Det amerikanska vansinnet i Irak


Den amerikanska strategin för kriget mot Irak var obefintlig.

Lika obefintlig är nu freden när Irak fått sin nya regering. USA hade förväntat sig att det stora lugnet skulle inträda så fort regeringen var vald och hade tillträtt.

Nu blev det i stället tvärtom.

Ekot: ”I Irak dödades minst 50 människor under onsdagsmorgonen. Både i Saddam Husseins hemstad Tikrit och i staden Hawija norr om Bagdad har dödliga sprängattentat utförts. Inom loppet av en timme exploderade fyra sprängladdningar på olika platser i Irak och redan nu står det klart att den här dagen kommer att bli den blodigaste sedan Irak fick sin nya regering för två veckor sedan.”

Ett flertal bedömare talar idag om att utvecklingen går rakt emot inbördeskrig.

USA har redan idag spenderat tvåtusenetthundra miljarder kronor på detta krig, var det landar till slut kan ingen sia om i nuläget.

2 100 000 000 000.- motsvarar priset för 14 miljoner personbilar. De efterlevandes ersättningar för dödade amerikanska soldater uppgår idag till över en miljard kronor.

De nya pengar som nu Bush utverkat från kongressen ska användas till nya stridsvagnar och bättre vapen, säger han.

Det betyder, som vanligt kanske man ska tillägga, att den enda verkliga vinnaren i detta är den amerikanska krigsindustrin.

De berörda folken är de stora förlorarna. Över 100 000 döda irakier, och över 1800 döda koalitionssoldater.

Och allt detta för massförstörelsevapen som aldrig fanns annat än i lögnernas värld..

Allt detta för ett krig som var planlagt långt före 11/9 av en religiös fanatiker som tror att han fått något slags uppdrag från gud..

Läs Ekots rapport från dagens Irak!


5 svar till “Det amerikanska vansinnet i Irak”

  1. Ja exakt så här avskyvärt bedrövlig ser verkligheten ut i Irak, och för Irakiska medborgare idag. Och en av ”krigshetsarna” som innan satt på läktaren och bidrog med material FÖR USA:s invasion, Johan Norberg, skrev på DN debatt i veckan om inträffad ”frihet och demokrati” i landet! Och andra på samma redaktion argumenterar nu vilt för att Sverige, EU och FN ”snabbt måste ta sitt ansvar” för vansinnet och sända dit folk! En som nyliberalerna väl bedömer som trovärdig, Leissner fd FP-ledare, åkte dit ”för att hjälpa till”, men avbröt nyss av anledningen att det inte gick att jobba där, inget fungerade och det var livsfarligt. Hon missade nog att EN sak fungerade, oljeflödet UR landet till väst! Mitt förslag är att vi nu omedelbart sänder dit ”krigshetsarna på läktaren” med uppdrag att reda ut det hela.. det blir ju en rätt stor trupp.. Norberg och hela svansen av ”högerbloggare”, Per Ahlmark, den borgerliga partiledarna. Jan Björklund i FP osv.. Hela Dn:s ledarredaktion under befäl av Peter Wolodarski! SVD:s ledarsida med PJ Just nu, och en väldans massa lokalpressredaktioner. För att inte tala om Agendas Aduktusson. Vilket gäng! Alla kristna på det ena eller andra sättet! Alla nyliberaler! Skall vi ”skramla” tii biljetterna Jinge? Jag tror det vore för ett gott ändamål!

  2. Leo: ”Mitt förslag är att vi nu omedelbart sänder dit “krigshetsarna på läktaren” med uppdrag att reda ut det hela.. det blir ju en rätt stor trupp.. Norberg och hela svansen av “högerbloggare”, Per Ahlmark, den borgerliga partiledarna. Jan Björklund i FP osv.. Hela Dn:s ledarredaktion under befäl av Peter Wolodarski! SVD:s ledarsida med PJ Just nu, och en väldans massa lokalpressredaktioner. För att inte tala om Agendas Aduktusson. Vilket gäng! Alla kristna på det ena eller andra sättet! Alla nyliberaler! Skall vi “skramla” tii biljetterna Jinge? Jag tror det vore för ett gott ändamål!”

    Ja föör faan Leo! Jag är t.o.m. beredd att gå till banken och låna ihop slantar om det behövs. Vi borde starta en nationell insamling för att sända pratmakarna ner till verkligheten. Vikken grej !! :)

    Men de kissar på sig av skräck om de får veta något i förväg..

  3. Helt fel vore det inte. Hur någon ens kan tro på snacket ifrån dem? Är de UFON hela gänget?

  4. Jag tror inte Du behöver låna så mycket Jinge. Det behövs nog bara enkelbiljetter. Och skulle någon behöva returresa rycker nog hjälten Lottie Knutsson på Fritidsresor ut och ordnar det för några miljoner per biljett och sänder räkningen till UD, sedan media har gått :-)!

  5. Bra idé Leo, jag är på! De personer du nämnde gör ändå ingen nytta här hemma, den lilla summa det skulle kosta att sända iväg dem skulle vi dessutom få igen många gånger om då folk skulle slippa få högt blodtryck och andra nervösa besvär över de idiotiska sakerna de skriver om.