Den kriminella förstörelsen av Aleppo och dess industrier

Tidigare idag har jag rapporterat om en intervju i BBC med en industriman från Aleppo. Lämpligt då att följa upp med denna artikel som redan publicerats - 1 maj! - 2017!

I sina rapporter från Syrien rapporterade Jan Öberg att många fabriker i Aleppo, Syriens största stad blev demonterade, stulna och fraktade till Turkiet. En miljon arbetsplatser försvann. Detta beskrivs i denna dokumentär av den brittiska journalisten Tom Duggan.

Jan Öberg har berättat om detta som sagt. "Här en bild från shaykh najjar industriområde, den största i Syrien – idag bara kilometer spökstad. Hade över 30.000 anställda.
syrien-jan-oberg-161217
40 % av nästan 2000 fabriker var turkiskägda och under kriget fanns över 3000 produktionsanläggningar i detta område och inom andra områden av Aleppo. De har plundrats av fighters/ rebeller/terrorister som har stöd av Väst och allt har tagits till NATO-landet Turkiet och säljs där.
Det är svårt att svälja perspektivet att president Al-assad och ”regimen” har förstört Syrien.
Och det är svårt att förstå varför också vänstern ignorerar dessa arbetarnas situation genom att stödja Västs demoniseringe av ”regimen”, kriget via proxies och de som gjorde denna meningslösa, grymma förstörelse. De ville inget bra för Syrien. Aleppo borde tala om för oss alla att vi, världen behöver en ickevåldsrevolution istället och en kriminalisering av vapenhandeln".

Svensk ögonvittnesrapport från Aleppo

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,

  2 comments for “Den kriminella förstörelsen av Aleppo och dess industrier

  1. 2 maj, 2017 at 12:03

    Enligt vad jag tidigare har läst om detta våldsdåd (för visst är det våld nâr någon medvetet föstör ett lands industrier, dess närings livstråd) så är det framför allt Turkiet (den kriminelle Erdogan) som låg bakom all denna föstörelse. På andra sidan gränsen till Turkiet fanns identiska industrier och Erdogan tyckte att det var ett utmärkt kap att förflytta eller helt enkelt förstöra konkurrenterna i Syrien, som dessförinnan hade betydligt minskat Turkiets egna inkomster från dessa industrier. De stal maskiner från de syriska fabrikerna och Aleppos arbetare blev arbetslösa. Turkiet var ju på den tiden helt i maskopi med rebellerna, så alldeles säkert var det också rebeller som hjälpte till att nedmontera fabrikerna i industricentrat Aleppo med omnejd.

Comments are closed.