Den borgerliga cynismen

Jag kan inte låta bli att skratta nöjt när Maria Borelius fastnar med fingrarna i syltburken på ett fullständigt irreparabelt sätt.

Att hon, en medelålders miljonär från Djursholm, inte har råd med barnflicka eller städhjälp är en så pass dålig lögn att hon aldrig kommer att kunna få nytt förtroende bland de bredare lagren. Bloggaren Magnus Ljungkvist gjorde ett scoop då han avslöjade hennes lögn men den enda som gav honom cred för det var Helle Klein på Aftonbladet.

Expressen och SVT snodde idén och presenterade det som en egen nyhet. Det är så dåligt att man baxnar. Men samtidigt visar det att Jan Guillou har rätt. Allt som är viktigt kommer också i tidningen. Men visst skulle det ha hedrat Expressen om de skrivit att ”Bloggaren Magnus Ljungkvist har visat att…” men det lär vi få vänta på.


Det är för övrigt
inte första gången en bloggare citerats oblygt utan att medierna anger källan. Nu borde bloggosfären ägna lite tid åt att bevaka just den fula ovanan. Samtidigt förringar det inte den moderata katastrofen. Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius har visat vad moderaternas tal om pigavdrag egentligen är värt, inte ens pappret det är skrivet på. För de som verkligen har råd att anställa under lagliga former struntar ändå i det om de kan tjäna någon extra krona på saken. Liksom den uppenbara snikenheten som gör att vissa vill titta på TV utan att betala TV-licens.

Sådant är läget efter 10 dagar med en högerregering, nu har vi bara 1450 dagar kvar.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Cecilia Stegö Chilò, Maria Borelius, Regeringen, Moderaterna, Miljonärer, Fuskare, Gnidna, Ministrar, Politik, Moderatskandalen, Magnus Ljungkvist, Mediekritik, Bloggosfären[/tags]

  8 comments for “Den borgerliga cynismen

 1. Anders
  11 oktober, 2006 at 12:00

  Läget efter tio dagar. Jag fryser, varför känns det så kallt?

 2. Malin
  11 oktober, 2006 at 12:02

  Alla moderater är snyltare och vill bara berika sig på andras bekostnad. Jag har själv varit barnflicka åt en moderat politiker, en som dessutom tafsade på mig.

  Äckligt!

 3. Magistern
  11 oktober, 2006 at 12:04

  Kommer det att dröja så länge innan folk får möjlighet att ångra sitt val? Det känns inte rätt. Kan vi inte ångra oss innan, fast jag röstade i alla fall rätt på (s)…

 4. Peter
  11 oktober, 2006 at 12:18

  Hör på hur ni låter.. ”alla moderater är snyltare”.. det handlar väl om att (tyvärr) många -politiker-, oavsett färg, är skenheliga och knappast klanderfria..?
  Må så vara högerpolitiker som övergödda fackpampar, parasiterande vänsterslöhögar eller mesproppar i mitten!!

 5. Håller med Peter
  11 oktober, 2006 at 12:31

  Håller med Peter, den dag någon regering kan uppvisa samtliga ministrar utan lik i garderoben så ska jag springa naken på råsunda när det är derby.

  Reportrar hittar alltid någonting, titta på Ringholm och idrottsföreningen t.ex.
  Var det inte någon som tog regeringsplanet till en fotbollsmatch?

  Jag röstade i allafall rätt (blankt) och det kommer jag att forsätta med tills politikerna fötjänat min respekt.

 6. Anders Nygren
  11 oktober, 2006 at 13:24

  Malin, jag läste för ett tag sedan om en socialdemokratisk lokalpolitiker någonstans söderut som var dömd för något pedofilrelaterat brott.

  Jag anser sedan dess att sveriges samtliga socialdemokrater är pedofiler. Dessutom anser jag, på grund av en viss Danielsson, att de allihop är kroniska lögnare som inte skulle tveka att radera bevis som skulle kunna användas för att peka på detta faktum.

  Tänk ändå att nästan halva vår befolkning är ljugande, bevisförstörande pedofiler. Skrämmande tanke.

 7. Willy
  11 oktober, 2006 at 14:00

  Som grädde på moset så kommer nu förslaget som Alliansen för Sverige vurmar för.

  Från och med årsskiftet avskaffas den fria entrén på statliga museer. Det framgår av regeringens kommande budget, rapporterar Sveriges Radio Kulturnytt.

 8. Kurt
  11 oktober, 2006 at 14:26

  Cecilia Stegö Chilòs medarbetare på Timbro, Mattias Svensson, vill ju i en debattartikel i Expressen slopa allt stöd till kultur och medier och lägga ned kulturdepartementet. Det är målet, återstår att se hur mycket hon hinner med.

Comments are closed.