Den grumliga tjärnens mästare


Jag läste Helle Kleins bloggning om TV-dokumentären ”Snällfällan” som handlar om Folkpartiets utveckling.

Eller kanske jag borde kalla det avveckling eftersom (fp) har gått ifrån att vara ett socialliberalt parti till att bli ett rent högerparti. Ett högerparti inspirerat av Venstre i Danmark och deras uttalade främlingsfientliga politik. Här i Sverige motsvaras antagligen Venstre bäst av det klart främlingsfientliga Sverige-demokraterna.

Troligen kommer Folkpartiet även i denna valrörelse med ett antal utspel av liknande kaliber som i förra valrörelsen. Desto mörkare det ser ut för partiet ju hårdare lär angreppen mot invandrargrupperna bli. Nu kanske man inte behöver ligga sömnlös varje natt fram till valet ändå. Själv börjar jag mer och mer tvivla på att höger-alliansen kommer att komma längre än till upploppet innan det är över för deras del, om ens dit..

Men missade du programmet så se det på nätet. Man får en lätt pinsam känsla över dessa s.k. ”liberaler”. Det är också en alldeles utmärkt konsumentupplysning för dem bara snuddat vid tanken att lägga sin röst på folkpartiet..

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, högeralliansen, liberal, folkpartiet, främlingsfientliga, venstre[/tags]


2 svar till “Den grumliga tjärnens mästare”

  1. Inte finns det mycket kvar av det som en gång var positivt med folkpartiet, liberalismen som förstadium till fascismen kanske :-)!