Dagens Bild – Bostadslösa i Haninge


När vi andra firar midsommar, vräker i oss jordgubbar med vaniljglass och en och annan sillbit och nubbe därtill, så lever andra så här.

Bilden är tagen här i Haninge idag och jag tänker återkomma till ämnet senare under kommande vecka.

Andra bloggar om: , , ,

[tags]politik, dagens bild, bostadslösa, haninge kommun[/tags]


9 svar till “Dagens Bild – Bostadslösa i Haninge”

 1. Upptäckte den nu. Har inte sett den förut faktiskt. Ptja, det bor tre personer här. Det finns en husvagn till och ytterligare ett tält..

 2. Det går framåt för Sverige. Snart har vi riktiga och rejäla favelas och kan känna oss ordentlig internationaliserade och globaliserade, alla liberalers dröm :-(!

 3. Kerstin! Man kan ju tro att sådant här inte förekommer i vårt lilla folkhem, men det blir allt vanligare så länge Persson & Co fortsätter sin marknadsliberala politik. Jag vet inte hur det är idag, men för något år sedan i alla fall byggdes det upp en hel by i Högdalen. Sedan tvingades de flytta till Flaten och där är de nog kvar än.

 4. Visst är det ledsamt med dessa läger. Det handlar nästan alltid om amfetaminmissbrukare i dåligt skick. De är inte helt lätta att nå och tyvärr har de här företeelserna funnits länge. Även under folkhemmets glansdagar. Möjligen är det väl så att dessa utslagna blivit fler.

  På sextio- och början av sjuttiotalet huserade man i rivningskåkar innne i stan. Under åttiotalet flyttade man ut i Lugnets industriområde och Stora Skuggan och husvagnarna började dyka upp. När dessa områden exploaterades blev det ambullerande husvagnsstäder i bl.a. Högdalen men även gamla sommarstugeområden i kranskommunerna kring Stockholm.

  Det är skit att man kan se pundare sitta och injicera helt öppet runt Klara kyrka.

  Vilket parti har kampen mot ”favelas” på dagordningen?

 5. Per: ”Vilket parti har kampen mot “favelas” på dagordningen?”

  Därom tvista de lärde Per!

  Skulle du fråga skulle du antagligen få svaret ”Vi!” av samtliga.

 6. Hej, ja det jag ser påminner mig om när jag redan 1996 sålde en äldre husvagn till en kille. Som Sociala skulle betala för. Jag förstod inte först Max 20.000 fick den kosta. Jag trodde det var ett skämt. Men icke, det var Partille Kommun som vill bli av med denna kille från en lägenhet, och han skulle bo i denna vagn på Åby, menade de. Jag pratade med chefen där! Jag tog mina 20.000.
  Jag fick 3000kr också för att köra dit den och koppla allt el mm. Mitt i lera stod vagnen utan förtält mm. Han hade köpt endast alkohol killen.

  Man kan ju undra hur länge dessa planer funnits, detta är drygt 10 år sedan.?

  /Donald

 7. Jodå Donald. Så fungerar det oxo. Jag har varit med om att en kommun köpt en liten stuga i ett annat län och gett den till klienten med förbehållet att vederbörande ska bosätta sig där. Inte alls speciellt etiskt korrekt handlande. Men jag var bara en sketen socialsekreterare då så jag gjorde bara passivt motstånd…