Den israeliska ondskan


Inte ens sionistlobbyn kan väl idag förneka att Israels agenda är att ta död på så många som möjligt.

Israel har, trots att de mycket väl visste den exakta placeringen av UNIFIL-observatörerna, precisionsbombat deras hus. Detta trots att ledningen för UNIFIL varit i kontakt med IDF:s ledning och fått försäkringar om att så inte skulle ske. Det är ett flagrant brott mot krigets lagar, och motivet kan endast vara att fördröja insättandet av en internationell insatsstyrka.

Ekot: ”FN:s generalsekreterare Kofi Annan säger i en mycket skarp kommentar att han är chockad över angreppet på FN-personalen i södra Libanon. Kofi Annan riktar nu mycket stark kritik mot Israel. Enligt Kofi Annan var attacken mot FN-posteringen i södra Libanon uppenbarligen avsiktlig, och den genomfördes hävdar FN-chefen trots personliga försäkringar från Israels premiärminister Ehud Olmert om att FN-posteringar ska skonas.”

Man bör se det inträffade som ett resultat av USA:s inställning till FN. Landet gör vad de kan för att ifrågasätta FN:s auktoritet och inga israeliska jaktplan släpper bomber på en FN-postering utan att hökarna i Washington sagt ja och amen. Den nu bombade UNIFIL-gruppen har funnits på plats sedan 1978.

Det var lika lite olycka som den stridsvagn som sköt med kanon rakt in i en folkmassa i Gaza idag

på morgonen. Sju palestinier dog omedelbart, bland dessa var det minst ett barn.

Det vi nu bevittnar är inget annat än ren och oförfalskad ondska.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]politik, kofi annan, israel, unifil, fn, ondska, mellamöstern, palestina, libanon, sionism[/tags]


20 svar till “Den israeliska ondskan”

 1. Jag vet inte vad detta ska sluta. Bitvis är det så jobbigt att man helst vill undvika att ta del av all information. Jag har flera gånger avstått från att kolla på nyheterna i TV därför att jag känner mig så ledsen när jag ser vad Israel och USA ställer till med i världen. Jag förstår inte varför länder ska bete sig så mot varandra. Det är möjligen likadant i några afrikanska konflikter, men där når inte informationen ut på samma sätt. Snart slutar jag säkert att läsa bloggarna också av samma skäl. Det är nog bra att du och andra kritiserar, men människor får sår i själen av all den ondska som finns.

 2. ”After Israel bombed a U.N. shelter near Khiam, Lebanon, killing four observers, Daniel Ayalon, Israeli ambassador to the United States, had the audacity to tell Wolf Blizter of CNN he expects an apology from U.N. Secretary-General Kofi Annan for complaining.”

 3. Ja visst är det absurda saker som händer. Nu kommer de väl snart att beskylla Kofi Annan för antisemitism oxo. Eller varför inte hela FN? FN har ju fattat mängder av resolutioner mot Israel. Vad är det om inte antisemitism… :-I

  Det är något som är allvarligt fel här precis som Eva är inne på.

 4. Jag tycker inte att man ska skoja om antisemitism, eller behandla begreppet fel. Tyvärr har en massa judar haft för vana att ropa ´Vargen kommer´ i tid och otid så snart är begreppet så urvattnat att det inte längre är användbart. Själv är jag jude, men inte konfessionellt. Jag har aldrig drabbats av någon antisemitism trots att ´alla´ vet att min mor är judinna. Men det jag tror, och säkert har jag många som delar min tro, är att staten Israel just nu begår sitt största misstag någonsin historiskt sett. Israel måste givetvis få slippa angrepp, men nu är det klart för alla att de är angriparen, och en grym angripare också. Jag tror att det kommer att leda till en enorm ökning av antisemitism och det är i så fall en sorglig framtid alla judar har framför sig. Israel tycks inte bry sig om att alla judar drabbas av deras agerande, att jag som är kristen kommer att drabbas. Det är sorgligt att inse och förstå det.

 5. När ”tonåringen” Israel slår sin ”förälder” (FN), som också reagerar med ett starkt uttalande, har man mage att säga ”be om ursäkt”. Är det inte dags för Israel att bli vuxet och sluta skylla på alla andra. Just nu gör dom vad tyskarna gjorde mot dom under 2:a världskriget. Kanske fel att dra den paralellen men jag blir så f-bannad. Men människan lär sig aldrig av sina misstag, eller av historien.

 6. Det handlar om ren ondska och galet maktbegär för att med mesta möjliga våld krossa ett land med en demokratiskt vald regering, och därmed en vald motståndsrörelse, i internationellt erkända val. Ingen annan tidning har skrivit om detta nedan (och nu är sajten nere igen). Om det är sant eller inte lär vi få läsa inom de närmaste timmarna eller dagarna.

  Att Israel vill försvara sig förstår alla, men ingen förstår skillnaden mellan värdet på människoliv i det oproportionerliga våldet.

  Själv hoppas jag på att åtminstone en terrorbalans nu uppstår likt kalla kriget i Europa efter andra världskriget. Det hade varit ett enormt steg framåt för Mellanöstern. Och att det slutar med ett enat Palestina-Israel i en stat likt Tyskland enades.

  Frågan är varför Israel-USA med sådan ferocitet försöker det som Tyskland under 2:a världskriget katastrofalt misslyckades med i Europa, nämligen erövring genom krig? Galna krigsteoretiker?

  High explosive bombs arrive to Israel on board US planes
  26/07/2006

  Large US war planes arrived Tuesday morning to Israeli airbases carrying weaponry and military
  equipments. According to the Almanar newspaper, the American planes came from Gulf States including Qatar and Saudi Arabia. The newspaper quoted ”special sources” as saying that five planes landed in three Israeli airbases, carrying developed weapons including huge and high explosive bombs, as well as vacuum bombs of many sizes.
  http://www.manartv.com/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=251&language=en

 7. Jinge, döm inte Israel innan en utredning har fastställt vad som verkligen hände. Det är mycket möjligt att ett hemskt misstag har skett från Israel’s sida. Att en toppdiplomat som Kofi Annan direkt anklaga Israel att medvetet bomba FN posten före en utredning, är inte diplomatiskt. Därför krävde Israel en ursäkt från Annan. Diplomater har inte för vana att anklaga och dömma utan bevis.

  Israel är positiv till en styrka på gränsen, så ditt argument håller inte.

 8. Visst vill Israel döda så många som möjligt. Det är därför de tog till kärnvapen redan 3 juli och numera reducerat hela Mellanöstern med undantag för Israel, Turkiet och Irak till en självlysande glasmassa.

  Eller också har Jinge fel i sitt antagande om israelsernas blodstörst.

 9. Israel är inte ovanligt blodtörstiga. Man skickar inte flygblad 48 timmar i förväg innan man bombar om man avser döda så många som möjligt.

  Och det är inte många mil till Beirut från gränsen. Om den israeliska armén verkligen velat döda så många som möjligt hade inte en veckas strider resulterat i under 1000 döda. Då hade det varit 100.000, för då hade man flygbombat flyktingkonvojer, nattbombat städer från låg höjd för att undvika radarn och använt HELT andra vapentyper.

  Absolut har man begått övergrepp och säkert brutit mot genevekonventionen som alla andra stater som skjuter mot någon och träffar en civil, men någon fanatisk blodtörst är det inte.

  Framförallt är jag emot att man säger ”israeler är…” och ”palestinier är….”. Det här med att grupp-döma folk är tydligen väldigt, väldigt populärt.

 10. Hmm, försvann min andra kommentar? Har för mig jag gjorde en här innan idag? Kan du åtminstone inte skriva ut att kommentaren inte godkänts eller något? Vi som har teflonminne kommer ju inte ihåg om vi redan skrivit.

  Om du vill censurera är det din sak, det är din blogg (även om jag hoppas det beror på personliga åsikter, inte för att bloggen ska vinklas på ett visst sätt) – men jag skulle som skribent uppskatta att bli notifierad i så fall. Du har ju trots allt mailadressen.

 11. Jag tror inte att ngn kommentar försvunnit Björn! En var det tekniskt fel på eftersom hela kommentaren var en länk. Och även om det inte varit så krävdes det gott humör från min kant för att släppa in den. Men det var länken som avgjorde saken, men det kommentearde jag i den så det borde du inte ha missat.

 12. ja, alla har vi vår syn. Men överheten vill alltid bomba och låta fotfolket står under bombparaplyet. Men deras egna barn ska spela golf och sitta framför datorernas avtryckarknappar.
  Jag personligen tror Iran får kärnvapen mm från Pakistan och sen släpper man ”brakskiten” över Jerusalem. Men då blir den bomben sedd som ond.
  Men ondskan finns, det är jag 100% säker på.

 13. På tal om blodtörst. Om Israel använder klusterbomber i Gaza, man har redan gjort det i Libanon, så har det passerat alla, absolut alla krigsgränser som finns. Vi får trösta oss med att Maliki från Iraq håller på med att ställa till det för Bush i USA. China Daily, med hänvisning till New York Times, målar upp en mer tydlig bild än amerikansk media.

  Jag rekommenderar varmt news.google.com som varje gång man laddar om sidan ständigt presenterar nya artiklar på samma tema från runt om i världen. Ett utmärkt sätt att skaffa sig en bredare bild än den svenska nyhetsmedian som jag helt slutat läsa.

  NGO says Israel may be using cluster bombs in Gaza
  By Agence France Presse (AFP)
  Wednesday, July 26, 2006
  PARIS: Injuries caused to Palestinians by the Israeli offensive in the Gaza Strip are unusually severe, a French humanitarian group said Tuesday after one of their doctors raised the possibility that the Jewish state was using cluster bombs. ”Our emergency doctor, Regis Garrigues, who has traveled regularly to Gaza for several years has noted the particular gravity and severity of injuries,” said Eric Chevallier, director of international operations at Paris-based Medecins du Monde.

  ”Amputations of both limbs are being carried out, which is relatively rare. This indicates injuries that are particularly serious. The impact appears to be very violent,” he said.

  Chevallier refused to be drawn on what type of weapons could cause such wounds.

  The comments were a step back from affirmations made by Garrigues to Liberation newspaper in which he said the injuries resembled those caused by cluster bombs.

  ”We were very surprised to note injuries of an unusual gravity,” the head of the Medecins du Monde mission in the Occupied Palestinian Territories said.

  ”All this resembles the effects of cluster bombs released from drones carrying delayed-explosion sub-munitions, very sophisticated weaponry that causes hellish damage and which should not be used against civilian populations,” Garrigues said, quoted in Tuesday’s edition.

  The US-based rights group, Human Rights Watch, Monday said that Israel had used artillery-fired cluster munitions in Lebanon. Cluster munitions are particularly dangerous because they have a high level of duds that can explode much later after the attack. – AFP
  http://www.dailystar.com.lb/article.asp?edition_id=10&categ_id=2&article_id=74249

  UPDATED: 14:25, July 26, 2006
  News analysis: disagreements with Iraqi PM pose new challenge to U.S.
  http://english.people.com.cn/200607/26/eng20060726_286913.html

 14. ”Jag tror inte att ngn kommentar försvunnit Björn! En var det tekniskt fel på eftersom hela kommentaren var en länk. ”

  Ahh, sorry, jag har nog missat hur man får länkar att fungera. Ja, den var lite mer tillspetsad än vanligt. :o)

 15. Som jag sagt tidigare så går det inte att välja sida i denna konflikten ty när den ena parten tar ett steg framåt går den andra parten två steg tillbaka… Så har dom hållit på i åtminstone sextio år och säkert i sextio år till om inte den ena sidan lyckas utplåna den andra… hat, rädsla och misstänksamhet mot den andra sidan är starkt rotad vilket leder till att varje försök till fred är dömt att misslyckas då båda sidorna misstror den andra och minsta lilla snedsteg från ena sidan kommer automatiskt stärka den andra sidans misstanke att den motståndarna inte menar allvar med fred… sedan består ju parterna av individer så även om båda parternas ledare skulle komma överens så finns det alltid individer på vardera sida som kommer att förstöra varje försök till fred.

 16. ”Jag dömer inte Israel mer än vad värden i övrigt gör.”

  Jinge, du har antagligen rätt. Vore intressant att se hur världen, något land i resten av världen, reagerar om de blir beskjutna av raketer och har någon så när krigsmakt som de anser sig kunna krossa angriparen med. Hur oproportionerligt de försvarar sig, menar jag.

  Här kommer en intressant email från en av de FN soldater som dödades av Israel. (Innan han blev dödad.)

  ”What I can tell you is this: we have on a daily basis had numerous occasions where our position has come under direct or indirect fire from both artillery and aerial bombing. The closest artillery has landed within 2 meters of our position and the closest 1000 lb aerial bomb has landed 100 meters from our patrol base. This has not been deliberate targeting, but has rather been due to tactical necessity.

  I thank you for the opportunity to provide you with some information from the front lines here in south Lebanon.”

  Maj Hess-von Kruedener

  Jag lägger gärna ut länk till hela mailet om du tillåter det.

  mvh/