Protestera mot det USA-ledda angreppet på Syrien! Sergels torg kl 13-15 idag.


Syrien 180428

Demonstrera mot det USA-ledda angreppet på Syrien!
Offentlig · Värd: ‎هيئه الدفاع عن سوريا-السويد-Syrien Stödskommitté för Demokrati‎

Vi kommer att demonstrera mot det USA ledda angreppet på Syrien!
De upprepade attackerna på Syrien, varav den senaste var missilattacken den 14 april 2018 från USA, Storbritannien och Frankrike, och tidigare attacker av Israel är ett hot mot världsfreden och kan orsaka ett nytt världskrig.
Syrien behöver hjälp med att besegra terrorism, att återbyggas och utveckla demokrati istället för att angripas, och istället för att kriget förlängs om och om igen.
Vi anser även att den USA ledda-fientligheten mot Syrien aldrig verkar ta slut och vi kräver stopp på detta!

Kom och kräv fred i Syrien och i hela världen!

Datum: 2018-04-28
Plats: Sergels torg
Tid: 13:00-15:00

ندعوكم لنتظاهر سويا ضد العدوان الذي تقوده الولايات المتحدة على سوريا
إن الالاعتداءت المتكررة على سوريا ، والتي كان آخرها في 14 إبريل عام 2018 ، الهجوم الصاروخي من قبل الولايات المتحدة الامريكية وبريطانيا وفرنسا ، وقبل ذلك من قبل إسرائيل تشكل تهديدًا للسلم العالمي ويمكن أن تتسبب في حرب عالمية جديدة. تحتاج سوريا إلى المساعدة في هزيمة الإرهاب وإعادة الاعمار وبناء وتطوير الديمقراطية بدلاً من مهاجمتها وبدلاً من توسيع نطاق الحرب فيها.
كما نؤمن بأن العداء التي تمارسه وتقوده الولايات المتحدة ضد سوريا لا نهاية له أبدا ونطالب بوقف هذا السلوك الغير مسؤول
انضم الينا للتعبير عن مطالبتنا بوقف العداء والحرب ولنطالب بالسلام لسوريا وللعالم.

التاريخ: ٢٨ نيسان / أبريل ٢٠١٨
المكان: Sergels torg
الوقت: 13:00- 15:00

Vid manifestationen hålls korta tal av bland andra representanter för föreningen Syriensolidaritet och Stockholmsavdelningen av Folket i Bild Kulturfront. Båda organisationerna har antagit följande uttalande:

FÖRDÖM ANFALLET PÅ SYRIEN!


USA, Frankrike och Storbritannien har nu anfallit Syrien. Detta är ett brott mot FN-stadga och folkrätt.
Risken för storkrig ökar drastiskt.
Alla fredsfrämjande krafter måste nu bjuda motstånd mot krigets vansinne.
Utred orsaken till den påstådda attacken med kemiska vapen i stället för att bomba!
Sveriges regering måste ta avstånd från angreppet mot Syrien!

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar
i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


12 svar till “Protestera mot det USA-ledda angreppet på Syrien! Sergels torg kl 13-15 idag.”

 1. Det vore betydligt bättre med en demonstration mot sunni-extremismen. Saudi bygger moskéer i Sverige som predikar det hat som ligger till grund för Syriens inbördeskrig. Många fler skulle sluta upp, men ni skulle förstås råka ut för sunnimuslimska belackare som kallade er ”rasister”.

  Jag har gått i tåg mot USA förr, men skulle aldrig göra det nu, man vet inte vems enhetsfront man marscherar i. Det är hit man får gå om man ska ha någon slags information. Tragiskt och glädjande på en och samma gång.

  http://www.varldenidag.se/nyheter/syrienexpert-darfor-stoder-manga-kristna-syrier-assad/reprdw!shS12pIrgFPMbRQouhkw/

 2. Understödda av ca 2 000 amerikanska kommandosoldater och instruktörer mönstrar SDF en armé på drygt 50 000 man, som idag utgör det största hotet mot Syriens enhet och integritet.

  http://www.foxnews.com/world/2018/04/25/adversaries-jamming-air-force-gunships-in-syria-special-ops-general-says.html

  En rysk helikopter, specialutrustad för elektronisk krigföring, har lyckats slå ut GPS-systemet för amerikanskt flyg i Syrien, medger nu Pentagon. Det handlar om en version av den ryska helikoptern Mi-8 (РЭБ Ми-8 МТПР-1). USA, som befinner sig olagligt i Syrien, har mer än ett skäl att dra sig ur.
  Chefen för USA:s kommando för specialoperationer, general Tony Thomas, sa enligt nyhetsbyrån FOX vid en konferens om underrättelsetjänst i Tampa, Florida, att ”motståndarna” störde amerikanska flygsystem i Syrien. Han angav inte vilka ”motståndare” han menade, men kallade situationen med den elektroniska krigföringen i Syrien ”den mest aggressiva i världen”.
  ”Motståndarna testar oss varje dag, undertrycker vår kommunikation, inaktiverar våra AS-130 ”gunships”, ett stort propellerdrivet transportflygplan som USA använde redan i Indokinakonflikten, sa Thomas på Fox News. Planet har en 30-mm kanon och ett stort antal missiler och bomber ombord.
  I slutet av mars överförde ryska försvarsdepartementet de nyaste helikoptrarna MI-8 MTPR-1 REB till Syrien. Redan en dag senare började USA-flyg förlora GPS-signalen.
  Thomas anmärkningar, som först rapporterades av webbplatsen The Drive, bekräftar tidigare rapporter om att USA:s övervakningsdrönare i Syrien blivit obrukbara.
  Samme general Thomas har tidigare uppmanat de kurdiska styrkorna YPG, som är terroriststämplade i Turkiet, att byta namn till något med ”demokrati” i namnet: Syriska demokratiska styrkorna (SDF).

  • Exakt. Demokrati är nyckelordet för imperialismens överlevnad. Något som folkmajoriteten stolt kan ställa sig bakom.

   • Imperialism utmärks av sitt motstånd mot demokrati , trots tal om demokratins vikt. Genom sin ekonomiska politik via IMF och Världsbanken (där USA har veto med 16 % av rösterna – så demokratiskt) och sina krig, statskupper motverkar imperialismen demokratin runt om i världen. Och se på de två nu dominerande politiska imperialistledarna, Trump och Macron. Båda styr i stor utsträckning via presidentdekret vid sidan av kongress och nationalförsamling. Trump är vald med 26 % av de röstberättigades röster. Macron har dock 49 % av de röstberättigades röster bakom sig. Hans partiallians MoDem har 16 % av dessa röster, men genom det franska ”demokratiska” systemet med majoritetsvalsförfarande har de ändå majoritet i nationalförsamlingen.

 3. Understödda av ca 2 000 amerikanska kommandosoldater och instruktörer mönstrar SDF en armé på drygt 50 000 man, som idag utgör det största hotet mot Syriens enhet och integritet.
  http://www.foxnews.com/world/2018/04/25/adversaries-jamming-air-force-gunships-in-syria-special-ops-general-says.html
  En rysk helikopter, specialutrustad för elektronisk krigföring, har lyckats slå ut GPS-systemet för amerikanskt flyg i Syrien, medger nu Pentagon. Det handlar om en version av den ryska helikoptern Mi-8 (РЭБ Ми-8 МТПР-1).USA, som befinner sig olagligt i Syrien, har mer än ett skäl att dra sig ur. Chefen för USA:s kommando för specialoperationer, general Tony Thomas, sa enligt nyhetsbyrån FOX vid en konferens om underrättelsetjänst i Tampa, Florida, att ”motståndarna” störde amerikanska flygsystem i Syrien.
  Han angav inte vilka ”motståndare” han menade, men kallade situationen med den elektroniska krigföringen i Syrien ”den mest aggressiva i världen”.
  ”Motståndarna testar oss varje dag, undertrycker vår kommunikation, inaktiverar våra AS-130 ”gunships”, ett stort propellerdrivet transportflygplan som USA använde redan i Indokinakonflikten, sa Thomas på Fox News. Planet har en 30-mm kanon och ett stort antal missiler och bomber ombord.
  slutet av mars överförde ryska försvarsdepartementet de nyaste helikoptrarna MI-8 MTPR-1 REB till Syrien. Redan en dag senare började USA-flyg förlora GPS-signalen.
  Thomas anmärkningar, som först rapporterades av webbplatsen The Drive, bekräftar tidigare rapporter om att USA:s övervakningsdrönare i Syrien blivit obrukbara.
  Samme general Thomas har tidigare uppmanat de kurdiska styrkorna YPG, som är terroriststämplade i Turkiet, att byta namn till något med ”demokrati” i namnet: Syriska demokratiska styrkorna (SDF).

 4. Det är ytterst troligt att både ryssar och amerikaner är i Syrien bla för att öva sina vapensystem mot varandra. Vi får veta när ryssarna är framgångsrika mot amerikanerna, men amerikanerna berättar ogärna om sina egentliga framgångar. Däremot fylls vi med nyheter om gamla kryssningsrobotar. Ryssarna knappar in på amerikanskt försprång. Det kallas ”upphinnareffekten” på ekonomiska. När amerikaner faktiskt ligger före, döljer de det. Det vet ryssarna.

 5. Viktig manifestation hoppas många kommer. Det lär behövas väldigt många för att inte media skall tysta ner det.

 6. https://www.anderweltonline.com/fileadmin/user_upload/upload_Redaktion/PDF/2017/wd-2-048-18-pdf-data.pdf

  Tyska förbundsdagens ”Wissenschaftlige Dienste”, alltså en stödfunktion avsedd att bistå förbundsdagen i folkrättsliga eller andra ärenden som kräver facklig fördjupning har utdömt bombangreppet mot Syrien från FUKUS, dvs. Frankrike, UK och USA som folkrättsvidrigt och därmed även indirekt riktat skarp kritik mot den egna regeringen som visserligen inte bombade men gav retoriskt stöd. Studien på elva sidor gäller enbart den folkrättsliga sidan av angreppet och befattar sig inte med själva ”gasattacken” som visat sig vara en provokation av terroristerna.

  Det är alltmer sällsynt och därför speciellt glädjande att det ännu finns sakkunniga som inte viker sig för politiska påtryckningar utan gör det de är tillsatta för; att tillhandahålla opartisk expertis. Utlåtandet har i detta fall inte tillkommit på de sakkunnigas eget initiativ utan på en förfrågan som folkvalda från die Linke riktat till dem.

 7. Priset på amerikansk global dominans = många mänskliga förluster.
  https://www.veteranstoday.com/2018/04/20/the-price-of-us-global-dominance-numerous-human-losses/

  Förenta staterna anser att militär närvaro runt om i världen är ett av de viktigaste verktygen för att säkerställa nationella intressen. Pentagon har en stor mängd militära baser och olika anläggningar utanför det nationella territoriet i mer än 30 länder. Dessutom utför USA:s militära instruktörer utbildningsuppdrag för lokala väpnade enheter av dussintals utländska stater, medan de amerikanska specialstyrkorna är verksamma i mer än 80 länder.
  Underhållet och utbyggnaden av militära anläggningsnätverk samt genomförande av verksamhet utomlands år 2018 kommer att kosta amerikanska skattebetalaren 89 miljarder dollar.. 23,2 miljarder dollar mer än året innan.
  Finansiering av global militär närvaro är emellertid inte den största utmaningen som den amerikanska DoD står inför. En mycket mer komplicerad uppgift är att föra utländska enheter till styrka med fysiskt och psykiskt hälsosam personal. Pentagon måste i september 2018 utnyttja över 80 000 volontärer. Samma tid förra året uppnåddes bara på 69 000 rekryter.. med stor svårighet.
  Allt detta leder oundvikligen till en försämring i kampen utbildning av personal och minskning av stridsförmåga trupper samt tillväxt i brott bland militärer och viktigast ökar skadade priser i stridsuppdrag, specialoperationer, och dagliga aktiviteter. Militärtiderna rapporterade att antalet soldater som dödats utomlands i 2017 har ökat för första gången på sex år.
  En vanlig praxis är att dölja förluster. Upplysning om information om amerikanska medborgare som dödats utomlands medför ett annat hot mot Pentagon – avslöjandet av den amerikanska militäraktiviteten i de regioner där verksamheten med deras deltagande inte är officiellt genomförd eller de angivna målen inte sammanfaller med de riktiga.
  ”Sedan 1952 har vi genomfört uppdrag som inte är kända för allmänheten och ibland till de konventionella krafterna”, säger pensionerad generaldirektör Simeon Trombitas, ordförande för Green Beret Foundation.
  Sammanfattningsvis kan konstateras att Vita huset avser att öka omfattningen av störningar i de inre angelägenheterna för oberoende stater runt om i världen. Men Washington finner det allt svårare att använda rätt verktyg för att genomföra denna strategi, eftersom det kämpar för att hitta tillräckligt med personal av acceptabel kvalitet för att öka den amerikanska militära globala närvaron.

 8. Off-topic Vad händer med Skripals och hans persiska svarta katt? Gosar den med Theresa May tro? Eller leker Blowjob Boris med den? Ska man kanske fråga Voododarski? Finns någon som vet?