Debattör gripen för mordbrand


Aftonbladet toppar just nu sina nyheter med uppgiften att en känd debattör gripits för mordbrand i Stockholm.

Och ja, jag medger att mina hyena-instinkter vaknar direkt och nyfikenheten antar närmast plågsamma dimensioner. Aftonbladet skriver att han ofta deltar på de stora tidningarnas debattsidor med kontroversiella artiklar, att han är forskare samt att han skrivit en uppmärksammad bok.

Av tidningens maskerade bild kan man dra slutsatsen att han är svarthårig och bär slips. Mina egna misstankar går givetvis direkt mot Timbro av någon anledning. Enligt Aftonbladet har han försökt tända på i sin f.d. sambos lägenhet samt i hennes nya pojkväns trappuppgång. Det stärker givetvis mina misstankar om Timbro som har ett antal mycket märkliga personer knutna till sig. Egentligen är jag så himla nyfiken att jag borde bege mig in till Stockholms Tingsrätt för att kolla vilka mål om häktning de har under dagen, men det är roligare att spekulera tycker jag.

Kommentera vem DU tror att de har gripit? Det behöver inte vara några underbyggda gissningar, det räcker gott med att skriva vem du ÖNSKAR att de har gripit…

Personligen anser jag att det troligen rör sig om en Timbromedarbetare, men vad tror du? :-)

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, debatt, aftonbladet, hyenainstinkter, mediekritik[/tags]


31 svar till “Debattör gripen för mordbrand”

 1. Sorry jinge, men var hittar jag kommentarsreglerna?

  Under \”Links\” till höger..

  Kommentarsregler

  På denna blogg gäller vissa ordningsregler.

  Kommentarer förutsätts följa den allmänt vedertagna netiketten. Det innebär att du inte får skriva nedlåtande, förolämpande eller provocerande kommentarer. Ska du kritisera någon vars uppfattning du inte gillar så måste du framföra den kritiken på ett hyfsat sätt. Dessutom bör det framgå vad det är du opponerar dig emot och varför.

  Du måste fylla i en fungerande e-postadress. Den syns inte hos läsarna och jag behöver den om det är något jag skulle vilja fråga.

  När det gäller länkar så kan du länka till din blogg/hemsida i utrymmet som anges för URL: I övrigt bör du vara ytterst sparsam med länkar. Jag är personligen ansvarig för det just du skriver i kommentarer här och du kan aldrig räkna med att jag är så intresserad att jag sitter och kollar upp länkar.

  Du bör givetvis också hålla dig till ämnet för den bloggpost du kommenterar. Handlar den om ”vargar” så ska man inte diskutera annat än det ämnet i kommentarerna. Metakommentarer är således ej tillåtna. Inte heller kommentarer som är skrivna för att provocera.

  Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att dessa villkor ej uppfyllts. För övrigt gäller att det inte är någon ”mänsklig rättighet” att få kommentera här.

  Jämför gärna med en tidnings insändarsida..

  / Jinge

 2. Nja det var väl så långt från Timbro man kan komma;) Snarare är det så att personen återfinns på den yttersta vänsterkanten.

  Vilket jag givetvis trodde;);)

 3. Jag är helt säker på att han arbetar ”under cover” för Timbro. Man vet ju hurdana de är.. :)

 4. Men va fan Jinge, varför satte du en massa ”x”…..skall du ha kaptens stryk?? Satans 08

 5. :-)

  Kaptens?

  Mja, snubben är faktiskt inte dömd än och dessutom verkar han vara tämligen vilse i pannkakan så det känns lite onödigt. Och du håller ju inte ens med mig om att det är lite Timbro-stuk över honom.. :-)

 6. Vem är det? Jag har inte läst artikeln än, men fick ruggiga Stig-Björn vibbar av bilden och Jinges beskrivning.

  (Om namnet jag skrev blir utbytt mot ett gäng x, så antar jag att jag är inne på samma spår som Jinge…)

  ;-)

 7. Jag har inte hört att Stig-Björn har dragningar åt pyromani, men jag vet ju inte säkert försås.. Liite skum är han nog ändå.. :-)

 8. Heter man Stig-Björn så är det NÅGOT skumt med än. Oavsett vad det är, så är det någonting tamefan. Visst var det Stig-Björn som ”skrev under” en sån här debattartikel han fick betalt för att skriva under, utan att ens läsa den, och att han skulle ha pengarna insatta på sitt privatkonto. Lustig kille.

  Inte förvånande när man hörde vem det var som var mordbrännaren. Inkompetent forskning, våldsverkare sedan länge och i allmänhet ostabil. Man får väl hoppas att han får en 5-6 år iaf.

  F.ö är media bara för roliga. ”Debattör anhållen för mordbrand!” ”Fågelskådare mördade två!”

 9. Visst kan jag göra det. Men avsikten har aldrig varit att peka ut en person som _ännu ej_ är dömd för något brott. Och läser man dessutom kommentarsreglerna så förstår man resten..

 10. VA? Va? Va?

  ÄR det inte Per Ahlmark ???

  Förrexten ska jag till skäret den ena eller andra dagen..

 11. Nä, avsikten var ju inte att ”peka ut en person”, utan att smutskasta meningsmotståndare som inget har med dådet att göra.

  Tänk om det istället var en feministisk forskare med utomeuropeiskt ursprung och hjärtat till vänster. Hur passar det in i strukturen egentligen?

 12. Men snälla Mattias !!

  Vet du inte vad en smiley ”:-)” betyder ska du nog undvika internet i fortsättningen. Definitivt bör du undvika bloggar..

  Fyy faan vad löjligt !! :-(

 13. Ja jag är sjökapten, så om jag ger ngn smörj så blir det kaptens stryk – helt automatiskt – bra va? :-)

 14. Hahaha.. Hajjar inte vad en smiley är… Blir man sån om man är en timbrokramare? :-)

 15. En god undamanöver, Jinge, men det var snarare innehållet än formalian i ditt försök till komik som jag tyckte fallerade. Smaken är ju som en viss kroppsdel, du vet.

  Ska det bli riktigt roligt tycker jag att du ska svara på min fråga istället.

 16. :-0 Jinge och Kalle: Jag uppfattar Mattias kommentar som giftig. Det är väl lika bra som smileys som man ändå inte riktigt vet var man har! Det där med feministisk forskare var ju kul! Och det HADE ju inte passat dig, Jinge, eller hur? (Och inte mig heller, för den delen, haha)Men, det förstås, ni kanske har någon gemensam historia från förr som jag inte känner till, som ger det en ytterligare dim och gör att du säkert vet att Mattias är humorlös. Det kan ju förklara er irritation.

  Det är lite ”farligt” att vara ironisk med hjälp av smileys. Eller ens utgå från att folk ska veta vad man menar egentligen. En vanlig smiley rakt upp och ner betyder eg bara att man skojar. Enligt Internationell praxis.

  Med risk att kallas centerpartist, bli svuren över eller ges tillmäle…|-)

  Stig Björn är min personliga favoritgissning. Han är för härlig när han hoppar in i debatter om utvik eller BNP. Lika dumdryg jämt. Men kan han göra upp eld…?

 17. Stig-Björn é cool.. Mja, jag kan inte rå för att vissa är okunniga om vad en smiley är.

  ”Personligen anser jag att det troligen rör sig om en Timbromedarbetare, men vad tror du? :-)”

  Grejar man inte språket så beror det på att man är ett internet-TROLL som bara vill provocera. Sådant försöker jag hålla mig ifrån så gott det nu går..

 18. Jinge, nu kan jag säga att du har helt rätt i din gissning. Gör ett bildsök på google med personens namn, så hittar du direkt bilden som är maskerad i aftonbladet…

 19. olydig, vad fan gaggar du om?! Jag har ju redan sagt att karln är avslöjad på Flashback. Under rubriken ”Medier & journalistik”.

 20. Det kommer väl inte som en nyhet att DEN mannen är allvarligt instabil.