Dags att börja kryptera!


Många bloggare har skrivit spalt-metrar om Bodströmsamhället och att vår personliga integritet numera är alltmer åsidosatt.

När det nu visar sig att FBI/CIA kommer att kunna rota i vår epost så är det faktiskt dags att börja göra något åt saken. Vi måste själva ta ett mer aktivt ansvar för att skydda vår integritet för våra politiker gör det inte åt oss. Det var illa nog redan innan eftersom våra egna myndigheter tar sig den rätten, även om man inte är misstänkt för brott. Att Thomas Bodström aktivt agerar för att det ska gälla i hela EU är en ytterst försvårande omständighet.

SvD: ”Även FBI och andra amerikanska polismyndigheter kommer att kunna ta del av de miljarder telefonsamtal, sms och epostbrev som enligt EU:s beslut ska lagras hos telekomoperatörerna. Därmed får det kontroversiella trafikdatabeslutet, som fattades av EU:s justitieministrar i Bryssel i februari i år, mer vittgående konsekvenser än vad som hittills var känt, skriver Sydsvenskan. Beslutet att lagra telefon- och datatrafik har tillkom för att underlätta terroristbekämpning. En av pådrivarna var justitieminister Thomas Bodström.”

Hade det varit så enkelt så att jag kunde ge Bodström respass genom att rösta på ”rätt” parti så hade jag gjort det.

Nu är mitt parti redan motståndare till Bodströms idéer men alldeles för små för att ha något avgörande inflytande. Men jag hoppas verkligen att alla som röstar på socialdemokraterna ser till att stryka Bodström från valsedeln.

Det är enkelt att använda PGP och jag tycker att alla bör starta redan idag. Jag har en fri version för nedladdning här och det går bra att maila mig och fråga om det är något..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, bodströmsamhället, integritet, orwell, demokrati, mänkliga rättigheter, socialdemokraterna[/tags]


6 svar till “Dags att börja kryptera!”

  1. Hemsk tanke att den mannen ev ska fortsätta att forma vårat samhälle.

  2. då får man se upp med vem man kontaktar så att man inte hamnar på guantanamo bay pga ett mail

  3. Det mest pinsamma är att karln föröker kopiera en företeelse som är på utdöende. I USA håller pendeln på att svänga tillbaks å det grövsta. Jag vet inte om nyheten om att NSA analyserat samtalsloggar har nått Sverige. Hur som helst så råder något man närmast kan beskriva som folkstorm mot Bush-regimen för allt inkräktande på privatlivet. Folk har helt enkelt tröttnat på att regeringen synar folk under förevänding att de avvärjer nåt diffust formulerat ”terroristhot”. Varje nyhet om den typen av spioneri brukar kosta Bush ett par procentenheters ”approval rating”. Boström borde vända blickarna hitåt och inse att det håller på att bli ”out of style” och att det förr eller senare resulterar i politiskt självmord.

  4. Risken att hamna på Guantanamo måste iofs vara större om du använder PGP. Storebror ser ju vem du mailar (”trafikdata”, ej krypterat), och om du inte hade något att dölja…
    Bodis är otäck, men vad som är etter värre är hur EU tog beslutet helt utom räckvidd för påverkan eller ens meningsfull debatt.
    (Sen kommentar pga Firefoxstrul)