Cirkus Folkpartiet bara snurrar på


Nu är även folkpartiets presschef misstänkt för brott. Sedan visar det sig att parti-
sekreteraren, Johan Jakobsson, känt till detta i ett halvår utan att göra något åt det.

Han har dessutom haft kontakt med Marita Ulvskog utan att meddela detta till henne. Flera gånger dessutom, och så sent som i mars, efter att han fått kunskap om detta träffades alla partisekreterarna och pratade etik inför valrörelsen. Han nämnde ingenting om detta och såg inte heller till att intrången i socialdemokraternas datasystem upphörde.

Han är skyldig att polisanmäla ett pågående brott om han känner till det, och är han inte tvungen att göra det så är det totalt omoraliskt att låta det fortgå utan vidare åtgärd. Det enda jag är helt säker på i nuläget är att det kommer att rulla många huvuden i den här härvan.

Tidigare har jag tippat att moderaterna kommer att tjäna på denna, Sveriges eget Watergate, men nu börjar jag undra. En röst på moderaterna innebär ju att Folkpartiet kommer in i regeringen. Så korkade kan inte väljarna vara? Vill de rösta borgerligt ändå så kan de lägga sin röst på miljöpartiet som är tillräckligt borgerliga.

Fredrik Malm sa på Ekots lunchsändning att han inte hade en aning om detta. Han tycks vara den enda folkpartisten som inte visste något.. Hur trovärdigt är det? Nu är det dags att både Malm och Leijonborg lämnar in sina avskeds-
ansökningar.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]politik, folkpartiet, spionskandalen, val 2006, högeralliansen, Fredrik Malm, Lars Leijonborg, kriminalitet, dataintrång[/tags]


21 svar till “Cirkus Folkpartiet bara snurrar på”

 1. Det som är mest förvånansvärt ar att Leijonborg kan stå i TV och säga att han har förtoende fär Jakobsson.
  Sen under nyhetssändningen på 4:an så kommer det ut att jakobsson avgår med omedelbar verkan. När ska Leijonborg avgå ?

 2. Jakobsson ute nu. Malm blåljuger naturligtvis och blir således nästa man ut på gatan. Det här blir bara bättre och bättre.

 3. Jag hörde på 19,30 nyheterna att en person i Jan Björklunds närhet kände till den skolrapport som S lade fram tidigare i år, tror det var hans pressekreterare.

 4. Jag röstar inte i Sverige, och struntar i stort sett vem som vinner valet, även då ett regimskifte då och då är bra för demokratin och i längden ekonomin. Folkpartiets agerande, om alla rapporter är sanna, är klart ett brott mot etiken och borde ha stoppats när/om det kom till ledningens kännedom. Visst kan jag förstå att det kan vara svårt att inte ta fördel av motståndarens ”hemliga” strategier, men det ursäktar inte intrånget.

 5. sandbuzz:
  Du har inte förstått det här. Det här är inte ett brott mot etiketten, det är en kriminell handling, dataintrång är nämligen olagligt. Det är ett brott som kan jämställas med inbrott (Watergate alltså) – fast det verkar inte unga liberaler förstå, eller så struntar de i det och tycker att lagbrott är helt OK om de begås för den goda saken, dvs för deras sak.

 6. Kerstin! Sandbuzz känner inte till lagarna i Sverige. I Kanada är det säkert helt lagligt att hacka sig in i andras datorer och stjäla hemligt/internt material.

  Säkert…

 7. Att det är en kriminell handling behövdes väl inte påpekas? Jag ber om ursäkt att jag glömde påpeka detta. Jag koncentrerade min kritik mot Folkpartiet på etik, moral och integritet…
  Nej, Jinge det är inte lagligt att hacka datorer i Kanada. Hur kommer det sig att du trodde det?
  Slår vad om att straffet i Kanada för sådana brott är högre än i Sverige.

 8. ”Jag har sagt till folkpartister i min närhet att ’finns det någon som känner till något om detta så träd fram och berätta’” – Folkpartiets partisekreterare Johan Jakobsson 4 september i Expressen.

  Dagen därpå visar det sig att han själv känt till det sedan ett halvår?? Den här skandalen bara växer och växer. Och vi har inte sett kulmen än…

 9. Det verkar som om folkpartiet är rena Idioternas Riksförbund. Hur kan man vara så korkade, jag bara undrar?

  Och PKFV! Visst är det sanslöst?

  Leijonborg kände till detta!

 10. I schack brukar man offra en bonde för att rädda kungen. Jakobsson var knappast en bonde (ungdomsförbundare) på det här spelfältet, med tanke på att han satt i partiledningen.

  Kan det vara så att folkpartiet har offrat en hög pjäs, till exempel en löpare, för att skydda en ännu högre pjäs, som drottningen eller till och med kungen, för att skydda folkpartiets presidietrio?

  Vad visste Leijonborg? När fick han reda på det? Är det verkligen möjligt att partisekreteraren inte informerade partiledaren om att en medlem hade brutit sig in i socialdemokraternas nätverk och spionerat?

  Det finns många frågor som behöver svar… Och med tanke på de lögner som folkpartiet har spridit omkring sig de senaste dagarna, så tillåter man spekulationer att fortsätta…

  Vi har nog inte sett slutet på den här historien än.

 11. Att Leijonborg inte skulle känt till detta tror jag inte på överhuvudtaget. Nä fy fan detta är riktigt uselt. Tror nog att det kommer rulla fler huvuden, frågan är väl då vad som blir kvar av partitoppen?

 12. Hur har de fått tag på lösenordet. Jag tror att sossarna har ”låtit” det komma ut så att dem har en skandal att dra upp i elfte timmen.

  Dessutom, hur korkad kan man va att ha samma lösenord som inloggningsnamn. Inga genier där inte. Men det är ju inte sossarna kända för heller.

  Kom dem plötsligt på det i söndags. Hur då? Genom att kolla loggar på söndagskvällen efter Reinfeltds tv-utfrågning? Så lämpligt!

  Nej, som sagt, allt är inte känt ännu och jag gissar på att en och annan sosse kommer att bli utpekad…

 13. Om de så fått det mailat till sig så har de använd det för att snoka i ett halvår.

  Ni ska inte snacka bort det faktum att det är olagligt och kriminellt.

  Rille har inte fattat någonting av den informationen som (s) gått ut med, DE fick veta detta i fredags.

  Högern bara försöker släta över men de kommer man inte att lyckas med.

 14. Om puckot lyckats hacka sig till lösenordet borde han även besitta kunskaperna att dölja sitt eget Ip-nummer.

  Men det har ingen betydelse, det är lika olagligt lik förbannat.

 15. I måndags (igår) sa Leijonborg att han inte kände till ett SMACK om detta. Idag sa han på TV att han känt till det sedan i söndags kväll.

  Nu är det kokta fläsket stekt!

  :-)

 16. Som sagt,
  Lejonborg försade sig i TV-nyterna klockan 19.30 idag, så det skrattade om det, fast det var ingen journalist som insåg det tydligen.
  Han sade något i stil med: Socialdemokraterna inte hade förlorat något på det här ”för vi hade agerat på ungefgär samma sätt även om vi inte hade vetat”.
  Sedan var det dags för Johan Jakobson att avgå, mannen som planerat och lagt upp fp:s valstrategi etc.

  Är nog också ganska övertygad om att vi hittills bara sett toppen av isberget och att det finns många inom det borgerliga lägret som sover dåligt om nätterna just nu.
  Det har sina risker att lyssna för mycket på amerikanska spin doctors.

  Sandbuzz:
  Visst är dataintrång förbjudet även i Canada, som du kom på så småningom. Det har ju varit de stora (multinationella) företagen som legat på för att få lagar mot sådant, efersom de velat se ordentliga straff för dem som hackar sig in i deras nätverk i akt och mening att spionera på företagen :-)

 17. Nu är det också HÖG TID att få veta hur spridd den här informationen har varit i övriga delar av den s. k . ALLIANSEN? Folkpartiet har haft en ledande roll i alliansen och har framförallt styrt olika utspel.

 18. Kerstin skrev: ”Sandbuzz:
  Visst är dataintrång förbjudet även i Canada, som du kom på så småningom. Det har ju varit de stora (multinationella) företagen som legat på för att få lagar mot sådant, efersom de velat se ordentliga straff för dem som hackar sig in i deras nätverk i akt och mening att spionera på företagen :-)”

  Som jag kom på så småningen? Det har varit känt för mig i åratal, vadan denna arrogans från dig?

  Varför är det så hemskt att jag inte nämnde att Folkpartiets intrång är en krimenell akt, när man kan läsa på ett 50-tal bloggar och i nyheterna att det polisanmälts och jag trodde det var en självklar sak som alla redan visste, eller ville du bara höra det från mig personligen?