irak så snart som möjligt och att inte acceptera någon fortsatt svensk militär inblandning i Irak!


Irak-möte 141126
Enligt pressuppgifter har regeringen och oppositionspartierna i princip kommit överens om att Sveriges militära ”insats” i Irak ska fortsätta under 2018. Proposition om detta läggs enligt uppgift fram inför riksdagen 26 oktober 2017.

Terrorrörelsen Daish (IS) har till stor del förlorat sina fästen i de områden i Irak där svensk trupp verkar. Svenska soldater riskerar att hamna mitt i de interna konflikter och strider som äger rum mellan olika grupper av sunniter och shiiter, araber och kurder och inom alla dessa grupper i det kaos USA-ockupationen skapat.

Globala och regionala makter är också inblandade i dessa konflikter. Sverige som alliansfritt land bör undvika sådana konflikter.

Enligt regeringen ska de svenska soldaterna fortsätta att träna peshmergastyrkor i Erbil i norra Irak, men även ha militära uppgifter på Al Asad-basen i centrala Irak.

Sveriges insats sker i en koalition ”som leds genom USA:s centralkommando Centcom, i Tampa, Florida” samtidigt som Sverige hävdar att ”det svenska styrkebidraget kommer att stå under svensk ledning och kontroll”.
Värnpliktigavärnpliktiga: Mindre pengar till dem pga. uppslutning bakom USA:s krigsäventyr

Det är oklart vem som ursprungligen begärt den svenska ”insatsen”, vad den innefattar och vad syftet är. Den är inte ett FN-uppdrag eller en fredsbevarande uppgift.

Föreningen IrakSolidaritet uppmanar åter regeringen och riksdagen: Ta hem de svenska trupperna nu!

Kontakt: info@iraksolidaritet.se

i Andra om: , , ,, , Syrien, , , , , ,

  5 comments for “Dra hem de svenska soldaterna från Irak!

 1. Gutta
  30 oktober, 2017 at 17:24

  håller med ta hem dom och samtidigt har vi inte haft krig det närmaste 200 åren

  • 31 oktober, 2017 at 16:00

   Det stämmer inte. Sverige medverkade redan i Libyen i ett olagligt krig. Vid den tidpunkten hade Sverige varit fredligt i 200 år. Det upphörde exakt vid den tidpunkten. När vi beslutar oss för alliansfrihet och neutralitet, kanske efter september 2018 så börjar vi räkna igen på 0.

 2. Klartext
  30 oktober, 2017 at 17:32

  Absurt och HUVUDLÖST, att ställa upp på USAs förjugna och kriminella krig.

 3. Frasse
  30 oktober, 2017 at 18:01

  Just nu retar jag mig på Försvarsmaktens skenheliga reklamkampanj om fred och deras flinande belåtenhet samtidigt som svenska soldater har fullt upp med att döda och lemlästa folk i Afrika, Mellanöstern och Asien.

 4. Joachim Fisch
  30 oktober, 2017 at 21:41

  Antagligen tycker de svenska regeringar likaså som dem tyskar regeringar gör, att Sveriges/Tyskland försvaras vid Hindukusch eller i det här fallet i Irak. Nuts!
  Tyskland (krigsförlorare och transatlantiker) får inte och Sverige (transatlantiker) vill inte se sanningen.
  Sparvarna visslar det redan från alla tak men våra gamar vill inte inse detta att konfrontation inte börjar vid Bug-floden och kooperation slutar inte där.

Comments are closed.