Danska rasismen slår till igen


Nu visar den danska tidningen politiken Muhammedteckningarna. Det är tveklöst så att rasismen i Danmark är i nivå med den i Tyskland på 30-talet.

I princip anser jag att man ska kunna skriva vad som helst, att man ska kunna visa bilder på samma sätt under liknande premisser. Men det ska finnas fog för det, motiven ska vara uppenbara. När det gäller de bilder på profeten som den kristdemokratiske extremisten i Malmö så glatt visar upp förhåller det sig inte annorlunda.

Det man måste fråga sig är dock motivet. När det gäller de danska tidningarna och Jihadbloggaren i Malmö så handlar det tveklöst om ren rasism och inget annat. En främlingsfientlighet och ett hat som inte är något annat än en skamfläck på vår demokrati.

Det är givetvis bra att Kristdemokraterna visar vad det är för folk, men tänk att man ska behöva skämmas över ett grannland..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]rasism, danmark, islamofobi, främlingsfientlighet, kristdemokraterna, jihadbloggaren, muhammedteckningar[/tags]


6 svar till “Danska rasismen slår till igen”

  1. Du skriver: ”När det gäller de danska tidningarna … så handlar det tveklöst om ren rasism och inget annat.” Hvad ved du om, hvilke motiver danske Politiken havde for at publicere billederne? Politiken er kendt som et ledende antiracistisk dagblad i Danmark. Det forekommer mig, at din viden om danske forhold i nogen grad baserer sig på fordomme.

  2. Jaså. Danmark är säkerligen Europas mest rasistiska land..

    Danmark behandlar muslimer som något som katten släpat in..

  3. Vad det är för fel på danskarna vet inte jag med märkiga är de. De betraktades som ´liberala´ förr men…..

  4. Är i Danmark ett par gånger per månad, och kalla det Europas mest rasistiska land håller jag absolut inte med om. Kan ju även påtala då att en del bekanta kommer från de områden i världen som detta berör. Och dom håller inte med om den bilden som du påtalar Jinge.

  5. Ett land kan inte generaliseras. Däremot kan man ställa landet ”till svars” när en akt begås systematiskt. Sedan får man se vidare om landet är en diktatur där folket inte har något att säga till om, eller en demokrati där man går in i en vallokal och röstar på ett parti som kallas muslimer ”en cancersvulst på den danska kroppen”. Jag har varit i Danmark några gånger via mitt jobb. Det är ett land som jag aldrig skulle vilja bo i, investera i eller lita på.