Det ekonomiska vansinnets år


Vi har alldeles för mycket pengar i det här landet.

I alla fall tycks det som om våra politiker är av den uppfattningen.

Man har nu startat byggandet av en några kilometer lång järnvägs-tunnel inne i Malmö. Den be-räknade kostnaden ska stanna vid 15 000 000 000, femton tusen miljoner kronor. Dvs. femton miljarder..

Nåå, den kanske behövs?

Nej den behövs inte. Man har hela tiden hävdat att den ska spara in en massa tid för resande med tåg till Köpenhamn och nu visar det sig att den visst kommer att spara tid, men bara någon minut.

Vad det är för mekanismer som gör att våra politiker helt nonchalerar att skattepengar ska användas till vettiga saker vet jag inte.

På mig verkar det bara som att de bränner som eld i fickan på berörda makthavare.

Är det arbetsmarknadspolitiska skäl? Varför säger man inte det då?


4 svar till “Det ekonomiska vansinnets år”

  1. Av samma skäl? Nää, inte behöver man bygga en tunnel i blåleran i Malmö bara för att man kan. Det duger inte som förklaring..

  2. Jo det är ju sant. Men möjligen är det lättare att bygga en tunnel i Malmö än Hallandsåsen. Men det är ju inte själva grejen.. Om varje tågresenär sparar några minuter så kommer det att ta mer än tunnelns livslängd innan man sparar ihop de slantarna. Mao är det bortslängda pengar som jag ser saken. Väljer man i stället att satsa 15 miljarder på att stärka infrastrukturen generellt så tror jag att man kan uppnå ett betydligt bättre resultat.