Dambadminton i minimala byxor?


Den internationella badminton-federationens vice ordförande Punch Gunalan vill att de kvinnliga badmintonspelarna ska tjusigare kläder. De nuvarande kläderna tycker han är för gammalmodiga. De manliga spelarna får däremot ha på sig vad de vill.

Självklart vill han att tjejerna ska spela i tangatrosor.

Här luktar det gubbslem lång väg kan jag tycka. Tjejerna själva vill säkert ha långt större publik när de spelar, men personligen tror jag att de helst vill att publiken ska komma för att se på spelet..

Det är troligen Beachvolleyn som herr Punch tittat för mycket på..


Maximalt påklädd dam enligt Punch


4 svar till “Dambadminton i minimala byxor?”

 1. Det roliga i kråksången är ju att männens kläder inte anses vara av värde att förändras. Ska det va, ska det väl gälla gemensamt för alla som som utövar idrotten? Jag tycker nog att prestationerna ska vara mer intressant, än klädseln.

  Annica

 2. Jag förstår inte vad han tjafsar om. Han vill se tjejerna näck, allt annat är ju bara struntprat. OM han uppför sig ordentligt kanske han kan få titta på någon dam utan kläder. Sådant har hänt förr.. :)

 3. Kommer ihåg att den gode Margaretha Winberg ondgjorde sig över dbeachvolleybollamernas klädsel under Aten-OS varpå jag tyckte att följande limerick passade bra:

  En surjämtsk feministambassadör i Brasil
  Kunde inte tiga still
  ”Beachvolleyboll måst’ man förbjud’
  Där ser man för mycket hud
  Jag kommer själv inte in i bikini fast jag vill”