Den ljusnande framtid är vår ?


Idag om fem veckor kommer den viktigaste dagen på fyra år. Vi vet vad vi har, en pensionsfärdig självgod statsminister som är trött på sitt jobb.

Han är flankerad av ett antal ministrar som aldrig borde ha fått bli ministrar, den jag i första hand tänker på är Thomas ”Goebbels” Bodström som tagit till sin livsuppgift att införa The Patriot Act här i landet för att kunna spionera på kriminella MC-gäng – som han säger. Varför jag kallar honom Goebbels i mellannamn förstår säkert de flesta. Hans framtida Sverige har, om han får sin vilja fram, en polismakt som är ett slags mellanting mellan Gestapo och Stasi.

Modellen för de lagar han vill införa kommer direkt från USA och till viss del från England som redan har börjat övervaka folk på ett sätt som strider mot alla konventioner för mänskliga rättigheter. Det strider även mot EU:s konventioner om mänskliga rättigheter och kraven på att alla ska försäkras om en skyddad personlig integritet.

Ja, säger då somliga. Låt oss pensionera de socialdemokratiska statsråden för gott nu när vi har chansen. Ja det låter sig sägas, men har vi verkligen råd med det? Då får vi nämligen Fredrik Reinsvält som statsminister och Skrikan Olofsson som utrikesminister, eller arbetsmarknads-
minister. Vad Leijonborg och Hägglund duger till vet jag inte, Leijonborg är i och för sig van att fiska i grumligt vatten så han kanske får bli fiskeminister. Men oavsett vilket så har vi inte råd med dessa människor vare sig på kort eller lång sikt. Vid de tillfällen vi haft borgerlig regering så har statsskulden stigit till helt otroliga nivåer. Vi betalar idag miljontals kronor i timmen i avbetalning bara på räntan för dessa lån.

Idag har landet en ekonomi som beskrivs som god, får vi högeralliansen i Rosenbad kommer de att sabotera ekonomin på ett halvår.

Vad har vi då för möjligheter kanske ni undrar?

Personligen anser jag att socialdemokrater bör stryka Bodström och Persson, och gärna Nuder också. Om tillräckligt många gör det så blir signalen tydlig till det Socialdemokratiska partiet. Göran Persson pensionerar sig säkerligen självmant vid en extrakongress en tid efter valet, men Bodström och Nuder bör sparkas ut ur regeringen med hjälp av partimedlemmarna och de som röstar på (s).


Originalet

Själv har jag inga problem med hur jag ska rösta, och inte behöver jag stryka någon heller på mina valsedlar. Men min nervositet minskar inte för att jag själv vet hur jag ska välja. Jag oroar mig givetvis för hur många miljoner Svenskt Näringsliv pumpat in i diverse ”tankesmedjor” och andra reklambyråer för att förvirra folk. Och som ni såg i min förra bloggpost så finns det all anledning att oroa sig när en tänkt statsministerkandidat ska sänka alla skatter, se till att folk får mer i lönekuvertet och lägga miljarder på skola vård och omsorg.


Kopian

Rimligen borde alla inse att någon ljuger här, och ljuger så att det osar om det. Hoppas det syns redan i de första prognoserna som kommer om fem veckor och tio timmar från nu.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, reinfeldt, olofsson, leijonborg, hägglund, högeralliansen, statsskuld, val2006[/tags]


10 svar till “Den ljusnande framtid är vår ?”

  1. Persson, Nuder och Bodström ska bort. Rätt. Ingen alllians in i rosenbad. Rätt. Hoppas att folk gör så som du vill också. Jag tvivlar. Man stryker bara om man är riktigt engagerad, och det är inte de flesta.

  2. Nu tror jag inte skillnaden blir speciellt stor med alliansen bakom ratten. Men skillnaden jämfört med tidigare borgerliga mandatperioder är att vi har ett utgiftstak som ska hålla politikernas överspenderande i schack. Vi har också en flytande krona som gör att marknaden direkt kommer straffa Sverige med högre räntor om vi för en alltför oansvarig finanspolitik. Vi kommer heller knappast få överbryggniningspolitik av 70-tals snitt. Keynesianismen är död.

  3. Keynesianismen är inte död. Ni nyliberaler har försökt att mörda den och lyckades lura ett antal sossar. Men idag är läget annorlunda. Nyliberalismen är däremot död. Stendöd.

  4. Skillnaden blir stor med en högerregering. Framförallt för de som har under 25 tusen i månadslön. De över kommer givetvis att tjäna multum med guld på en högerregering. Själv tjänar jag 17 tusen så jag skulle få det rejält sämre direkt. Fler karensdagar, lägre sjukersättning och akassa. Bevare oss för detta!

  5. Jag tror inte heller att folk bryr sig Jinge. De röstar nog som de alltid gjort. En strykning är ett aktivt ställningstagande. Folk har nog av att bestämma sig för att rösta.

  6. Ja det blir en rysare om borgarna vinner. Alla vi vanliga svenskar som inte är rika kommer att förlora enormt mycket. Sverige går ner i en djup kris igen.

  7. De som har pengar kommer tjäna multum på en borgerlig regering som är ungefär lika höger som socialdemokraterna!

  8. Persson behöver du inte stryka på valsedeln, för han skall ju ändå avgå, hur det än går.
    Men du behöver inte stryka de andra heller, då de alla kommer att avgå (uteslutas, sparkas ut ….) efter valet.