Dagens Bild – Oljeutsläpp i NynäshamnEn mindre kusttanker tvingas vänta ute på redden i avvaktan på att få gå in till kaj.

Tidigt i morse strax efter klockan 05.00 så sprang en tank läck i Nynäshamns oljeterminal. Troligen var det en av Statoils tankar, när detta skrivs är mycket fortfarande oklart.

Jag stack ner till Nynäshamn för att se om det gick att ta några bilder men det var svårt. Man hade behövt ett flygplan för att fånga utsläppet på bild, något som jag insåg redan innan jag åkte dit.

Kustbevakningen hade ett stort fartyg på plats nere i hamnen med fullt av oljelänsar redo. Vid fotograferingstillfället höll sig utsläppet dock inom kommunens vatten varför de låg i beredskap om deras hjälp skulle behövas.

I själva staden märktes inte mycket av utsläppet annars. Vinden låg åt ett annat håll så det luktade inte och enligt vad personalen på Kustbevakningens fartyg berättade så var läget helt under kontroll.

Jag kommer om en stund visa några fler bilder, men förvänta dig inte bilder på nedoljade sjöfåglar, de kanske kommer men inte idag. De bilderna visar jag på min fotoblogg, http://bilderblogg.se så fort jag är klar. (ca 17.00)

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Oljeutsläpp, Nynäshamn, Fotoblogg, Kustbevakningen, Hydralolja, Vit Olja[/tags]


3 svar till “Dagens Bild – Oljeutsläpp i Nynäshamn”

  1. Jo, som jag skrev tidigare så vet jag vem du avser. Själv har jag fått ett flertal kommentarer raderade för att jag försvarar dig men det är sådant man får leva med antagligen. Det här med ”jante” är väl bara spikens huvud hahaha…… :-)

  2. Vädret var en viktig avgörande facktor i Nynäshamn idag.
    Det hade kunnat sluta verkligt illa om det tex hade varit hård vind,och från ”fel” håll.
    M.a.o hade dom verkligen tur.