Det Tok-Kristna USA


Att Bush-administrationen har skaffat sig svenska springpojkar på regeringsnivå har jag skrivit om. Troligen har hälften av landets bloggare gjort precis samma sak.

Att amerikanska trupper gjort sig skyldiga till flera massakrer på civila i Irak och Afghanistan är nästan huvudämnet i tidningarna idag. Bara nu på morgonekot talade de om två nyupptäckta händelser där man slaktat civila. Men tro inte att det räcker med organiserade mord på oskyldiga i Irak, nej nu har Bush-regeringen bromsat den AIDS-konferens som hålls i New York dessa dagar. Vilket givetvis i sin tur leder till att många fler kommer att dö i AIDS.

Ekot: ”USA och de muslimska länderna försöker gemensamt stoppa flera punkter på FN:s stora toppmöte om aids. USA vägrar erkänna att kondomer kan hindra aidsspridning. Man vill inte heller se prostituerade som riskgrupp.”

Jag trodde i min enfald att de trots allt hade inställningen att sex är något mysigt som människor kan ägna sig åt när de tycker om varandra även om de inte vill tillverka bebisar varje gång. Att människor av samma kön inte får hysa sådana känslor visste jag, men nu har de gått så långt att den amerikanska administrationen anammat konservativa katolikers åsikter om preventivmedel.

Vad som ligger till grund för en inställning som tar sig dessa uttryck vet jag inte. Varenda läkare på denna planet vet att kondomer skyddar mot HIV-smitta och andra sexuellt överförbara sjukdomar. Att man inte vill se prostituerade som en riskgrupp förstår jag däremot, för de är ju en del av den amerikanska hemmamarknaden..

USA sägs vara Frihetens och Demokratins hemvist på jorden. Jag undrar varför jag känner mig lätt illamående över att vår socialdemokratiska regering rullar över på rygg och sprattlar med benen som en byracka så fort Bush tittar hitåt..

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, bush, tokkristna, regeringen, hiv, aids, fn, preventivmedel[/tags]


Ett svar till “Det Tok-Kristna USA”

  1. Det är den inställningen som fått folk att döpa USA+gruppen av konservativa muslimska länder till ”Axis of Medieval”. det är med andra ord inget nytt, så här brukar USA bete sig. På hemmaplan bromsas politikerna av en folklig opinion som vill tillåta abort och preventivmedel, men utrikespolitiskt har tokstollarna fria händer.