De bloggar av

Och jag undrar vem som bryr sig? Jag gör det i alla fall inte. S.k. kändisar som bloggar kan ju vara intressanta om de har något spännande att skriva, men det har de oftast inte.

När det gällde Linda Skugge så kollade jag ett par gånger på hennes blogg av ren nyfikenhet. Jag fylldes bara av en pinsam känsla eftersom hon var så extremt ointressant. Dessutom blev jag på sluttampen lätt irriterad. Expressen gjorde gällande att Lindas blogg var Sveriges mest besökta. Men de glömde tydligen att den under lång tid redovisade sina besökssiffror på Bloggtoppen.

I ärlighetens namn så var den bara vid något enstaka tillfälle bland de femtio mest besökta, oftast hade den betydligt sämre placeringar. Så går det när Sveriges mesta blogg ska haussas upp.

Det var också den direkta orsaken till att den togs bort från bloggtoppen.

DN:s artikel handlar annars om den råa tonen bland dem som kommenterar. Jag förstår inte

varför de inte nämner Carl Bildts blogg. Där står kränkande kommentarer som spön i backen ibland. Det förespråkas bland annat folkmord på palestinier.

Där har väl DN något att skriva om?

Källor: Om Carl Bildts blogg DN:s artikel

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Bloggosfären, Bloggar, Virtanen, Carl Bildt, Linda Skugge, Stalkers, Politik[/tags]

  3 comments for “De bloggar av

 1. 20 maj, 2007 at 06:07

  Det beror vad man söker. Vill man ha världen förklarad så kanske det är bäst att köpa en hederlig bok istället för att besöka en blogg.

  Linda Skugge lyckades väcka tankar och av den anledningen var det intressant att läsa.

 2. 20 maj, 2007 at 12:56

  Många bloggar lyckas väcka tankar, skrivna av dem som är totalt anonyma. Ibland är de mer intressanta just därför. Bloggar man öppet censurerar man sig nog själv en hel del, tänker mer på hur man skriver något men om vad – irriterande. Det säger en del om klimatet i vårt land.

  För min del tillhörde inte Linda Skugges blogg den kategorin av bloggare som fick upp mitt intresse. Hon får gärna finnas i bloggosfären, men hon skall inte bestämma den .. dvs. få igenom förbud mot anonymitet

 3. 20 maj, 2007 at 20:27

  En bra krönikör är inte automatiskt en bra bloggare. Både Virtanen och Skugge är skarpa krönikörer, men deras bloggar har inte varit i närheten av att fånga mig under de senaste åren trots att jag gett dem flera goda chanser. Nu ser jag fram emot fler krönikor istället!

  Och viktigt att påpeka: ingen människa kan ta påståendet om ”Sveriges mest besökta blogg” på allvar, det är sveriges fånigaste överdrift. Det skulle vara litegrann som om jag skulle hävda att min blogg är ”Sveriges bästa” eller ”Sveriges mest populära” bara för att den är landets högst rankade på Technorati (Technorati rank: #8, Authority: 28.000+). Siffermässigt stämmer det, men i verkligheten har siffrorna ingen som helst relevans eftersom det finns så många olika sätt att definiera begrepp som ”bäst” och ”mest läst” på – och många rankningar och listor att peka på…

Comments are closed.