Desinformationen om Irakkriget


Jag har fått intrycket i media att attentaten som ständigt begås inne i Irak till stor del handlar om terrorattacker mot civila.

Så är det givetvis inte i verkligheten utan de flesta attackerna sker mot de amerikanska trupperna och deras allierade. Dessutom undviker medierna att berätta att dessa attacker är folkrättsligt helt legitima eftersom de riktar sig mot ockupationstrupper.

Flamman har en bra artikel som visar på hur det förhåller sig i verkligheten som jag här citerar lite ur: ”En rapport till USA:s senat bekräftar bilden av att den absoluta majoriteten av motståndets attacker riktas mot ockupationssoldaterna och att motståndet utgör en ”integrerad del av det irakiska samhället”. Den visar också att motståndet växer och får allt effektivare vapen… …Av över 3.000 attacker under oktober var nästan 2.500 mot ockupations-styrkorna och cirka 100 stycken mot civila. Resten av attackerna är riktade mot koalitionens samarbetspartner, de irakiska säkerhetsstyrkorna, och infrastrukturen.


Ytterligare en amerikansk propagandabild

En artikel som i högsta grad är läsvärd och som – finns på nätet.


6 svar till “Desinformationen om Irakkriget”

 1. Annat var ju inte att vänta, från USA:s håll!. Vad gäller de svenska medierna så tror jag inte detta är ett utryck för en medveten strategi. Utan för lathet och inkompetens samt brist på källgranskning. Någon har sagt att den svenska journalistkåren, nu för tiden, är den mest inkompetenta och obildade i världen. Man kan ju undra varför de inte reser sig upp mot försumpningen i form av sex- och kändisfixeringen?

 2. Till vissa som tycks tro att Araber och Palestinier av någon anledning är så dumma att de bombar sig själva som nu i Samarra, skulle jag vilja påminna om en historia som snabbt tystades ned i västliga lydmedier och propagandaorgan.

  Två Brittiska mi5 agenter/legosoldater utklädda till Araber ertappades med vapen bomber och tändhattar mitt i ett marknadsområde av irakiska poliser de tillfångatogs varpå Engelska ockupanter ”fritog” mördarna innan någon rättslig prövning kunde inledas.

  Saken kom emellertid ut men tytades som sagt snabbt ner, namnkunniga skrivbenter och intelektuella som Robert Fisk Chomsky Choussodowsky mfl skrev artiklar om hur många fler ”terrorattacker” som västrmakterna på detta vis är skyldiga till.

  Nu var ju agenterna goyims och därför inte speciellt smarta, Israeliska sådana däremot driva av helt andra orsaker än rent ekonomiska och de pratar flytande Arabiska ser ut och rör sig enligt lokala arabiska mönster och koder och är ofta bekanta och strukturerade med den omgivning i vilken de ”arbetar”.

  Vittnesuppgifter från amerikanska meniga gör gällande att Israeliska ”rådgivare” medverkar i amerikanska tortyrgulag vilket bilderna från abu ghraib visar, en inavlad ”white-trash” soldat från mellanvästern skulle förmodligen spotta tuggtobak och misshandla ihjäl sina offer, men här handlar det om systematiska ”experter” som vet sin sak.

  Vad gör de då inte ute i landet?

 3. ”Två Brittiska mi5 agenter/legosoldater utklädda till Araber ertappades med vapen bomber och tändhattar mitt i ett marknadsområde av irakiska poliser de tillfångatogs varpå Engelska ockupanter “fritog” mördarna innan någon rättslig prövning kunde inledas.”

  Engelsmännen körde väl en stridsvagn genom fängelsemuren för att befria ”araberna” oxo har jag för mig..

  ”Vittnesuppgifter från amerikanska meniga gör gällande att Israeliska “rådgivare” medverkar i amerikanska tortyrgulag”

  Har du ngn länk till sin källa?

 4. En annan del av dödandet i Irak som svenska media tycks glömma på ett systematiskt sätt är de amerikanska ockupationstruppernas dödande av irakiska civila. Aldrig har jag hört i svenska nyhetssändningar ”Igår utfördes också fem attacker av amerikanskt flyg mot hus i irakiska städer. Omkring fyrtio personer dödades varav hälften var civila kvinnor och barn som råkade befinna sig på platsen.” Om man letar lite i amerikanska media kommer man emellertid fram till att det skulle gå att rapportera ungefär så varje dag, månad efter månad, allt eftersom de amerikanska offensiverna mot ”insurgenterna” avlöser varandra. I praktiken är det naturligtvis omöjligt för en svensk journalist att få fram precis vilka anfall mot upprorsmän och civila som amerikanska trupper genomförde just igår. Men man skulle kunna begära att någon redaktion, någon gång, gjorde en sammanställning av vad som hänt det senaste kvartalet eller det senaste året. Washington Post gör ibland sådana sammanfattningar. 120 amerikanska flyganfall mot mål i Irak i november:
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/12/23/AR2005122301471.html