Den israeliska terrorismen


Israelerna fortsätter att jaga ”terrorister” inne i Gaza och nu har man lyckats mala ner ytterligare några jordbruk i sin jakt.

Det man egentligen sysslar med är förstås att göra livet så outhärdligt som möjligt för de palestinier som lever i Gaza. Nu passar man dessutom på eftersom kvartetten utsett den religiöse israelvännen Tony Blair till ”hög representant”. Det innebär ett slags frikort för att öka den organiserade statsterrorismen som landet håller på med mot palestinierna.

Aljazeera: “Israeli troops and Palestinian fighters have clashed in the Gaza Strip, leaving one Israei soldier dead and two slightly wounded.

About 10 tanks and two bulldozers backed by helicopters moved before dawn about 500m into farming fields near the Bureij refugee camp, Palestinian witnesses said.”

Samtidigt så fortsätter den libanesiska armén med sin artilleribeskjutning av det palestinska flyktinglägret i Libanon, något som också kan få krutdurken att ta eld. Det förhåller sig givetvis så att de gör detta på uppmaning från Vita Huset och Israel. På något annat sätt kan jag inte förstå det.

Henrik Eckerman på Motbilder skrev nu i eftermiddag en intressant betraktelse över den israeliska terrorismen.

Källor: SvD + Hampus motbilder + Aljazeera


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Fascism, Gaza, Libanon, Etnisk rensning, Apartheid, Rasism, Genevekonventionen, Krigsförbrytelser, Politik[/tags]


14 svar till “Den israeliska terrorismen”

 1. Henrik Eckermans blog är mycket intressant för vårt behov av motbilder är stort. I flera artiklar kommer han att skriva om den israeliska terrorismen.
  Jag tror inte att många vet att israelerna samarbetat med de tyska nazisterna och erbjöd sig slåss mot britterna om nazisterna i gengäld lovade skickade judar för befolka det arabiska Palestina.

 2. Något ironiskt har det blivit att varje ”operation” som Israel utför i de ockuperade områdena, medför de en skara bulldozers och schaktmaskiner stora som tvåvåningshus. Allt i ”att jaga några terroristers”-namn. Det slutar givetvis, alltid, som vanligt med något tiotal döda civila, därav flera barn, om inte fler döda, och enorm destruktion på infrastruktur, jordbruk och annan så kallad ”terrorist infrastruktur”.

  PS. Det ska väl vara Hampus Eckerman och inte Henrik Eckerman?

 3. Jag satt just och läste det vanliga veckobrevet från PCHR – Palestinian Centre for Human Rights.
  Varje vecka kan jag läsa hur israelerna stjäl mark från palstinska bönder. Det är riktigt stora arealer det rör sig om.
  Bosättarna är några riktigt fanatiska sionister och en verkligt svår plåga för palestinierna.
  De drar sig inte för att starta bränder och elda upp mark och träd – eller rycka upp oliv- och mandelträd med rötterna.
  Och de kan helt sonika gå in i ett hus och jaga bort de som bor där.
  Många barn vågar inte gå till skolan av rädsla för att bli slagna – eller skrämda på annat sätt
  av dessa bosättare på ockuperad mark…

 4. Aj. aj Jinge nu kan du bli terroriststämplad, om du inte redan var det.
  Krypskyttar och självmordsbombare, men nästa steg som jag tror de redan tagit är en armé av soldater. Israels armé måste bli rädd att möta riktigt motstånd som mot Hizbollah förra sommaren!

  Del av kommentar struken… / Jinge

 5. Bara för att jag tycker att palestinierna ska försvara sig? Det är knappast något nytt. Självklart ska de göra det. Bosättarna är ockupanter och ingenting annat.

  Jag tog bort sista raden i din kommentar…

 6. ”Jag tror inte att många vet att israelerna samarbetat med de tyska nazisterna och erbjöd sig slåss mot britterna om nazisterna i gengäld lovade skickade judar för befolka det arabiska Palestina.”

  Det var inte förrän 1941-1942 (lite olika bud på den saken beroende på om man avser lösa funderingar, planering eller fattat beslut) som man övergav utvisning till förmån för utrotning som lösningen på ”judeproblemet”.
  Redan -28 framlades förslaget om att den judiska populationen i Europa skulle samlas ihop och deporteras till en egen stat utanför Europas gränser.

  Vad mindre känt är att palestinakonflikten startade på 1890-talet och har fortgått mer eller mindre intensivt sedan dess.

 7. Patrik Andersson, skitsnack. Sionismen grundades år 1895 av Theodor Hertzlhar , men det var inte direkt tal om ett hem i Palestina. Ända fram till Balfourdeklarationen år 1917, var Uganda och Argentinga fortfarande också möjliga brittiska kolonier att skapa ett judiskt nationalhem i.

  Oroligheterna i Palestina började när en massiv judisk invandring började ta form i Palestina på 1920 från främst nordamerika, sovjetunionen och Europa. Själva konflikten som den ser ut idag, började efter de etniska rensningar som fler och fler israeliska professorer och historiker nu äntligen börjat medge, faktiskt tog plats, mot palestinierna vid 1940-talet. Så försök inte töja ut problemet och på så vis insinuera att det är olösligt.

 8. Min avsikt är inte att påstå att problemet är olösligt.
  Däremot krävs det att alla sidor slutar uppföra sig som idioter eftersom situationen tragiskt nog liknar slutscenen i ’Life of Brian’.
  Israeler och palestinier angriper varandra för fulla muggar på alla nivåer när de inte är upptagna med att slåss inbördes istället.

  Vad gäller historiken får jag återkomma när jag uppfriskat det hela eftersom jag vill minnas att de första judiska bosättningarna ägde rum före sekelskiftet 1900, och att det redan då fanns motsättningar.

 9. Under 19410-talet skedde också en massinflyttning av yemenitiska judar till Palestina. Det var en grupp om 65 000-80 000 personer, som var ett resultat av judiskt missionsarbete under 200-talet f.Kr i Yemen.

  Uppgifterna kommer från Dick Harrisons bok Historia från 2003. Kapitelet heter Yemen och dess judar.

 10. Hampus Eckeman! Läsvärd artikel..!
  Du, Jinge, hörde du att Volvo är terrorstämplad, chikita-bananer och norsk olja-företag..? Meningen är att tystna ned varje kritik mot Israel & USA just genom hot att man ska vara terrorstämplad!

  Kolonialismen, ockupation, brott mot mänskliga rättigheter, etc – allt ska accepteras och stödjas – annars blir man terrorstämplad!

  Imperiets kulmination!