Det går åt pipsvängen för McDonalds!


Jodå även jag har käkat på McDonalds. Men inte var det något som jag gör om inte..

Att McDonalds över huvud taget kunde nå framgång i Sverige har alltid förvånat mig lite. Men de har haft dugliga reklammakare och inriktat sig på barnfamiljer.

Barn har normalt inga djupare funderingar på vad de sätter i sig, eller vad försäljaren står för.

McDonalds har genom åren fått ett tämligen skamfilat rykte som arbetsgivare, och många är de ungdomar som tvingats arbeta för skamligt låg lön.

Samtidigt så har kedjan internt haft en arbetsmiljö som många hävdar liknar en religiös sekt.

Om det stämmer kan jag givetvis inte avgöra, det jag kan säga är att deras hamburgare är tämligen smaklösa och kladdiga.

Deras pommes har jag gillat däremot. Men nyttigt? Inte ett smack. Därför är det glädjande att konstatera att det nu går bakåt för verksamheten..

Förhoppningsvis tar någon nyttigare snabbmat över deras plats.


Drive In i Handen


4 svar till “Det går åt pipsvängen för McDonalds!”

 1. Att deras burgare är kladdiga kan jag intyga, det gör att jag sällan äter någon sådan, men det verkar som om folk gillar det där kladdiga? Eller är de pålurade det?

 2. Jag kan intyga att McDonalds personalbehandling är som en sekt. Jag själv arbetar på IKEA (ett mycket sektliknande företag det med) och min personalchef arbetade på McDonalds tidigare i sitt liv. Hennes berättelse kort är att en Franchise-tagare får något som internt kallas ”Bibeln”, ett tegelstensverk med över 500 sidor som beskriver allt i detalj hur det ska vara. Hur mycket lök en Big Mac ska ha, att pommes frites ska vara exakt 7,1 mm tjock, hur mycket man ska trycka på ketchupen för en hamburgare, yada, yada, yada.
  Dessutom får arbetarna genomgå test där frågor som ”hur många gram lök ska en hamburgare innehålla?” och det kommer också högt uppsatta inom McDonalds till enskilda restauranger och frågar ut arbetarna om saker som rör McDonalds äckliga käk.

  Säga vad man vill om totalitarismen, men i nyliberala tider har den blivit privat.

 3. McDonalds är ett föredöme för andra företag när det gäller att ge människor med invandrarbakgrund goda möjligheter att göra karriär inom företaget. Många som nu jobbar adminstrativt inom McDonalds har börjat som ungdomar på en restaurang.

  Att sedan många blir av med sitt arbete (som ingen har tvingat dom att ta från början) är inget den solidariska vänstern tänker på när man jublar åt McDonalds nerdragningar. Men McDonalds är ju inte hederliga gamla SAAB med svenska arbetare i blåställ heller.

 4. ”McDonalds är ett föredöme för andra företag när det gäller att ge människor med invandrarbakgrund goda möjligheter att göra karriär inom företaget.”

  McDonalds är ett mycket omkskrivet företag för sina arbetsförhållanden. Det är vad jag skrev. Utöver detta så avslutade jag med: ”Förhoppningsvis tar någon nyttigare snabbmat över deras plats.”

  Vad var det du inte förstod?