Dansk Folkeparti stormar framåt enligt DN


Nu kan vi snart förvänta oss att deras svenska motsvarigheter skickar fram Rojas och Björklund och att andra främlingsfientliga partier går framåt.

Många har ju redan tippat att de nazi-anstuckna Sverigedemokraterna förlänats ett visst martyrskap och att de i och med Freivalds brist på kontroll över sitt eget departement nu kommer att nå riksdagen. En sådan utveckling är väl troligen det värsta som kan hända vårt land.

Vad det skulle innebära för våra 300 000 muslimer är knappast svårt att räkna ut. Det är bara att se hur den danska politiken har ändrats när Kjaersgaard nått sina framgångar.

Göran Persson kanske också skulle neka att träffa ambassadörerna från de muslimska länderna i en situation med sverigedemokrater i riksdagen..


4 svar till “Dansk Folkeparti stormar framåt enligt DN”

 1. Helt rätt analys, Jinge. Blir mörkrädd när jag tänker på att främlingsfientliga SD kan öka sin popularitet pga den senaste utvecklingen. En snabb titt på SD-medlemmars bloggar/hemsidor visar dock att de flesta i det partiet är mörkbruna i sina åsikter, vilket kommer få dem på fall. Svenska folket vill inte rösta på ett parti som förespråkar öppen konflikt med det svenska samhället.

  /Alejandro

 2. Pias parti har således ökat med kanske 6-7 procent, va? Det behöver ju inte betyda att motsvarande för SD blir 6-7 procent. Plus 2/3 av tidigare storlek kan ju vara ett annat mått. Med den ökningen kommer inte 1-procentpartiet SD in.

  Men de som haft ett parti som ett tänkbart andra eller tredjehandsval är nog de som protesterar i opinionsundersökningar vid såna här gynnsamma konflikter. SD torde på sin höjd kunna fördubbla antalet väljare, till kanske 2,5 procent, och lär inte komma in i riksdagen givet att inte konflikten . Folkpartiet, som kanske är mer stabila än de flesta i sina liberalt ideologiskt grundade principiella resonemang gällande grundläggande rättigheter torde vinna en del på att hot nu både gett självcensur och statlig censur (Freivalds inblandning).

  Varför publicerar du inte ens JP-bilden på en tecknare som oroligt målar en vanlig man med skägg, eller på den vanlige herdeliknande mannen? Du är ju en sekulär människa som inte förespråkar ha religiös censur.

 3. Skulle Göran Persson neka att träffa muslimer som ansåg att Göran genom att Freivalds efter hot från muslimer stoppade en nätleverantör hyllade honom? SD kommer ju knappast varken att hota eller hylla någon (även om jag anser att deras politik är otrevligt främlingsfientlig).

  Det finns väl inget som tyder på att Göran ändrar riktning från att gå religiösa extremister (och de stater som underblåser motsättningar) fortsatt tillmötes? Det enda vore att han inser sitt misstag. Att inte ta emot en delegation bör bara motiveras av tidsbrist, men samtidigt kan man direkt avvisa alla krav från en delegation. Om du inte håller med mig på den sista punkten, på vilket sätt anser du, vars åsikter om Israel jag nu är bekant med, att en israelisk delegation ska behandlas av Göran — vilka önskemål ska inte avvisas?

  Om önskemål mot vår regering är inskränkt yttrandefrihet (vilket ingen israelisk delegation skulle kräva), anser du att den kan annat än avvisas?