De räcker inte till ikväll

Så kommer då äntligen sanningens ögonblick. Ska Sverige klara av ett betydligt yngre och hungrigare landslag som det ryska?

Jag tror inte det. Just nu vet vi inte om Zlatan kommer att spela, det diskuteras i media om att Inter helst vill att han ska få vila i matchen, något som enligt Aftonbladet dementeras av Inter. Hur det egentligen förhåller sig är svårt att veta, men nog höll de fingrarna i kors medan de talade med Aftonbladet. Zlatan är lika viktig för Inter som han är för fotbollslandslaget så Inter ser givetvis helst att han kommer tillbaka utan skador.

Men allt handlar faktiskt inte bara om herr Ibrahimovic även om han givetvis är en extremt viktig person för laget. Det finns fler viktiga, men visst vore det bra om han kunde spela utan att vara påverkad av skador. Fredrik Ljungberg sägs eventuellt spela sin sita match i landslaget ikväll. Man utgår tydligen från samma sak som jag, att det blir en förlust. Att Ljungberg slutar är helt okej. Det var länge sedan han tillförde laget något substantiellt enligt min uppfattning.

Oavsett hur det går ikväll så tycker jag att samtliga spelare över 26-27 års ålder ska pensioneras från landslagsspel efter att Sverige åkt ur. Det finns mängder av yngre förmågor som skulle behöva den stimulans som uttagning, eller en chans till landslagsspel skulle innebära. Att inte ens ha en chans att få resa med landslaget för att farbröder som Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg inte börjat använda rullator och käpp måste kännas tröstlöst. Dessutom är väl dessa inte lagets äldsta?

Om jag hårddrar mina funderingar så skulle jag helst se att man gav alla U-21 en chans i laget, möjligen uppstöttat med 3-4 lite mer rutinerade spelare. Visst skulle det innebära ett antal förlustmatcher, alla skulle inte hålla måttet, men framförallt så skulle vi få fram ett antal unga och mycket hungriga spelare. Men jag inser att jag får se mig i månen efter en sådan radikal matchning. Lagerbäck har alltid

gjort sig känd för att enbart satsa på säkerhet och på det sättet skapar man inte ett aggressivt spelande fotbollslag.

De första matcherna såg jag på TV, ikväll kommer jag antagligen inte ens att göra mig det besväret. Radiosporten sänder och jag tror att det får duga. Möjligen borde jag göra som Blondinbella och dra in till Kungsträdgården för att avnjuta förställningen med många andra fans, jag menar jag riskerar knappast några glåpord från publiken. Men eftersom jag är helt inställd på att laget kommer att förlora så väljer jag nog att ägna kvällen åt Mozart eller en god bok.

Det må vara sant att Lagerbäck är en bra lagledare och coach, men jag gillar definitivt inte att Sverige ställer upp med EM:s äldsta lag. Det bådar inte gott för framtiden. Inte bara borde han flytta upp U-21, dessutom borde han låta gruppen närmast under dem få följa med laget på bortamatcherna. Ungdomar ska stimuleras, inte stoppas i entrédörren.

AB1234 DN12 SvD it

Andra om: , , , , , ,

[tags]Fotboll, EM, Zlatan, Ibrahimovic, Ibra, Lagerbäck, Landslaget[/tags]

  7 comments for “De räcker inte till ikväll

 1. 18 juni, 2008 at 13:54

  Finns det någonting som talar FÖR att Ryssland skulle vinna över Sverige? Jag har på förhand inte hört någon seriös bedömare säga att vi skulle vara rankade sist i gruppen. För det skulle vi ju vara om Ryssland vore bättre.

  Med en pigg Ljungberg på kanten så kommer det bli mycket målchanser eftersom ryssarna kommer stå högt upp med backlinjen.

  Sverige är en b-nation när det kommer till U21 så frågan är vilka spelare som Lagerbäck ska välja på? Enda jag kan ifrågasätta är Daniel Andersson, då hade jag hellre sett Svensson och Källström inne samtidigt.

 2. 18 juni, 2008 at 14:02

  @Tim Berggren:

  Sverige är rankade 14 av 18 lag i EM…

 3. 18 juni, 2008 at 14:45

  Jodå, det räcker. Ryssland är inte bra i detta EM , det syntes på deras tafatta spel mot Spanien. Sverige vinner.

 4. Mikael
  18 juni, 2008 at 16:44

  Spelar Henke så förlorar vi, it’s as easy as that. Bara halvallvarlig förståss, men ledningen verkar inte inse det dumma i att spela två anfallare som inte klarar 90 minuter. Sedan kan man ju alltid oroa sig för att försvaret gör bort sig ett par gånger, med tanke på att de spelat över sin förmåga hittils.

 5. 18 juni, 2008 at 16:53

  @Mikael:

  Dessvärre har du rätt. Det blir Mozart ikväll…

 6. Mathias
  18 juni, 2008 at 17:03

  Att bänka alla över 26-27 låter rätt vansinnigt i mina öron då i princip alla spelare är som bäst i just 26-28 årsåldern. De bästa spelarna bör spela, det finns alltid tid att föra in nya spelare lite nu och då om det finns bra spelare.

 7. Sebastian
  19 juni, 2008 at 02:32

  Mikael Nilsson var oerhört målhungrig och nosade på mål ett par gånger under matchen, och Fredrik Stoor gjorde en halvdan match, men är i övrigt en väldigt bra spelare. Jag kan hålla med dig Jinge att det kanske är dags att bänka Ljungberg, Larsson och några andra och släppa in nytt blod.
  Elmander å andra sidan må vara yngre än vissa, men han blir trött väldigt fort. I spanienmatchen byttes han in i andra halvlek och flåsade vid 70 minuter. Ut med honom också!
  Sen finns det spelare som är lite äldre men väldigt duktiga, en av dem är Chippen.

Comments are closed.