DPU har fel om Freivalds och Bodström


Läste just Lennart Frantzells bloggning om Laila Freivalds uttalande om den CIA-flygning som jag skrev om i onsdags.

Lennart skriver: ”Laila Freivalds häpnadsväckande naiva uttalande om de misstänkta amerikanska tortyrflygningarna till Sverige visar att tiden nu har kommit för henne att förpassas till något lämpligt ålderdomshem för politiskt dementa…

…Väntar sig Freivalds och Bodström verkligen att Bush-regeringen skulle berätta sanningen? Ibland skäms jag över att vara svensk, och det här är en av de gångerna. Det verkar inte finna någon som helst gräns för hur naiv den svenska regeringen kan vara! Så hur nära samarbetar Sverige med CIA i Kriget Mot Terrorismen?”

Svaret på Lennarts funderingar får vi kanske vänta på, men en god gissning är väl att det han antyder om samarbete är riktigt. Sverige arbetar givetvis med amerikanska myndigheter på ett sätt som knappast skulle tolereras om det var känt bland allmänheten.

Förra gången, i samband med utvisningen av de bägge egyptierna, så ägdes flygplanet bevisligen av ett av CIA:s bulvanföretag. Det företaget ”försvann” direkt efter att tidningarna skrivit om det, men det finns fortfarande kvar i Googles cashe..

Nu sägs det vara en ”bröllopsresa” som kostade resenären ett antal miljoner. För all del, sådant kan givetvis hända, men det troliga är att Lennart har rätt. Det är helt enkelt en bluffhistoria.

Men Lennart har fel på en alldeles avgörande punkt. Laila Freivalds eller Thomas Bodström är inga dumskallar eller senildementa. De är fullkomligt medvetna om att de bluffar för det svenska folket.

Är det några som är dementa så är det väl mediebolagens personal som inte sätter igång att gräva upp den här historien direkt utan lägger sig platta på marken och dukar upp den story som regeringsföreträdarna presenterar för dem.

För är den historien sann så ska jag äta upp min gamla Stenmarksmössa..

”Bröllopsresa..” Två dagar i Örebro?? Försök att hacka i mig..


5 svar till “DPU har fel om Freivalds och Bodström”

 1. Har någon ens brytt sig om att kolla upp om ett bröllop verkligen ägde rum vid den tidpunkten, och om han var inbjuden? Det borde ju i så fall finnas bilder från bröllopet som han är med på, åtminstone i bakgrunden.

 2. DPU använder ibland mkt obehagliga termer för att beskriva, om det är psykologi eller medvetet vet jag ej. Samtidigt som Bush beskrivs som psykopat mm så används det på fullt rationella personer. Tydligen har han fallit i en nyliberal mantalitet ”skyll på idioterna som inte är it-proffs eller tväregoistiska helrationella nyliberaler” eller ”en sosseregering kan ju inte vara fullt rationellt så det är nngn idiot bakom detta, naivt kärringaaktigt etc”. Troligen är han starkt influerad av Bush argumentation, en psykopat som alltid tror sig vara bäst o ha rätt (Gud) – o kallar andra (underförstått) icke-ansvarstagande (för irak, ekonomin etc) o i grunden lägre stående (icke-gudsfolket).

 3. Olydig! Ring runt pastorsexpeditionerna i närområdet och kolla. Hittar du inget kan du blogga om det och samtidigt hösta in tipspengar från blaskorna.. :)

  BB! Nää, jag har inte märkt några obehagliga termer från DPU. Däremot har jag märkt att han slirar in på en lite liberal linje ibland, men jag antar att det är tillåtet?

  I.a.f. är det inte OLAGLIGT. Tror jag..

 4. Hmmm… dom ungliberala bloggarans prioritering i dessa tider är ganska lustig…

  Å ena sidan har Dawit Isaac som suttit fängslad i Eritrea, blivit släppt efter 4 år i fängelse.
  Tidigare kunde man läsa hur det från det USA dyrkande lägret, ondgjordes över att vissa misshagliga bloggare la mera kraft på att kritisera Guantanamo, där folk likaledes sitter inspärrade, än att uppmärksamma Dawit.
  Detta skulle då vara någon sorts empiriskt bevis på antiamerikanism och dubbelmoral.

  Nu när nu Dawit äntligen friges är det tydligen få liberala flaggbärare, om ens någon som orkar bry sig…
  Inte Dibbuk, inte MuF:s Johan Forssell, inte Johan Norberg, inte Munkhammar, inte Rolandpm, inte Stockholm spectator,,,,

  Inte ens Dick Erixon, har uppmärksammar Dawit, än mindre Herr Neocon, som istället begraver sig i amerikansk inrikespolitik…
  Med andra ord så kan man se att Isac Dawit enbart var en ursäkt för Liberalyngel att attackera kritiker av Guantanamo….

  Sedan har vi USA:s tortyr charter, som tillsammans med hycklarna och betonghäckarna inom socialdemokratin borde ge ”liberala” ännu mera ammunition.
  Men då händer något märkligt, Ahlmark wannabeen Peder Hyllengren, är för ovanlighets skull tystare än en mus, och har inte ett ont ord att säga initialt om att USA lägga ut tortyr på entreprenad, och att Sverige medverkar i denna smutsiga hantering…