Discovery – USA:s fyrverkeri på nationaldagen?


Nej missförstå mig rätt nu. Jag önskar inte att sju amerikanska astronauter ska bli ett fyrverkeri i megaformat.

Däremot skulle jag inte klaga om Cheney, Bush, Rumsfeld, Rice och några till skulle hoppa in som ersättare för den besättning som nu ska iväg. Jag menar – det ÄR ju faktiskt några problem med isoleringen vid bränsletanken och jag har förstått att många amerikaner faktiskt vill bli av med dessa tok-kristna fundamentalister.

Annars tror jag mer att det rör sig om desinformation som vanligt när det är amerikanska händelser på gång. NASA överdriver eller har helt enkelt hittat på alltsammans bara för att få lite extra publicitet kring det hela. Och nu skriver t.o.m. bloggarna i lilla Sverige om saken så man kan nog påstå att de lyckats över förväntan.

Föresten kom jag på ytterligare en kandidat. Ehud Olmert kan de väl ta med sig på färden? Ni vet han som för några dagar sedan sa: ”– Jag har gett order om att ingen i Gaza skall kunna sova i natt”. Det är ju ett brott mot både folkrätten och Genèvekonventionen vilket gör honom direktkvalificerad att få följa med de ledande företrädarna för den amerikanska regeringen.

Det skulle utgöra en otroligt kraftig lockelse för TV-publiken världen över. Tänk hur många miljarder tummar som skulle hållas för att just den rymdresan blev ett stort fyrverkeri. Å andra sidan skulle det räcka gott med soppatorsk inför återresan för att glädja världsmedborgarna.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, Cheney, Bush, Rumsfeld, Rice, Olmert, Discovery, fyrverkeri[/tags]


3 svar till “Discovery – USA:s fyrverkeri på nationaldagen?”

  1. Är det något NASA inte vill ha just nu är det publicitet om att rymdfärjan är en skrothög som knappt kan lyfta. De är i stort behov av en framgång. Mer strul med rymdfärjan nu innebär att USA:s bemannade flygningar är slut för många år framåt, det innebär att man troligen får överge ISS, eller möjligen hålla en nedbantad version igång på sparlåga försörjd enbart via ryska raketer. Hur roligt tror du egentligen USA tycker ett sådant scenario är?