Den blodiga Davidsstjärnan


Nu har israelerna kidnappat palestiniernas vice premiärminister Nasser Shaer, han är den femte ministern de kidnappat inne på palestinskt område.

Sedan tidigare har de kidnappat ett femtiotal demokratiskt valda ledamöter i det palestinska parlamentet. Detta har de gjort inne på palestinskt territorium. Det är ytterligare brott mot krigets lagar, mänskliga rättigheter, och Genèvekonventionen.

Om palestinierna skulle sätta igång en proportionering vedergällningsaktion liknande den Israel gjorde för några enskilda soldater så skulle palestinierna behöva miljontals med kluster- och fosforbomber.

Israelerna har sedan tidigare tusentals palestinska fångar som sitter fängslade sedan många år utan vare sig rannsakan eller dom.

Dessutom har israelerna nu brutit vapenvilan och sänt in soldater i östra Libanon och dödat människor, det i strid med FN:s resolution. Men som vanligt struntar Israel i resolutioner.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,


En mycket passande modifiering av Davidsstjärnan..

Israels trovärdighet är noll och det är sorgligt att behöva bevittna deras ständiga krigsförbrytelser utan att världen ingriper. Det är tragiskt att inte palestinierna har militära resurser att slå till mot detta organiserade vansinne.

Källa: Ekot

[tags]politik, israel, folkmord, krigsförbrytelser, palestina, libanon, mänskliga rättigheter, Genèvekonventionen, mellanösternkonflikten[/tags]


4 svar till “Den blodiga Davidsstjärnan”

  1. Jag konstaterade idag på morgonen att TV4 nyheterna inte sa kidnappat utan gripit. Då frågade jag mig själ om Israel har jurisdiktion (befogenhet att skipa rätt) även i Palestina.
    Jag antar att om jag kontaktat TV4 och frågat varför de använde ordet gripit i stället för kidnappat hade de kallat det misstag eller att orden i stort sätt betydde samma sak. Erfarenheten jag har från mina kontakter med journalister som är heltidsarbetande ordanvändare är att de inte ser skillnad på de otaliga nyanser som det svenska språket så tacksamt är berikat med, och som gör att vi kan specificera och nyansera.

    Sen vill jag uppmana alla att skriva till biståndsminister Carin Jämtin och kräv att Sverige lånar ut alla Jasplan, som vi betalt men inte behöver, till Palestina och Libanon, tillsammans med rejält med bomber och ammunition. Och motivera med att det skulle stoppa ALL terror, som dessa länder sägs bedriva, mot Israel. Detta argument är nog fullt tillräckligt… Men visst skulle det även vara till fördel för Palestina och Libanon också, men det får väl ses som en bisak…

  2. Albert Pike skrev 1871 i Giuseppe Mazzini ”The Third World War would be between supporters of Zionism and Islam…” Ser ut som Pike får rätt.

  3. Förhoppningsvis får UN nu gå in och hjälpa palestinierna också. Enda chansen för att de ska få vara ifred.