Connex bryter mot folkrätten

Connex AB driver Stockholms tunnelbana, man kör också viss fjärrtågstrafik och busstrafik i flera län.

Nu har Connex tecknat ett kontrakt i Jerusalem för att driva spårvägstrafik i Östra Jerusalem, ett område som är ockuperat av Israel. Stockholms Lokaltrafik, SL, har reagerat starkt på detta och kritiken är vidarebefordrad till Connex huvudkontor i Frankrike. Där svarar man på en direkt fråga att – områdets status är omdiskuterad, och att frågan om folkrättsbrott beror på vem man frågar..

Det är alldeles uppenbart att fransmännen som nu kan tjäna pengar på den israeliska ockupationen inte har för avsikt att fråga FN i alla fall.

Men tidningen City kom under alla omständigheter med en intressant upplysning. Man kan se på Connex hemsida att deras verksamhet i Sverige är tämligen omfattande. Har du synpunkter på hur Connex AB resonerar om huruvida Östra Jerusalem är ockuperat eller inte, eller om det är ok att tjäna pengar på folkrättsbrott så kan du maila till info@connex.se och berätta vad du tycker.

Du kan läsa artikeln på länken till höger, den finns på sidan fyra. (Tänk om AFA et consorties läser tidningen City..)

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Politik, Connex AB, Östra Jerusalem, Mellanöstern, Spårväg, Ockupation, Palestina[/tags]

  3 comments for “Connex bryter mot folkrätten

 1. Nemesis
  15 september, 2006 at 19:40

  Connex i Stockholm ägs av Connex i .fr som också äger Connex .is

  Dvs Connex .fr bestämmer öber både .se och .is

  Är det svårt att förstå?

 2. 15 september, 2006 at 19:44

  Ptja, Connex är ett multinationellt företag, Östra Jerusalem är ockuperat, ett brott mot folkrätten. Gör man då affärer med ockupanten, en ockupant som bryter mot folkrätten, Genèvekonventionen, krigets lagar och de mänskliga rättigheterna så tycker jag att det är

  1) Anmärkningsvärt
  2) Värt att kritisera

 3. GötePöte
  17 september, 2006 at 19:11

  Det är välan knappast Connex som rår för att de har hamnat hos oss, det är ju den svenska Landstings politiken som gör att vi har de jävla företaget här, så om vi inte hade med de att skaffa så slapp ödsla tankar på vad dom pysslar med.

  De var kontroversiella redan innan vi hade de skitföretaget här.

  Så det är våra politiker vi ska ransaka naturligtvis, som drar hit kreti å pleti för att SLs dåvarande ledning inte klarade av de
  uppgifter de stod inför härförleden, så de så…

  GötePöte

Comments are closed.