De nazianstuckna Sverigedemokraterna igen..


Sverigedemokraterna som grundades av en hop nazister försöker numera hävda att de inte ens är rasister.

På deras hemsida hittade jag denna text skriven av den f.d. moderata riksdagsmannen Sten Andersson. Rubriken är: Kan man lita på muslimer?

SD: Det förekommer ofta påstående i media från den korrekta politikens företrädare att muslimer i Sverige känner sig diskriminerade, ja till och med förföljda av svenskar som sägs ha förutfattade negativa uppfattningar om islam. Visst finns det säkert svenskar som har åsikter i frågan, men jag vill påstå att orsaken till situationen till stor del beror på att muslimer själva verkar ha svårt anpassa sig till regler och levnadsmönster som är självklara och fundamentala i västerländska demokratier, till exempel respekt för FN:s mänskliga fri- och rättighetsartiklar.

Det förekommer sådana påståenden ja. Det finns till och med vederhäftiga undersökningar som är entydiga på den punkten. Bland annat den som Integrationsverket gjorde vars forskningsledare sedan skrev i DN: I verkets rapport ges i flera delstudier underlag som visar att rasismens nya ansikte i Sverige är hatet mot muslimer. Det är högt tid att uppmärksamma denna företeelse om Sverige skall ha en chans att förhindra de djupa motsättningar som rotat sig fast i flera europeiska länder.


Tomte med nazistsymbol på hemsidan..

Men Andersson är ju i gott sällskap. Mauricio Rojas (Timbro) har ju också lyckats göra bort sig totalt, han liksom de flesta av folkpartiets framträdande politiker.

Och att påstå att muslimer själva har svårt att anpassa sig till regler och levnadsmönster och saknar respekt för FN:s mänskliga fri- och rättigheterna är magstarkt.

Och tvättäkta rasism.

Jag skulle ju kunna dra ett antal paralleller nu i den rådande världssituationen men jag behöver väl inte göra det antar jag. Bush, Blair och Sharon börjar bli uttjatade ord i nuläget.

[i] Debattartikeln om verkets rapport


5 svar till “De nazianstuckna Sverigedemokraterna igen..”

 1. Det var ett tag sedan jag surfade runt på Sverigedemokraternas och de andra pronazistiska nissarnas (eller nassarnas) hemsidor. Men man brukar alltid hitta en massa fördomsfullhet.

  FN:s mänskliga fri- och rättighetsartiklar pekar väl bland annat på förföljelse av människor på grund av deras religion eller sexuella läggning, något som de här stöveltramparna är duktiga på.

  Vore intressant att höra om brunskjortan Sten Andersson har nån vedertagen källa som styrker hans påstående.

 2. Rojas pekade väl inte direkt ut muslimerna? Som jag uppfattade det så visade han att invandrare från vissa länder begår fler än invandrare från andra länder. Tycker knappast en tydligt bevisad fakta kan kallas rasistisk.

 3. Christian: ”Som jag uppfattade det så visade han att invandrare från vissa länder begår fler än invandrare från andra länder.”

  Om vi nu skall gå efter ”fakta” så visade studien Rojas hänvisade till (innan den blev publicerad) att dessa grupper av heterogena människor var oftare misstänkta av polisen. Sedan kan man idka i epistemologiska frågeställningar om vad som är ”fakta” och undersöka validiteten i en sådan typ av undersökning men det är nog inget som bör bedrivas i kommentarsavdelningen på Jinges blogg.

 4. Christian: Jerzy Sarnecki menar i Göteborgs Fria Tidning att Mauricio Rojas påstående är dåligt underbyggda, ”om man jämför olika etniska grupper med liknande socioekonomisk bakgrund så minskar skillnaden i brottsbenägenhet”.

  Rapporten säger att ”personer från familjer som någon gång under året närmast före undersökningen uppburit socialbidrag löper sex gånger högre risk att misstänkas för brott än personer från familjer som inte fått socialbidrag”. Sarnecki menar att det inte går att tolka på annat sätt än att socioekonomiska faktorer är avgörande för benägenheten att begå brott.

  För övrigt säger även Sarnecki: ”Jag vet inte vad han (Rojas) har för agenda. Jag får en känsla av att han skulle vilja tillhöra helt andra politiska krafter än de liberala, men jag är inte säker på att krafterna skulle vilja ha honom med”.

  GFT 17/12-05